Nail's Love By Ms

Αναζητούν οδό διαφυγής από την κόλαση

.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να «αποδράσουν» από τη Λιβύη, καθώς μαίνονται οι μάχες καθεστωτικών-αντικαθεστωτικών και τα τρόφιμα έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν τους κατά κύριο λόγο Αιγύπτιους εργάτες ύστερα από σχετική έκκληση για «μαζική απομάκρυνση» των ξένων που βρίσκονται στη Λιβύη την οποία έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.Την ώρα που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη προς την Τυνησία και την Αίγυπτο και χιλιάδες άλλοι συνωστίζονται στα ανατολικά και δυτικά σύνορα της χώρας για να φύγουν από την κόλαση των συγκρούσεων, Βρετανία και Γαλλία ανακοίνωσαν χθες την αποστολή αεροπλάνων και πλοίων στην περιοχή με σκοπό την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών εργατών.
Μαρτυρίες
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων της UNCHR, στα σύνορα με την Τυνησία έχει συγκεντρωθεί τεράστιο πλήθος ανθρώπων σχηματίζοντας ουρά χιλιομέτρων, ενώ, όπως τονίζουν οι αρχές της Τυνησίας, εάν συνεχιστεί η κατάσταση, τότε η ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή θα είναι μια πραγματικότητα.
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) προειδοποιούν ότι ξεκινά εκστρατεία για τη συγκέντρωση 39 εκατομμυρίων δολαρίων για να σιτιστούν περίπου 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν πληγεί από την κοινωνική αναταραχή στη Λιβύη, την Τυνησία και την Αίγυπτο. Στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του WFP απευθύνουν μεταξύ άλλων και κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να δράσει για να υπάρξει «ανθρωπιστική αποστολή στη δυτική Λιβύη, αφού ο αποκλεισμός από τα τρόφιμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν όπλο». Σύμφωνα με τον WFP, ο οργανισμός σχεδιάζει τρίμηνη αποστολή στην περιοχή.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χθες, όπως ανακοινώθηκε από τις ιταλικές αρχές, ένα πλοιάριο με περίπου 347 μετανάστες από την Τυνησία έφτασε στο νησάκι της Λαμπεντούζα.

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters