Nail's Love By Ms

«Βασιλική» νίκη στα Όσκαρ

.


Στην ταινία ο «Λόγος του Βασιλιά» και τους συντελεστές της απονεμήθηκαν τα βασικά Όσκαρ στην τελετή που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες.

“Ο Λόγος του Βασιλιά” (The King's Speech) – Trailer


Ο «Κυνόδοντας» δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σε μια κατηγορία όπου το φαβορί «Biutiful» έχασε από τη δανέζικη ταινία «In a better world».

«In a better world»

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε η αμερικανοβρετανική παραγωγή για την ιστορία του βασιλιά Γεωργίου του VI, και ο σκηνοθέτης της Tom Hooper κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, βραβείο που οι περισσότεροι περίμεναν να πάει στον David Fincher για το «Social Network».

“The Social Network” – Trailer
Τα βραβεία ηθοποιιας απονεμήθηκαν στους Colin Firth για το ρόλο του βασιλιά που τραυλίζει από μικρό παιδί και NataliePortman για την εξαιρετική της ερμηνεία στο ρόλο της μπαλαρίνας, που διασχίζει τα σκοτεινά μονοπάτια της σχιζοφρένειας στην ταινία.

«Ο μαύρος κύκνος».BLACK SWAN (Drama)  Trailer

Τα Όσκαρ δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου κέρδισαν οι Christian Bale καιMelissa Leo για την ταινία «The Fighter».

"The Fighter – 
Trailer

Ο «Λόγος του Βασιλιά» βραβεύθηκε και στην κατηγορία σεναρίου κερδίζοντας συνολικά τέσσερα Όσκαρ από τα 12 για τα οποία ήταν υποψήφια, ενώ ακολουθούν οι ταινίες «Inception», επίσης με τέσσερα Όσκαρ και «Social Network» με τρία.

Inception” - Trailer


Η ταινία για την ιστορία του MarkZuckerberg και του Facebook θεωρείτο φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας μετά τις Χρυσές Σφαίρες, όμως έχασε έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, όταν «Ο Λόγος του Βασιλιά» κέρδισε τα βραβεία των ενώσεων σκηνοθετών, παραγωγών και ηθοποιών.
Το «SocialNetwork» βραβεύθηκε πάντως για το σενάριο και τη μουσική επένδυση της ταινίας, Όσκαρ που απονεμήθηκαν στους AaronSorkin και TrentReznor, πρώην τραγουδιστή των NineInchNails, αντίστοιχα.
Στην κατηγορία του καλύτερου ντοκυμαντέρ, βραβεύθηκε το «InsideJob», που πραγματεύεται το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων ανακηρύχθηκε το «ToyStory 3», που ήταν υποψήφιο και στη βασική κατηγορία των 10 καλύτερων φιλμ της χρονιάς που πέρασε.
Την τελετή παρουσίασαν οι ηθοποιοί JamesFranco και AnneHathaway.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters