Nail's Love By Ms

Κεφίρ:το μυστικό της μακροζωίας!

.
 


Γράφει η Ιωάννα Βλάσση, δημοσιογράφος, συνεργάτιδα του doctoranytime.gr

Πολλά έχουν λεχθεί κατά καιρούς για τις τροφές που μας χαρίζουν μακροζωία και υγεία. Ωστόσο, λίγη συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ, ενός μείγματος με βάση το γάλα, που μπορεί να μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα στο έντερο και στο στομάχι, χαρίζοντάς μας ηρεμία, υγεία και εν τέλει μακροζωία.


Το μυστικό το ανακάλυψαν πρώτοι οι Καυκάσιοι και μετά από μελέτες, σας αποκαλύπτουμε τις μαγικές ιδιότητές του.



Κάντε ένα δώρο στον οργανισμό σας!


Κεφίρ: Πρόκειται για ένα μείγμα μικροοργανισμών με θαυματουργικές ιδιότητες στον οργανισμό. Το κεφίρ αποτελούσε ανέκαθεν μία θρεπτική διατροφική πηγή υγείας και ενέργειας για τις χώρες του Καυκάσου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. 

Επιστήμονες ερευνούν εδώ και χρόνια τον τρόπο ζωής και διατροφής των Καυκάσιων, ο οποίος απ’ ό, τι φαίνεται τους έχει χαρίσει αξιοζήλευτη μακροζωία.



Ένα από τα μυστικά τους είναι η κατανάλωση κεφίρ, ενός μείγματος που παράγεται από γάλα οποιασδήποτε προέλευσης, συνδυασμένο με κόκκους κεφίρ, οι οποίοι δεν είναι τίποτε άλλο από φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια.

Το κεφίρ παράγεται από όλα τα είδη γάλακτος, από όπου κι αν προέρχονται. Τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά και αυτό σίγουρα το γνωρίζουν οι Καυκάσιοι, οι οποίοι τείνουν να χαρακτηριστούν «υπεραιωνόβιοι»!


Τα συστατικά του κεφίρ είναι αυτά που του προσδίδουν τόσο μεγάλη πρωτεϊνική αξία. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος διεγείρουν την ηπατική και εντερική λειτουργία του οργανισμού. Το γαλακτικό οξύ αποτελεί ένα πρώτης τάξεως αντισηπτικό και ταυτόχρονα χωνευτικό, ενώ το ανθρακικό οξύ τονώνει τα νεύρα των εντέρων. Μάλιστα, όσοι καταναλώνουν κεφίρ συγκρατούν περισσότερο ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και άζωτο που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Το κεφίρ προσφέρει πολλά στη φυσιολογική χλωρίδα του στομάχου, και όχι μόνο. Υπάρχουν μικροοργανισμοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε οξύ περιβάλλον, όπως αυτό που δημιουργείται με το γαλακτικό οξύ. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση αϊρανίου (προϊόν γαλακτικής ζύμωσης) σε συνδυασμό με φαρμακευτικά σκευάσματα δρα αποτελεσματικά κατά πολύ σοβαρών ασθενειών, όπως η φυματίωση. Γενικότερα, το κεφίρ έχει την ικανότητα να σκοτώνει επικίνδυνους μικροοργανισμούς που μπορεί να επιφέρουν ακόμη και θάνατο.


Μερικές από τις ασθένειες που μπορούν να ιαθούν ή να προληφθούν με την κατανάλωση κεφίρ είναι οι νευρώσεις, το έλκος στομάχου, η ωτίτιδα, το άσθμα, η γαστρίτιδα, η πνευμονία, η αναιμία, η υπέρταση, τα δερματικά εξανθήματα, η βρογχίτιδα, οι φλεγμονές στο συκώτι και τα νεφρά και οι λοιμώξεις.Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης και απομακρύνει τη δυσκοιλιότητα.


Να σημειώσουμε ότι η παρασκευή του κεφίρ δεν είναι δύσκολη. Χρειάζονται μόνο 2 κόκκοι κεφίρ, γάλα και ένα γυάλινο κλειστό βάζο. Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα είστε κι εσείς σε θέση να δημιουργήσετε το δικό σας θησαυρό μακροζωίας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters