Nail's Love By Ms

Η απαισιοδοξία πνίγει την Αθήνα

.

Τα χειρότερα στοιχεία του Οικονομικού Βαρόμετρου του ΕΒΕΑ εντοπίζονται στην περιοχή της πρωτεύουσας, όπου εννέα στους δέκα πολίτες κρίνουν ως αρνητικές τις προοπτικές της οικονομίας. Γυναίκες και νέοι οι περισσότερο απαισιόδοξοι

Διμηνιαία έρευνα για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Alco, θεσμοθετεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να καταγράφονται αναλυτικά οι τάσεις στην αγορά και τους πολίτες, ώστε να μπορούν να εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας και τις απόψεις της κοινής γνώμης.


Η απαισιοδοξία πνίγει την Αθήνα
Το Οικονομικό Βαρόμετρο για το πρώτο δίμηνο του φετινού έτους παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 22 και 28 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, και τα ευρήματά της αποκαλύπτουν ότι η Αθήνα


 αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας.
Αναλυτικά τα συμπεράσματα:
  • Το 80% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ μόλις 15% δηλώνει αισιόδοξο. Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο απαισιόδοξες, όπως και οι «παραγωγικές» ηλικίες 25 - 44 ετών.
  • 90% δηλώνει απαισιόδοξο στην περιοχή της Αθήνας, έναντι 73% στην περιφέρεια.
  • Σε κομματικό επίπεδο οι πλέον απαισιόδοξοι είναι οι υποστηρικτές της ήσσονος αντιπολίτευσης με 85%, ακολουθούν οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας με 80%, ενώ στο ΠΑΣΟΚ είναι οι λιγότεροι, με 67%.
  • 78% δηλώνουν απαισιόδοξοι για τα προσωπικά και οικογενειακά οικονομικά, έναντι μόλις 17% που δηλώνουν αισιόδοξοι. Και εδώ οι γυναίκες εμφανίζονται πιο απαισιόδοξες, ενώ οι πλέον απαισιόδοξοι είναι οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών.
  • 79% κρίνουν αρνητικά την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, έναντι μόλις 14% που την κρίνει θετικά. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009 το ποσοστό που απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές φτάνει το 62%.
  • 63% θεωρεί λάθος την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, έναντι μόλις 15% που την εγκρίνει. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν επίσης αυτή την επιλογή σε ποσοστό 47%, έναντι 35%. που την επικροτεί.
Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σχολιάζοντας την έρευνα, «σε ό,τι αφορά την απαισιοδοξία που εμφανίζουν οι πολίτες, το αυξημένο ποσοστό τους αποκτά πρόσθετη σημασία - με δεδομένη τη γενικά αισιόδοξη φύση του Έλληνα - και επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος, τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην αγορά γενικότερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters