Nail's Love By Ms

Απειλεί τώρα με «νέο Βιετνάμ»

.
Προειδοποίηση Καντάφι σε ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες



Με «νέο Βιετνάμ» απείλησε ο Μουαμάρ Καντάφι τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που επιτεθούν στη Λιβύη. «Θα δώσουμε όπλα σε 1, 2 ή και 3 εκατομμύρια κόσμο. Θα χυθεί πολύ αίμα και θα πεθάνουν χιλιάδες Λίβυοι. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον τίποτα», προειδοποίησε ο Μουαμάρ Καντάφι στην τρίτη ?και πιο θορυβώδη έως τώρα? ομιλία του από το ξεκίνημα των ταραχών, δείχνοντας αποφασισμένος για όλα. Ελάχιστα αναμένεται να τον πτοήσει και η σημερινή (στις 3 μ.μ.) ανακοίνωση του ονόματός του από τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Λουίς Μορένο Οκάμπο, ανάμεσα σε εκείνους που «εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη μετά τις 15 Φεβρουαρίου».


Απειλεί τώρα με «νέο Βιετνάμ»
Εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες, τις διαφωνίες και τους φόβους των αντιπάλων του σε εσωτερικό και εξωτερικό, ο Λίβυος δικτάτορας κάλεσε τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ να κάνουν επιτόπια έρευνα για να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβη τις τελευταίες μέρες, κάνοντας λόγο μόλις για? 150 νεκρούς (σε 6.000 τους υπολόγισε έως χθες η Λιβυκή Λίγκα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους μισούς στην Τρίπολη).
Ισχυριζόμενος πως τη Λιβύη «την κυβερνάει ο λαός της», γι΄ αυτό και ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από ένα (ανύπαρκτο, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει) κρατικό αξίωμα, ο Καντάφι επιτέθηκε στην Ιταλία, την Αλ Κάιντα και τους Δυτικούς που θέλουν να ξανακάνουν τη Λιβύη αποικία «πιθανότατα για το πετρέλαιό της».
«Θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίου ανδρός και τελευταίας γυναίκας», τόνισε ο συνταγματάρχης, απειλώντας πως θα φέρει ινδικές και κινεζικές πετρελαϊκές εταιρείες στη θέση των δυτικών.
Πετρέλαιο
Παίζοντας με τους φόβους της Δύσης για τον μαύρο χρυσό, ισχυρίστηκε πως η παραγωγή μειώθηκε στο μισό, αλλά οι ξένες εταιρείες πρέπει να φοβούνται μόνο τις «συμμορίες» (δηλαδή τους αντιπάλους του).
Στον ψυχολογικό πόλεμο κατά της Δύσης συμμετείχε και ο πρόεδρος της Libya National Oil Corporation, Σόκρι Γκάνεμ, ευχόμενος να μη χρειαστεί η χώρα του να επιστρατεύσει το «όπλο του πετρελαίου στην αντιπαράθεση με τη Δύση». Κινδυνολόγησε μάλιστα πως το βαρέλι μπορεί να εκτοξευθεί στα 130 δολάρια τον Απρίλιο.
Στο γνώριμο αλαζονικό του στυλ, ο Καντάφι δεν είδε καμία ? διαμαρτυρία ή διαδήλωση στην Ανατολική Λιβύη, αποδίδοντας αυτά που συμβαίνουν σε «ασήμαντους πυρήνες της Αλ Κάιντα, που επιτέθηκαν σε δυνάμεις ασφαλείας και τους πήραν τα όπλα». Υπενθύμισε εξάλλου πως ο μισθός του είναι μόλις 465 δηνάρια (περίπου 300 δολάρια) αποκρούοντας τις κατηγορίες για πλουτισμό.
«Είναι ζήτημα δύο ημερών να ανακτήσουμε τον έλεγχο όλης της χώρας», είπε με σιγουριά και ο γιος του Σαΐφ σε συνέντευξη στη γαλλική «Figaro».
Ικανό για απίστευτες ακρότητες, ακόμη και να βομβαρδίσει τις πετρελαιοπηγές του για να βγει από τη διεθνή «πολιορκία», έχει ωστόσο τον Καντάφι ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας, Πάολο Ρομάνι.
Ενδεχομένως να μην έχει άδικο. Χθες μεταξύ άλλων ο συνταγματάρχης αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή να καταστραφούν αποθήκες οπλισμού για να μην πέσουν στα χέρια των «τρομοκρατών».
Σε Καντάφι
Στήριξη από τον Ορτέγκα
Μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στον Καντάφι έστειλε ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, προειδοποιώντας εναντίον μιας «ιμπεριαλιστικής επέμβασης» στη Λιβύη. «Η χώρα αυτή ζει τραγικές στιγμές, κατά τις οποίες διακυβεύονται η μοίρα της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και ο πλούτος της ανθρωπότητας», τόνισε ο αρχηγός των Σαντινίστας. Ο Ορτέγκα και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, είναι οι μόνοι Λατινοαμερικανοί αρχηγοί κρατών που στήριξαν δημοσίως τον Καντάφι.
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters