Nail's Love By Ms

ΝΑΤΟ: «Δεν επεμβαίνουμε, αλλά...»

.

Ετοιμο για παν ενδεχόμενο είναι το NATO, αν και δεν προτίθεται να επέμβει στη Λιβύη, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας της ατλαντικής συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

ΝΑΤΟ: «Δεν επεμβαίνουμε, αλλά...»
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει την πρόθεση να επέμβει, αλλά ετοιμαζόμαστε με σύνεση για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στην περιοχή και σημείωσε τις εκκλήσεις της λιβυκής αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη, η οποία ζήτησε ξένα αεροπορικά πλήγματα για να διατηρήσει τις θέσεις της έναντι των δυνάμεων του καθεστώτος.
Ο Ράσμουσεν υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει εγκρίνει, σ' αυτό το στάδιο, τη χρήση ισχύος.
«Οχι» της Τουρκίας σε ξένη επέμβαση
Την αντίθεση της Τουρκίας σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Είμαστε αντίθετοι σε ξένη επέμβαση επειδή οι Λίβυοι είναι εναντίον της», δήλωσε ο Νταβούτογλου.
Ο υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία υποστηρίζει τον ειρηνικό μετασχηματισμό στην περιοχή.
Τα σχόλια του Νταβούτογλου απηχούν δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει πως η ιδέα μιας επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη είναι «ανόητη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters