Nail's Love By Ms

Ερευνες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη

.

 Λουίς Μορένο - Οκάμπο θα παραχωρήσει στις 14.00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου στη Χάγη για να δώσει στοιχεία για τα ονόματα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν

Ερευνα εναντίον 10 - 15 Λιβύων αξιωματούχων, υπόπτων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναμένεται να αρχίσει ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο - Οκάμπο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais.



Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο - Οκάμπο
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο - Οκάμπο
Ο εισαγγελέας δεν δίνει τα ονόματα των αξιωματούχων που θα αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας για «μαζικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού», αλλά δηλώνει ότι είναι πιθανόν να ζητηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως εναντίον του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
Ο Λουίς Μορένο - Οκάμπο θα παραχωρήσει στις 14.00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου στη Χάγη για να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα ονόματα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
«Η ταχύτητα είναι ζωτικής σημασίας. Πρόκειται για πολύ σοβαρά εγκλήματα που συνεχίζουν να διαπράττονται», αναφέρει ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο, προσθέτοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για να ζητηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως κατά του Μουάμαρ Καντάφι θα συγκεντρωθούν "το ταχύτερο δυνατόν».
«Φαίνεται ότι στη Λιβύη πολυβολούνται και βομβαρδίζονται άμαχοι σε δημόσιους χώρους. Πρόκειται για μαζικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά, υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες νεκροί», εξηγεί ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στη συνέντευξή του που δόθηκε τηλεφωνικά στην ισπανική εφημερίδα.
«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έρευνα για να εντοπίσουμε την ταυτότητα των υπευθύνων. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε τα εγκλήματα για να φθάσουμε στους υπεύθυνους», λέει.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε το περασμένο Σάββατο την προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την κατάσταση στη Λιβύη, θεωρώντας ότι «οι συστηματικές επιθέσεις» εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη χώρα αυτή μπορούν να θεωρηθούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters