Nail's Love By Ms

Τα βότανα είναι θαυματουργά!

.


Η ελληνική φύση είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βότανα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες.

Διαλέξαμε 10 από τα πιο χαρακτηριστικά και διαδεδομένα βότανα και σας δίνουμε μια ιδέα για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

1. Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι ένα βότανο πρώτης ανάγκης! Θαυμάσιο ηρεμιστικό και αναλγητικό, χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις.
Πίνοντας μια κούπα ζεστό χαμομήλι με 1 κουταλιά μέλι μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επίσης, μια κούπα χαμομήλι πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Ένα χαμομήλι την ημέρα βοηθάει και στην δυσκοιλιότητα. Κομπρέσες χαμομηλιού θα σας βοηθήσουν να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα.

2. Τσάι βουνού
Ένα πολύ διαδεδομένο ρόφημα που πιστεύεται ότι είναι ευεργετικό και για τα αιμοφόρα αγγεία! Σίγουρα πάντως, με μέλι και λεμόνι θα ανακουφίσει τον πονεμένο σας λαιμό, αφού έχει μαλακτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

3. Δυόσμος
Ένα ευωδιαστό βότανο που νοστιμίζει πολλά φαγητά, αλλά έχει πολλές χρήσεις και εκτός κουζίνας! Σαν ρόφημα συνιστάται για τη δυσπεψία, ενώ αν έχετε πονοκέφαλο τρίψτε απαλά στους κροτάφους σας και το μέτωπο τα φύλλα του!

4. Δεντρολίβανο
Με τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, είναι ένα πολύ καλό ρόφημα για την καταπολέμηση της ζαλάδας και γενικότερα την τόνωση του οργανισμού. Είναι επίσης κι ένα εξαιρετικό καλλυντικό: χρησιμοποιείστε νερό όπου έχετε βράσει δεντρολίβανο για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, αν είναι ιδιαίτερα λιπαρά. Κάνετε κι ένα καλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πιτυρίδας ή τριχόπτωσης.

5. Ευκάλυπτος
Ο ευκάλυπτος δεν είναι και τόσο ελληνικό φυτό, αφού μας ήρθε από την Αυστραλία! Καλώς μας ήρθε, όμως, γιατί είναι ένα σπουδαίο όπλο κατά του κρυολογήματος και της… βουλωμένης μύτης! Σε βραστό νερό ρίξτε μερικά φύλλα ευκαλύπτου ή λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο. Σταθείτε από πάνω και πάρτε βαθιές ανάσες!

6. Θυμάρι
Βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσπεψίας, των πονοκεφάλων, των κολικών αλλά και του επίμονου βήχα. Λέγεται επίσης πως είναι ένα πολύ καλό τονωτικό της μνήμης!

7. Λουΐζα
Το βότανο αυτό είναι ένα καλό διουρητικό και βοηθάει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού. Επίσης σταματά τη διάρροια, καταπολεμά τις παθήσεις του στομάχου και έχει αντιπυρετικές ιδιότητες.

8. Λεβάντα
Αυτό το πανέμορφο φυτό, τα άνθη του οποίου αρωματίζουν τις ντουλάπες μας και διώχνουν τον σκώρο, προσφέρει επίσης κι ένα υπέροχο ρόφημα που δρα κατά του βήχα, του άσθματος και της λαρυγγίτιδας. Είναι επίσης πολύ καλό για τις αϋπνίες και το στρες.

9. Μέντα
Το βότανο αυτό είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό που επιπλέον ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από τυμπανισμό και καούρες. Μπορείτε επίσης να μασήσετε τα φύλλα της για πιο δροσερή αναπνοή!

10. Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο είναι κι αυτό ένα βότανο με πολλές ιδιότητες – σπασμολυτικές, αντισηπτικές, τονωτικές… Ως αφέψημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, της διάρροιας, των πονοκεφάλων, αλλά και για την υγιεινή του στόματος, εναντίων της ουλίτιδας, της στοματίτιδας, και, των άφθων.

Tip: Θυμηθείτε ότι τα βότανα δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα που μας συνταγογραφεί ο γιατρός, τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευόμαστε για κάθε σοβαρό πρόβλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters