Nail's Love By Ms

Μην το παραλείπεις! Η σημασία του πρωινού γεύματος.

.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι το πρωινό γεύμα είναι απολύτως απαραίτητο για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Είναι η βασική πηγή τροφοδότησης του οργανισμού μας με την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να παραλείπουν το πρωινό γεύμα προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες που κυμαίνονται από την έλλειψη χρόνου μέχρι τις θερμίδες που θεωρούν ότι «φορτώνονται».

Ωστόσο, οι διατροφολόγοι τονίζουν τη σημασία μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής και επισημαίνουν ότι το να παραλείπουμε γεύματα και δη το σημαντικότερο της ημέρας, μάλλον κακό κάνει στον μεταβολισμό μας, αφού αργότερα θα πεινάσουμε και θα φορτώσουμε τον οργανισμό μας με περισσότερες και «κακές» θερμίδες.

Επιπλέον, το να βάλουμε το ξυπνητήρι 20 λεπτά νωρίτερα, δεν είναι και τόσο τρομερή παραχώρηση σε σχέση με το όφελος που προσφέρουμε στον οργανισμό μας.

«Εκπαιδεύστε» λοιπόν τον εαυτό σας να απολαμβάνει ένα πλήρες πρωινό γεύμα και μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Όχι μόνο θα πάρουν τις σωστές αρχές μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής από μικρά, αλλά θα έχετε ακόμα μια ευκαιρία να μοιράζεστε όλοι μαζί το ίδιο τραπέζι και να ξεκινήσετε την -ενίοτε δύσκολη- ημέρα σας ευχάριστα!

Ας πάρουμε μερικές ιδέες ως προς το τι μπορούμε να καταναλώνουμε στο πρωινό μας γεύμα (εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν βρισκόμαστε σε κάποια δίαιτα που να μας υπαγορεύει ειδικό διαιτολόγιο).

Τι μπορεί να περιλαμβάνει το πρωινό γεύμα μου;

• Ψωμί ολικής άλεσης / φρυγανιά / παξιμαδάκι / δημητριακά
• Βιτάμ / φυστικοβούτυρο (σημ.: πολύ θρεπτικό για τα παιδιά, περιττεύει για τους ενήλικες)
Μαρμελάδα / μέλι
• Φρούτα / φυσικό χυμό φρούτων
• Καφέ / τσάι
• Γάλα / γιαούρτι / 1 μικρή φέτα τυρί
• Αυγό
• Κέικ / κουλουράκια
• Γιατί όχι και κάτι ιδιαίτερο, όπως pancakes, όταν έχετε τον χρόνο;

Θυμηθείτε, ότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή ξεκινά από την αρχή της ημέρας, με το πρωινό μας γεύμα, και είναι απλά μια συνήθεια στην οποία μπορούμε να «εκπαιδεύσουμε» τον εαυτό μας. Θα μας ευγνωμονεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters