Nail's Love By Ms

Φαγητό στο γραφείο

.

Το φαγητό στο γραφείο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές, λόγω φόρτου εργασίας παραλείπουμε εντελώς το μεσημεριανό φαγητό, με αποτέλεσμα να τρώμε υπερβολικές ποσότητες όταν γυρίζουμε πεινασμένοι το βράδυ στο σπίτι.
Άλλες φορές, πάλι, επειδή δεν έχουμε προνοήσει για το φαγητό μας από πριν, καταφεύγουμε εκείνη την ώρα στα γνωστά μας delivery. Φορτώνουμε έτσι τον εαυτό μας με πολλές θερμίδες και άχρηστα λιπαρά.

Για το καλό της υγείας μας, λοιπόν, αλλά και της σιλουέτας μας (και της τσέπης μας βεβαίως!) αξίζει να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο σωστές και υγιεινές επιλογές όσο αφορά το φαγητό στο γραφείο.

Φαγητό από… σπίτι!

Πολλοί χώροι εργασίας διαθέτουν φούρνους μικροκυμάτων για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζεσταίνουν το φαγητό τους. Αν στο γραφείο σας υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε είστε πολύ τυχεροί: απλά προμηθευτείτε ένα ταπεράκι κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων και έτσι θα μπορείτε καθημερινά να απολαμβάνετε σπιτικό φαγητό στο γραφείο! Όταν θα μαγειρεύετε για το σπίτι σας, να φροντίζετε να φτιάχνετε λίγη παραπάνω ποσότητα, ώστε να περισσεύει για να παίρνετε και μαζί σας!

Αν δεν διαθέτουν φούρνο, τα περισσότερα γραφεία έχουν τουλάχιστον κάπου ένα ψυγείο. Μπορείτε λοιπόν να φέρνετε μαζί σας ένα μεγάλο μπολ με σαλάτα εποχής. Αγοράστε ένα μικρό μπουκαλάκι ελαιόλαδο και κρατήστε το στο συρτάρι του γραφείου σας, ώστε να το προσθέτετε την ώρα που θα φάτε –διαφορετικά η σαλάτα σας μπορεί να «πανιάσει» μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού.

Αν, πάλι, για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε να φάτε κανονικό φαγητό στο γραφείο, τότε σας προτείνουμε μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που θα κόψουν την πείνα σας μέχρι να φτάσετε στο σπίτι.
• Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1-2 κριτσίνια ή κρακεράκια ή κουλουράκια.
• Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, ζαμπόν ή γαλοπούλα και μαρούλι ή μια φέτα ντομάτα.
Σάντουιτς με τόνο ή κοτόπουλο.
• Αραβική πίτα με «γέμιση» της αρεσκείας σας: ντομάτα, μαρούλι, τυρί, γαλοπούλα ή ζαμπόν, κοτόπουλο ή τόνο κλπ.
• Ξηροί καρποί (ανάλατοι), φρούτα.
Φρέσκο γάλα, 1 φέτα σπιτικό κέικ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters