Nail's Love By Ms

Γιατί οι άνθρωποι έχουν καστανοπράσινα μάτια και τι σημαίνει;

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Γιατί οι άνθρωποι έχουν καστανοπράσινα μάτια και τι σημαίνει; 

Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με καστανοπράσινα μάτια
Είναι φυσικό πολλοί να μπερδεύονται με αυτό το είδος χρώματος ματιών, αφού συχνά δίνει την εντύπωση ότι αλλάζει από ανοιχτό καστανό σε χρυσοπράσινο και αντιστρόφως. Υπάρχει διχρωμία (ή και πολυχρωμία) της ίριδας, όπου το κυρίαρχο χρώμα μπορεί να είναι ή το ανοιχτό καστανό ή το πράσινο. Μάλιστα τα μάτια αυτού του χρώματος οφείλονται σε συνδυασμό σκέδασης φωτός και σταθερού χρώματος, αποδιδόμενου από μέτρια επίστρωση χρωστικών ουσιών στον βυθό της ίριδας.
Φαίνεται ότι κάποιος θα βολευτεί να πει απλά ότι έχει είτε πράσινα, είτε καστανά μάτια. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί, επειδή υπάρχει συχνά σημαντική μεταβολή. Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα των ματιών συνήθως έχουν μια πολύχρωμη ίριδα, με ένα χρώμα που βρίσκεται κοντά στην κόρη και ένα διαφορετικό χρώμα που υπάρχει γύρω από τις άκρες. Μια μελέτη δείχνει ότι το 74 % των καστανοπράσινων ματιών έχουν απλά ένα καφέ δαχτυλίδι γύρω από την κόρη και γι' αυτό είναι υποκειμενικό, καθώς η αισθητική εντύπωση του χρώματος μπορεί να αλλάξει όσο συχνά αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού.
26-03-14 mesa
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως σχηματίζονται τα καστανοπράσινα μάτια. Μερικοί ερευνητές, υποθέτουν ότι είναι απλά ένας συνδυασμός καφέ και πράσινων ματιών. Άλλοι, υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχουν γονίδια - τροποποίητες που προκαλούν το μάτι για να παράγει περισσότερη ή λιγότερη μελανίνη. Σε μια έρευνα μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα καστανοπράσινα μάτια είναι λιγότερο συχνά απ' ό, τι τα καστανά μάτια, αλλά πιο συχνά απ' ό, τι τα πράσινα μάτια. Συναντώνται συνήθως σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι σπάνια στην Αφρική και την Ασία, όπου το καφέ είναι συχνά το μόνο χρώμα ματιών που κυριαρχεί.
Λέγεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με καστανοπράσινα μάτια έχουν πιθανώς κάποια Καυκάσια καταγωγή και από τις δύο πλευρές της οικογένειας. Επειδή αυτό το χρώμα των ματιών είναι ασυνήθιστο, είναι πιθανό να προκαλείται από υπολειπόμενα γονίδια που σημαίνει ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να περάσουν το γονίδιο για αυτό το χρώμα ματιών στα παιδιά τους.
Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα καστανοπράσινα μάτια μπορούν να αλλάξουν με τη διάθεση και το περιβάλλον. Αυτός ο μύθος για το χρώμα των ματιών είναι αλήθεια. Τα καστανοπράσινα μάτια, δρουν σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει τα κοντινά χρώματα και είναι εύκολο να αλλάξουν την εμφάνιση των ματιών τους, ανάλογα με τα ρούχα ή το μακιγιάζ που φορούν. Το χρώμα των ματιών τους, μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με το φως. Για παράδειγμα, τα καστανοπράσινα μάτια μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στο εσωτερικό και διαφορετικά στο εξωτερικό φως.
26-03-14 mesa2
Η ιδιοσυγκρασία των ατόμων με καστανοπράσινα μάτια
Όπως συχνά λέγεται ότι αλλάζει το χρώμα των καστανοπράσινων ματιών, έτσι και οι άνθρωποι που τα έχουν συνήθως είναι απρόβλεπτοι, αλλά παράλληλα και πολύ αγαπητοί. Αυτό είναι ένα κοινό στερεότυπο που συνδέεται με αυτό το χρώμα των ματιών. Σε όσους υπερισχύει το πράσινο χρώμα υποσημειώνεται ότι είναι πιο άτακτοι και σκανδαλιάρηδες, ενώ σε αυτούς που υπερισχύει το κάστανο φημολογείται ότι είναι πολύ πιο προσιτοί και φιλόξενοι.
26-03-24 mesaaa
Φαίνονται να ανήκουν στο είδος των ανθρώπων που είναι αξιαγάπητοι και αποτελούν πραγματική απόλαυση το να είσαι κοντά τους. Δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι λένε. Αυτοί είναι πάνω απ' όλα ο τύπος του εραστή και όχι του μαχητή. Φυσικά αν τους προκαλέσεις, θα ανταποδώσουν το χτύπημα στα ίσα. Τείνουν να είναι αυθόρμητοι και έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Επίσης, θεωρούνται κτήτορες κινδύνου και είναι ανοιχτοί στις προκλήσεις, ενώ ποτέ δεν θα υποχωρήσουν από έναν αγώνα, αν δεν αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι.
Όσο τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουν, παρουσιάζουν μια πιο γλυκιά, γεμάτη κατανόηση και ευγενική φύση. Πρόκειται για όμορφους, κομψούς και τρομερά σέξι ανθρώπους. Τους αρέσει να ικανοποιούν και να ευχαριστούν τους άλλους, μάλιστα πολλές φόρες υπερβαίνοντας τα πρότυπα της δική σας ευχαρίστησης. Είναι πολύ χαλαροί, ενώ όσον αφόρα στις σχέσεις τους, έχουν την τάση να συνάπτουν σύντομης διάρκειας, αν και είναι πολύ ικανοί στο να κάνουν έρωτα εύκολα, χάρη στη ρομαντική προσωπικότητά τους. Αγαπούν να πειραματίζονται και είναι πολύ ενεργητικοί και θαρραλέοι.
Δεν μένει πάρα να ρίξετε μια μάτια γύρω σας και να εξάγετε τα δικά σας αποτελέσματα! Γνωρίστε τους!

Φοβερό μάθημα ζωής. Αξίζει να το διαβάσετε.

Φωτογραφία: Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.
Γύρισε κι είδε...ένα μικρό αγόρι.
''-Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε.
-"Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα."
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έτεινε στον αγρότη και ρώτησε:
- "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να αγοράσω ένα κουταβάκι;"
Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες. Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.
-"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι...
- "Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης.
"Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια"...
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι...
- "Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι,ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει"...
Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
-"Πόσο κάνει;" ρώτησε ο μικρός.
-"Τίποτα δεν κάνει" είπε ο αγρότης...
Το μικρό αγόρι του είχε δώσει το μεγαλύτερο μάθημα ζωής... 

Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. 

Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.

Γύρισε κι είδε...ένα μικρό αγόρι.


''-Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε.


-"Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα."
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έτεινε στον αγρότη και ρώτησε:


- "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να αγοράσω ένα κουταβάκι;"


Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες. Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.


-"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι...
- "Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης.


"Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια"...
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι...


- "Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι,ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει"...


Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
-"Πόσο κάνει;" ρώτησε ο μικρός.


-"Τίποτα δεν κάνει" είπε ο αγρότης...
Το μικρό αγόρι του είχε δώσει το μεγαλύτερο μάθημα ζωής...

Απίστευτη εφαρμογή: Γράψε το επίθετό σου και βρες από που κρατά η σκούφια σου!!!

skoufia 

Τη δυνατότητα να εντοπίσουμε από που…
κρατά η σκούφια μας βάσει του που εμφανίζονται να μένουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας, προσφέρει μια νέα εφαρμογή.


Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει από που κρατά η σκούφια του είναι να πληκτρολογήσει το επώνυμο του στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής που προσφέρει το blog.vrisko.gr.

Βρείτε που κρατά η σκούφια σας πατώντας  ΕΔΩ

7 συνταγές με ένα κουτί ... ζαχαρούχο!!!

 

 Φτιάξτε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά επιδόρπια, καθώς και ένα δροσερό κοκτέιλ με κύριο συστατικό το συμπυκνωμένο γάλα που πίναμε παιδιά.

1. Αρωματικό κοκτέιλ: Σε ένα σέικερ βάζετε 100 ml ζαχαρούχο γάλα, 200 ml χυμό εξωτικών φρούτων, μία δόση ρούμι και παγάκια. Ανακινείτε καλά και σερβίρετε.

2. Εύκολη βάση για τάρτα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 ml ζαχαρούχο γάλα, 100 γραμμ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και 50 ml κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10' ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα 50 γραμμ. φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε, στρώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και την αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον δώδεκα ώρες προτού τη γεμίσετε.

3. Παγωτό με ξηρούς καρπούς: Σε ένα μπολ ανακατεύετε 400 γραμμ. ζαχαρούχο και 200 ml φρέσκο γάλα, λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και 75 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (φουντούκια, αμύγδαλα κ.ά.). Βάζετε το παραπάνω μείγμα στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου και έπειτα σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.

4. Τραγανό κραμπλ: Χτυπάτε με σύρμα 1 κρόκο αυγού, 50 ml ζαχαρούχο γάλα και 50 γραμμ. μαλακό βούτυρο. Προσθέτετε στο μείγμα 100 γραμμ. αλεύρι και ζυμώνετε. Κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη για 60'. Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος ½ εκ. και την τοποθετείτε σε ταψί. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15'. Μόλις είναι έτοιμη, τη θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Το κραμπλ ταιριάζει ιδανικά με γιαούρτι ή μους βανίλιας.

5. Κρέμα με τζίντζερ: Σε μια κατσαρόλα βάζετε 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γραμμ. μασκαρπόνε και 150 ml ζαχαρούχο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και σερβίρετε αμέσως.

6. Τσιζκέικ: Ανακατεύετε 200 γραμμ. μπισκότα τριμμένα με 50 γραμμ. βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 ml κρέμα γάλακτος και, μόλις ζεσταθεί, βάζετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ. Μαγειρεύετε για 2', αποσύρετε από τη φωτιά και έπειτα προσθέτετε 400 γραμμ. τυρί κρέμα και 200 ml ζαχαρούχο γάλα. Αναδεύετε καλά έως ότου δέσει η κρέμα και μετά την απλώνετε στη βάση από μπισκότο και βούτυρο. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας, αφήνετε το τσιζκέικ τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και έπειτα σερβίρετε.

7. Μπαλάκια με καρύδα: Σε ένα σκεύος ρίχνετε 200 ml ζαχαρούχο γάλα και 125 γραμμ. ινδική καρύδα τριμμένη. Ανακατεύετε καλά και με τα χέρια σας πλάθετε μικρές μπάλες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. Μόλις είναι έτοιμες, μπορείτε να τις καταναλώσετε ως έχουν ή να τις βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα.

Η σούπα του Ιπποκράτη και πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία!

Η τέλεια ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες 

 Πρόκειται για μια σούπα δυναμίτη! Και μη θεωρείτε ότι θα φάτε απλώς ένα άνοστο φάρμακο. Πρόκειται στη κυριολεξία για ένα γκουρμέ πιάτο υπέροχης και απόλυτης γεύσης! Επιπλέον, ενισχύει τη καλή υγεία και είναι παντός καιρού. Τρώγεται δηλαδή χειμώνα καλοκαίρι και καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες του. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και πραγματοποιούν όσα υπόσχονται. Εμείς σας δίνουμε παρακάτω πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, σχετικά με τα θεραπευτικά ευεργετήματα που προσφέρει η κάθε μια τροφή ξεχωριστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σούπα καλό θα είναι να μαγειρευτεί με βιολογικά προϊόντα ώστε να προσφέρει ευεξία και υγεία στο μέγιστο βαθμό. Καλό θα είναι επίσης να τη βράσετε σε εμφιαλωμένο νερό και να βάλετε μια κουταλιά ελαιολάδου προς το τέλος του βρασμού. Προτιμήστε να μην τη βράσετε σε δυνατή φωτιά αλλά αντίθετα να τη σιγοβράσετε ώστε να αξιοποιήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρει η παρακάτω συνταγή.

Υλικά:

1 πατάτα με τη φλούδα

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

2 κρεμμύδια

4 κλωνιά φρέσκο σέλινο

1/2 μάτσο μαϊντανό

5-6 φύλλα μαρουλιού ή παντζαρόφυλλα

Εκτέλεση:

Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και θα τα σιγοβράσετε για 1 ώρα σε εμφιαλωμένο νερό. Καταναλώνετε τη σούπα ή μόνο τον ζωμό των λαχανικών με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Αυτό ήταν όλο! Καλή σας όρεξη!

Ιδιότητες των υλικών της σούπας.

Πατάτα: Γιατί με τη φλούδα;

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται κυρίως στην φλούδα των φρούτων και λαχανικών και το ίδιο ισχύει και για την πατάτα. Επομένως, για να λάβουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών στις πατάτες καλό είναι να τις καταναλώνουμε με την φλούδα. Προτού τις καταναλώσουμε όμως, θα πρέπει να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και να αφαιρούμε τα αλλοιωμένα μέρη της εξωτερικής επιφάνειάς της. Μια πατάτα μετρίου μεγέθους των 100γρ περιέχει 1,6γρ φυτικών ινών το οποίο καλύπτει περίπου το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (25γρ). Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, καθώς προκαλούν πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού. Η μέτρια κατανάλωση πατάτας επομένως, μπορεί να αποτελέσει άριστη επιλογή για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Οι φυτικές ίνες επιδρούν θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, στη μείωση της χοληστερόλης και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Κολοκυθάκια -ιδιότητες:

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή βιταμίνης Α. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε γνωστά αντιοξειδωτικά συστατικά, περιέχουν και μια ποικιλία ασυνήθιστων αντιοξειδωτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων τα καροτενοειδή, λουτεΐνη και ζεοξανθίνη. Αυτά τα συστατικά είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην όραση και ιδιαίτερα στην προστασία που παρέχουν έναντι της σχετιζόμενης με την ηλικία εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.Μεταξύ άλλων τα πράσινα κολοκυθάκια φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές δράσεις. Ενισχύεται έτσι η αντικαρκινική προστασία που αυτά παρέχουν. Να μην αγνοήσουμε ότι συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Καρότα -ιδιότητες:

Το καρότο αποτελείται από θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Β και C, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο,  θείο,  ιώδιο,  μαγνήσιο,  χαλκός,  μαγγάνιο,  λεκιθίνη. Προφυλάσσει τις αρτηρίες.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις μολύνσεις. Σύμφωνα με έρευνες η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά  τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες. Η περιεκτικότητα σε β-καροτένιο ενός μεσαίου καρότου περιορίζει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε πρώην συστηματικούς καπνιστές. Έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων και ιδιαίτερα αυτών στους πνεύμονες και στο πάγκρεας που οφείλονται στο κάπνισμα.Το μαγείρεμα δεν αλλοιώνει τη δράση του β-καροτένιου. Θεωρείται μάλιστα, ότι το ελαφρύ βράσιμο βοηθά την ευκολότερη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Γι αυτό καλό θα ήταν να βάλετε τελευταίο στη σούπα σας. Ακόμη καλύτερα θεωρούν οι ειδικοί να το βάλετε ολόκληρο και όχι κομματάκια γιατί οι ευργετικές του ιδιότητες, μένουν με αυτό το τρόπο ασφαλισμένες στο “σώμα” του.  Όμως τα καλά στοιχεία του καρότου δε σταματούν! Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.Βοηθά τα παιδιά και τους εφήβους να χτίσουν ένα γερό οργανισμό με υγιείς ιστούς και όμορφο δέρμα. Ρυθμίζει τη δραστηριότητα των εντέρων και προάγει την ομαλή τους λειτουργία καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.Οι διουρητικές ιδιότητες του καρότου ανακουφίζουν από την κατακράτηση υγρών και την κυστίτιδα.Βοηθάει στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας.Τα αντιοξειδωτικά του, προλαμβάνουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τις εκφυλιστικές παθήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.

Κρεμμύδια- ιδιότητες:

Κατά της κιρρώσεως του ήπατος, αντιβακτηριδιακά, εμμηναγωγά, χωνευτικά, επιδρούν πολύ δυναμικά στο αναπνευστικό σύστημα ανακουφίζοντας και δυναμώνοντας το, πολύτιμο για το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη. Είναι φάρμακο κατά της αρτηριοσκληρώσεως και καθαριστικό των πνευμόνων καθώς και ευεργετικό στο αίμα και στις παθήσεις τού συκωτιού. Θεωρείται ότι επιδρά κατά της νευροπάθειας.

Σημαντική πληροφορία σημείωση: Η φλούδα του κρεμμυδιού περιέχει την κερσετίνη μια πολύ σημαντική ουσία για τη ρύθμιση του ζαχάρου και με άριστη δράση στην υγεία όλου του οργανισμού. Ειδικοί επιστήμονες μετά από έρευνες καθώς επίσης και βοτανολόγοι, συστήνουν να μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους ώστε να πάρουμε υψηλές συγκεντρώσεις των πολύτιμων ουσιών, της μαγικής αυτής τροφής. (Μην ανησυχείτε ότι θα διαλυθούν μέσα στο φαγητό σας. Το έχουμε δοκιμάσει και είδαμε ότι αφαιρούνται εύκολα μετά το βράσιμο!)  Τέτοιες ουσίες είναι: Άφθονες και πολύτιμες ίνες, φαινόλες και φλαβονοειδή, που έχουν μεγάλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι ουσίες αυτές μειώνουν τον κίνδυνο από ασθένειες της καρδιάς, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας, προβλήματα δυσπεψίας, καρκίνου του εντέρου κι άλλου τύπου. Γι’ αυτό οι επιστήμονες προτρέπουν να μην αγνοούμε τα συγκεκριμένα στρώματα των κρεμμυδιών!

Σέληνο ιδιότητες: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως: φλαβονοειδή,τανίνες, πτητικά έλαια,αλκαλοειδή, στερόλες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο,μαγνήσιο,κάλιο και νάτριο,βιταμίνες A, B1, B2,C και Κ, σε φολικό οξύ ενώ περιέχει και μια ορμόνη ανάλογη με τις ιδιότητες της ινσουλίνης.

Φύλλα μαρουλιού ιδιότητες: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E γι’ αυτό έχει και καρδιοπροστατευτική δράση, λειτουργώντας αντιοξειδωτικά. Περιέχει ζεαξανθίνη (καροτενοειδές), λουτεϊνη ουσίες με αντικαρκινική δράση.Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), ουσία σημαντική για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Μαιντανός: Πλούσιος σε βιταμίνες Β12, Κ, Α και C, καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Καλή πηγή φυλλικού οξέως και σιδήρου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη και χάρη στην αντιβακτηριδιακή της δράση, αποτρέπει των πολλαπλασιασμό των βλαβερών βακτηριδίων για τον οργανισμό. Μέσω της χλωροφύλλης που πριέχει, ο μαϊντανός βοηθά στην καταπολέμηση της χρόνιας κακοσμίας του στόματος. Τα αιθέρια του έλαια (π.χ λιμονένιο, ευγενόλη) , είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αξιοσημείωτη, η σημαντική αντικαρκινική του δράση. Μειώνει ή σταθεροποιεί τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, (όταν τρώγεται καθημερινά) αποτρέποντας το ρίσκο εμφάνισης υπέρτασης. Εξαιρετικό διουρητικό. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του νεφρού. Χάρη στη διουρητική δράση του, ο οργανισμός  απαλλάσσεται από το περιττό νάτριο, αλλά και από κάθε επιβλαβή ουσία.

Φύλλα παντζαριού- ιδιότητες:

Τα φύλλα του παντζαριού, είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, ιωδίου, φωσφόρου, χαλκού, μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμινών A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (φυλλικό οξύ).Επίσης, περιέχουν φαινόλες με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Μειώνουν την άνοια: Αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, γεγονός που συντελεί στην καταπολέμηση της άνοιας και άλλων γνωστικών παθήσεων. Αυξάνουν την αντοχή: Ο χυμός των παντζαριών δίνει στους αθλητές περισσότερη δύναμη και αντοχή. Ακόμη, αποτρέπουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, διότι  το μαγνήσιο που περιέχουν, με τη σειρά του, αξιοποιεί καλύτερα το ασβέστιο στον οργανισμό. «Ρίχνουν» τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Προστατεύουν την όραση καθώς προστατεύουν τα μάτια από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.

Μπισκοτένια τούρτα!

 


Υλικά
 
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250γρ μαργαρίνη
1 λίτρο γάλα
6 κ.σ κορν φλάουρ
10 κ.σ ζάχαρη
100γρ κουβερτούρα
2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
λίγο κονιάκ
λίγο τρίμμένο φουντούκι ή καρύδι(προεραιτικά)
τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένοι ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρίσει ανάμεσα στα μπισκότα)
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά
Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς.

Σούπερ λευκαντικό peeling για πανάδες με μόλις 3 υλικά!

 
 
Έχετε πανάδες που σας εκνευρίζουν και θέλετε να τις εξαφανίσετε; Σας έχουμε την κατάλληλη λύση. Ένα λευκαντικό πίλινγκ θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την περίπτωση.

Ας δούμε πως μπορείτε να το πετύχετε:

Από άποψη υλικών θα χρειαστείτε
2 κ.σ. λεμόνι (καθαρίζει και λευκαίνει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χάρη στα οξέα, μεταλλικά άλατα και στις  βιταμίνες)
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη( απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος)
½ κ.γ. πολύ λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι(καταπραϋνει, συσφιγγει και λειτουργεί σαν αντισηπτικό)

Πως;

Βάζετε στο μπλέντερ τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε σταθερές δόσεις ακολουθεί το λεμόνι μέχρι το μείγμα σας να πάρει παχύρρευστη μορφή.  Απλώνετε στο πρόσωπο για περίπου 3 λεπτά και αφήστε το να δράσει σαν μάσκα για περίπου 10 , αφού έχει προηγηθεί βαθύς καθαρισμός. Ξεπλένετε με τα χέρια ή με ένα σφουγγαράκι και είστε έτοιμες!!!

Κάθε πότε;
Μια( το πολύ δυο) φορά την εβδομάδα είναι υπέραρκετό.

Υ.Γ Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα να μην το χρησιμοποιείτε συχνα!

Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας!

Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας! 

Αν καλέσει κάποιος στο κινητό και  θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση . Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!


Ακόμα αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281,+37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. Κάνοντας ένα ''κουδούνισμα' & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση 'η μήνυμα. Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $ 15 - $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ... Μην απαντήσετε ή καλέσετε πίσω. 


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό με τους φίλους και την οικογένειά σας

Αποβάλετε από τη ζωή σας όσους τη δηλητηριάζουν

 
Η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από το είδος των σχέσεων που καλλιεργούμε ή αλλιώς από τις δυναμικές των κοινωνικών μας δικτύων.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση ατόμων με τεράστια αυτογνωσία, οι ετεροκαθορισμοί επηρεάζουν ακόμα και τον τρόπο, που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό. Ο τακτικός απολογισμός των καταστάσεων, που μας καθηλώνουν και η αποτίμηση των προσώπων, που επιβραδύνουν την ψυχολογική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη είναι επιτακτικός.

Τα πρόσωπα αυτά, που κρυφά ή φανερά, αλλά σίγουρα λανθασμένα, μοιάζουν με αναγκαία κακά, δημιουργούν μια αρνητική κουλτούρα, ένα νοσηρό κλίμα, στο οποίο εγκλωβίζουν. Παραδόξως, παίρνουν και τη μορφή εκείνου, που θα μας βγάλει από την δεινή θέση, για την οποία εκείνα εν πολλοίς ευθύνονται.

Ομοιάζουν με τους τωρινούς σωτήρες πολιτικούς, που θα μας απαλλάξουν από την κρίση, που οι ίδιοι επεδίωξαν. Όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνα, επειδή εκμεταλλεύονται τους φόβους, τις ενοχές, την αγάπη, την ανάγκη, το καθήκον και την φιλοτιμία. Αλλά κυρίως, επειδή είναι προσφιλή, και η αγωνία της μοναξιάς ή της περιθωριοποίησης ζοφερή. Θα τα αναγνωρίσετε εύκολα, επειδή αντιστέκονται σε κάθε εγχείρημα για αλλαγή. Κι αυτό γιατί η μεταβολή της ψυχολογικής σας ισορροπίας και η έκθεση σε νέα ερεθίσματα  και πρόσωπα μπορεί να  τα αποκαθηλώσει από το βάθρο, στο οποίο εσείς οι ίδιοι τα ενθρονίσατε.

Θα φανερωθούν εύκολα, επειδή καμιά φορά σας σπρώχνουν άκριτα προς την αλλαγή, χωρίς να σας προειδοποιούν για τις συνέπειες, με μόνο στόχο να επιστρέψετε ηττημένοι πίσω. Θα τα διακρίνετε, καθώς δημιουργούν και παίζουν με τις ανασφάλειες, καθώς αντιλαμβάνονται εύκολα την εξαρτητική σχέση και λόγο στο λόγο φροντίζουν να τη συντηρούν και να την επιτείνουν.
 
Τρέφονται με την υποσυνείδητη πεποίθηση κάθε ανθρώπου πως ο ίδιος αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος (όπως και η Γη για τους αρχαίους) και πως όλα περιστρέφονται γύρω από το υπερτροφικό ή αδύναμο εγώ, που ζητά επιβεβαίωση και ανατροφοδότηση.

-Εξαφανίστε από τη ζωή σας τους μίζερους χαρακτήρες, εκείνους που δεν μπορούν να ευχαριστηθούν τη στιγμή, αντλούν ηδονή όμως με το να καθιστούν εσάς συνεργούς στην κακοδαιμονία και τη γκρίνια. Αποδέκτες καθώς καθίστασθε των αρνητικών συναισθημάτων, σταδιακά, είτε ενστερνίζεστε τη φιλοσοφία τους είτε είστε έτοιμοι να εκραγείτε, συνήθως σε αθώα θύματα. Μην τους απαντάτε, μην δικαιολογείστε, μην συνδιαλέγεστε. Δεν το επιθυμούν και δεν πρόκειται να αλλάξουν.

-Εξορίστε όσους υποτιμούν την αξία σας, υποδαυλίζουν την αμφιβολία, μαραίνουν την αυτοεκτίμηση. Αλλά πρώτα φροντίστε να αποκτήσετε μια δόση υπερηφάνειας, που θα σας κάνει να πιστέψετε πως σε εσωτερικές αρετές κρύβεται ο θησαυρός κάθε ανθρώπου.

-Ρίξτε στην πυρά εκείνους που παίρνουν τη ζωή, τους τύπους, τις διαδικασίες, τις συμβάσεις υπερβολικά σοβαρά. Τα χρόνια που απομένουν είναι τόσο πολύτιμα, που η κατασπατάλησή τους σε ανθρώπινες ματαιοδοξίες, κοινωνικά θέσφατα και υποκριτικά μετερίζια είναι ανούσια.

-Απομονώστε τους κόλακες, αυτούς που σας επαινούν σε κάθε περίσταση, ετούτους που στους ανώτερους φέρονται δουλικά και σε όσους εκλαμβάνουν ως κατώτερους, δυναστικά. Σας σπρώχνουν σε περιπέτειες, για να σας δουν να καταστρέφεστε, σας παρουσιάζουν τις μισές αλήθειες και αλλοιωμένα τα δεδομένα.

-Αντιληφθείτε τους ανέντιμους, που θα σας υποσκάψουν και θα σας τη φέρουν πισώπλατα. Αν στο περιβάλλον σας υπάρχουν παρόμοιοι, θα ενεδρεύουν σε κάθε σας προσπάθεια και θα καιροφυλαχτούν σε κάθε σας λάθος. Μην συσχετίζεσθε μαζί τους κι αν δεν είναι αυτό εφικτό, αποκαλύψτε τους πρώτοι.

-Γίνετε ξένοι προς άτομα δίχως χιούμορ, αποξενωθείτε από εκείνους που δεν μπορούν να αυτοσαρκαστούν, από τους υπερευαίσθητους και ευερέθιστους. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να σας αναγκάζουν διαρκώς να απολογείστε.

-Αποφύγετε τους λογάδες, τους φλύαρους, την κομπορρημοσύνη και τον πομφολυγισμό.  Οι περιττές λέξεις, ο πλεονασμός και οι τάχα ρηξικέλευθες αποφάνσεις απλά καλύπτουν την αδυναμία τους να διατυπώσουν οτιδήποτε ουσιώδες.

-Πατάξτε τους προφήτες, τους μάντεις που ελλοχεύουν όχι προς χάριν της πρόληψης, αλλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε τα γεγονότα και οι πράξεις να έχουν την έκβαση, που θέλουν.

-Να είστε επιφυλακτικοί όταν συναναστρέφεστε με άτομα, που δεν έχουν κανένα σχέδιο, στόχο ή προοπτική. Όσους αρμενίζουν χωρίς πυξίδες και στρατηγική και αλλάζουν κάθε τόσο τις πορείες τους, ανάλογα με τον άνεμο και τις συνθήκες.

-Επιστέγασμα των θεωριών είναι οι πράξεις. Μην διακυβεύετε την ενέργειά σας με όσους χρησιμοποιούν τις θεωρίες, τα συνθήματα, τις κραυγές, για να αποκτήσουν προσωπική ταυτότητα. Ακόμα και η αγάπη μετριέται με το πλήθος των θυσιών, που είναι έτοιμος να κάνει κάποιος για σας. Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμός.

-Συνεπακολούθως, αποστομώστε τους δήθεν, τους επιφανειακούς, εκείνους που χρησιμοποιούν την κουλτούρα, την αναζήτηση, την κοινωνική ευαισθησία, για να εντυπωσιάζουν και να γίνονται αποδεκτοί.

-Η ηθική έχει ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό: Αν την αγνοήσεις στο ελάχιστο, είσαι έτοιμος και για τα σημαντικά να την αποκηρύξεις. Εναντιωθείτε στους ασυνεπείς, στα πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να παραβούν, να σκευωρήσουν, να δράσουν παράτυπα. Συμπαρασύρουν με τα στιγμιαία οφέλη, που αποκομίζουν.

-Ο έρωτας δωρήθηκε στους ανθρώπους για να δίνει χαρά. Αν ο σύντροφος συνέχεια σας ταλαιπωρεί με αμφιθυμίες, οπισθοχωρήσεις, βολέματα, υπεκφυγές, απιστίες, τότε δεν είναι για σας. Στα ερωτικά μην επαναπαυθείτε με τίποτα λιγότερο από όσο αξίζετε.

-Μην απαιτείτε την ευτυχία, αν πρώτα δεν έχετε προπαρασκευασθεί να την χαρίσετε σε άλλους. Αντισταθείτε στους επηρμένους, που ζητούν, χωρίς να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποδώσουν.

-Αναγνωρίστε τα παράσιτα, τους ξενιστές, αυτούς που, ενώ φαντάζουν εξαρτημένοι από σας, στην πραγματικότητα απομυζούν τις δυνάμεις σας, αποστραγγίζουν τη δύναμή σας, δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές σας. Μπορεί αρχικά να κολακευθείτε από την ψευδεπίγραφη σχέση υποτακτικής συνδιαλλαγής, αλλά όταν θα έχετε εξαντληθεί, αυτοί θα συνεχίσουν ακάθεκτοι, για να συναντήσουν το επόμενο ανυποψίαστο θύμα.

-Μην δίνετε σημασία σε κουτσομπόληδες, επειδή οι αναλύσεις τους περί συμπεριφορών και κινήτρων είναι κατάπτυστες και γιατί το αντίτιμο της στρεβλής πληροφορίας είναι ο καταποντισμός σας στους άλλους από τα αμετροεπή στόματά τους.
 
 
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μηλόπιτα: Η πιο εύκολη αυθεντική συνταγή που θα φτιάξετε ποτέ!

Μηλόπιτα: Η πιο εύκολη αυθεντική συνταγή που θα φτιάξετε ποτέ!  

Ένα από τα πιο λατρεμένα γλυκά θα πρέπει να μπορούμε και να το φτιάχνουμε εύκολα ώστε να το απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τις εργατοώρες στη κουζίνα. Ιδού λοιπόν, η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα!


Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για πίτα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα πεκάν
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας συμπαγής καστανή ζάχαρη
2κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μεγάλο αβγό, μόνο το ασπράδι του, χτυπημένο
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2κ.σ. καλαμποκάλευρο
1/2κ.γ. κανέλα
150γρ. μήλα ποικιλίας Granny Smith, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού



Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Όσο η ζύμη ξεπαγώνει σε θερμοκρασία δωματίου, αναμείξτε τα πεκάν, το αλεύρι και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το βούτυρο και δουλέψτε με τα δάχτυλά σας, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μεγάλα τρίμματα. Αφήστε το στην άκρη.
2. Απλώστε τη ζύμη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τρυπήστε την με πιρούνι. Βάλτε την στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βγάλτε την και με ένα πινέλο αλείψτε την με το ασπράδι του αβγού. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200C.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε την κρυσταλλική ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο και την κανέλα. Ρίξτε μέσα τα μήλα και τον χυμό λεμόνι και ανακατέψτε. Καλύψτε με λαδόκολλα και βάλτε το μπολ στα μικροκύματα σε δυνατή θερμοκρασία για 12 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, στα 6 λεπτά. Ρίξτε με μια κουτάλα το μείγμα μέσα στη ζύμη και πασπαλίστε με το πεκάν.
4. Βάλτε την πίτα στο φούρνο και ψήστε την για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να κρυώσει και σερβίρετε, ιδανικά με παγωτό βανίλια.


Γευστική Κασόπιτα!

 

Δεν θέλει ζύμωμα ούτε άνοιγμα φύλλου... η πανεύκολη αυτή ζυμαρόπιτα κομμένη σε μικρά καρέ είναι πεντανόστιμη. Aπολαύστε την!!!  

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο
500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό)
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά χτυπημένα
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερή ματζουράνα, τριμμένη

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα το χυλό• πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ
• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 5 αυγά
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 3 κ.σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 4 φλυτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
• 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού
• 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να πάρει ύψος δυόμιση έως τρία δάκτυλα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ο) για 40-45 λεπτά της ώρας. Ενώνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο  το ποτίζουμε με το σιρόπι. Το κόβουμε σε μία φορμίτσα σε σχήμα καρδιάς ή τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Όταν λιώσει προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την sauce σοκολάτας πάνω από το ραβανί, προσθέτουμε το γλυκό κυδώνι και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Πατάτες χωριάτικες με ντομάτα και φέτα!

 

Λαχταριστές πατάτες χωριάτικες με ντομάτα και φέτα!!! 

Υλικά για 4 μερίδες

5 μεγάλες πατάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2+4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
200 γραμμ. φέτα τριμμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30′ περίπου, να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους (με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Στρώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τις μισές πατάτες, εναλλάσσοντάς τες με φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με το μισό κρεμμύδι και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος γιαουρτιού-τυριών. Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση πατάτες, τις οποίες εναλλάσσουμε και πάλι με τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι και απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του μίγματος γιαουρτιού-τυριών.
Ψήνουμε τις πατάτες για 10′ και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50′ με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

 
Νοστιμότατα και πανεύκολα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.

Υλικά για 3 μερίδες

    1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
    1 καρότο
    ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    3 μικρές πατάτες
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 φλιτζάνι καλαμπόκι
    7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
    ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)

 Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.


Καλή σας όρεξη!!!

Ανάλαφρη Σοκολατόπιτα!!!

 

 Ανάλαφρη και πολύ γευστική!!!

Υλικά

Για τη βάση
170 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη & 1 κουταλιά
225 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
120 γρ αμύγδαλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
6 αυγά
 
 
Για το γλάσο
160 γρ κρέμα γάλακτος
160 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στα αμύγδαλα την 1 κουταλιά ζάχαρη 
και τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, 
προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ) 
και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
 
 
Ενώνουμε τους κρόκους με το τριμμένο αμύγδαλο,
το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη  και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βιτάμ,ανακατεύοντας να ενωθούν.  Ενώνουμε το μίγμα των κρόκων με το μίγμα της κουβερτούρας 
και ανακατεύουμε.
 
 
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά, 
ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά, 
για να μην χάσει το μίγμα τον αέρα του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βρέχουμε καλά.
Την στύβουμε και την στρώνουμε
σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα.
Απλώνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο  
μην σας προβληματίσει ότι είναι αρκετά μαλακή, 
θα σφίξει όσο κρυώνει...
 
 
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα 
και πετάμε την λαδόκολλα.
Για το γλάσο βράζουμε την κρέμα γάλακτος και, 
όπως είναι καυτή, 
την ρίχνουμε πάνω στην χοντροκομμένη κουβερτούρα.
 
 
Ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει η κουβερτούρα 
και να ενωθούν τα υλικά 
και περιχύνουμε με το γλάσο την σοκολατόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει το γλάσο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!!!

Μπιφτέκι ταψιού γεμιστό!

 

Δοκιμάστε το και έτσι το μπιφτέκι είναι εύκολο και ωραίο. Είναι 6 καλές μερίδες.

Υλικά 

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
 
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
 4 – 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα και τα σύκα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση. Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα.
 
Συνοδεύουμε με Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.
 
Συμβουλή Εναλλακτικά: Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, για να γίνει πιο ελαφρύ ή κοπανιστή ανακατεμένη με ανθότυρο, ή για μεγάλες συγκινήσεις... ροκφόρ.

Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 20΄- 30΄

Δες πως σου λέει "σ' αγαπώ"......ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

 

Μήπως ο σύντροφός σου είναι σιωπηλός μπροστά στις δύο αυτές λεξούλες;

Εσύ από την πλευρά σου προσπαθείς συνεχώς να...
τον αποκωδικοποιήσεις για να δεις τι νιώθει για σένα;
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν σου εκφράζει τα συναισθήματά του υπάρχουν τα σιωπηλά σημάδια, που αποκαλύπτουν αν σε αγαπάει, ακόμα και αν δεν στο λέει ποτέ...

Και να θυμάσαι ότι τελικά οι πράξεις μιλάνε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη προφορική δήλωση...

1. Σου δίνει παθιασμένα με μεγάλη διάρκεια φιλιά

2. Οι φίλοι του σε αγαπάνε

3. Σου χαμογελάει αφού σε φιλάει

4. Σε ακούει προσεκτικά

5. Σου πιάνει το χέρι με δική του πρωτοβουλία όταν είστε έξω

6. Σε παίρνει τηλέφωνο ή σου στέλνει μήνυμα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο

7. Γελάει συχνά

8. Σε αγγίζει αυθόρμητα

9. Σου κάνει δώρα με νόημα

10. Μένει μαζί σου για να παρηγορήσει όταν το χρειάζεσαι

11. Μιμείται πολλές από τις συμπεριφορές σου και τα αστεία σου

12. Όπου κι αν είστε πάντα σε κοιτάει στα μάτια

13. Σε κοιτάει και πιάνει τα μαλλιά του ταυτόχρονα; Θέλει να σου πει σ'αγαπώ, αλλά αγχώνεται

Μάθημα ζωής με 20ευρω!

 

Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε... «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;»

Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.
Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του.

Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο. Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

«Παιδιά μου» τους είπε «Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. «Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!! Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα. Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».

Γιατί οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κατασχέσεις!

 

Της Ευαγγελίας Αμπάζη – δικηγόρος Αθηνών
 
Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες έλαβαν συνολικά για την ανακεφαλαιοποίησή τους περίπου 52 δις ευρώ. Ο σκοπός της χρηματοδότησης τους ή, άλλως, της ανακεφαλαιοποίησής τους, σύμφωνα με τα
άρθρα 27α και 28 του Ν. 3601/2007, ήταν η αποκατάσταση των ζημιών των ιδίων κεφαλαίων τους, τις οποίες υπέστησαν και από τα μη
εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια των φυσικών προσώπων.

Με την προβλεπόμενη από το νόμο 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012 – 3ο Μνημόνιο) και την από 13/11/2012 σχετική (με αρ. 38) απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α’ 223/12-11-2012) διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής των τραπεζών από το Ελληνικό Δημόσιο, οι τράπεζες έχουν καλύψει πλήρως τις ζημίες και το κενό των «ιδίων κεφαλαίων» τους έως και την 31/12/2012. Αυτές οι ζημίες προήλθαν και από τα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά δάνεια των οφειλετών τους.
Συνεπώς οι τράπεζες δεν έχουν έννομο συμφέρον να απαιτούν τα ληξιπρόθεσμα δάνεια διότι -όπως προανέφερα- για όλο το απαιτητό κεφάλαιο και τους τόκους έχουν εξοφληθεί πλήρως από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο, κατά τους υφιστάμενους ακόμα κανόνες Δικαίου, περιήλθε η πλήρης κυριότητα των τραπεζών.

Για να αντικρουστεί το εν λόγω επιχείρημα από τις τράπεζες, αυτές οφείλουν να επιδείξουν στους Έλληνες δανειολήπτες ότι τα συγκεκριμένα ΔΙΚΑ τους δάνεια δεν καλύφθηκαν πλήρως από τις δόσεις αυτές, παραμένουν δηλαδή ανεξόφλητα. Τούτο μπορούν και οφείλουν να πράττουν κάθε φορά που απαιτούν από τους Έλληνες δανειολήπτες να αποπληρώσουν την ανεξόφλητη οφειλή τους, επιδεικνύοντας τους στοιχεία της ύπαρξης της οφειλής τους από τα «Βιβλία των λογαριασμών των επισφαλών απαιτήσεων» (ζημίες), την Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Οικονομικών. Θα πρέπει να αποδείξουν δηλαδή ότι η συγκεκριμένη οφειλή δεν έχει καλυφθεί από τις δόσεις της ανακεφαλαιοποίησής.

Περαιτέρω, ενώ οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, κάλυψαν τις ζημίες τους και αποκατέστησαν τα ίδια κεφάλαια των Cor Tier I με τα 45 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησής, διατήρησαν ταυτόχρονα και τις μετοχές τους αλλά και τη διοίκηση τους. Συγχρόνως όμως -και παράνομα- απαιτείται η αναγκαστική είσπραξη των ποσών της ανακεφαλαιοποίησής από τους Έλληνες πολίτες (και δανειολήπτες των τραπεζών), οι οποίοι έχουν ήδη εγγυηθεί τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησής με την εγγύηση που χορήγησε το Ελληνικό Δημόσιο στα ομόλογα CosCos (που έδωσαν οι τράπεζες στο ΤΧΣ και υπέρ του ΕSΜ).

Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες πολίτες (και δανειολήπτες των τραπεζών) καθιστάμεθα οι τωρινοί εγγυητές και, δυνητικά, οι τελικοί δανειστές των τραπεζών, σε περίπτωση που τα CosCos δεν επαναγοραστούν από τις τράπεζες σε τρία (συν δύο) χρόνια και οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου εκπέσουν υπέρ του ΕSΜ, με αποτέλεσμα οι εγγυήσεις (στα CosCos) να γίνουν πλέον ελληνικό δημόσιο χρέος υπέρ του ΕSΜ.

Συνεπώς, οι τράπεζες, ενώ ουδεμία ζημία έχουν υποστεί από τα «ληξιπρόθεσμα» δάνεια (οι ζημίες τους αποκαταστάθηκαν με την ανακεφαλαιοποίησή τους), απαιτούν την αναγκαστική είσπραξη των δανείων αυτών από τους εγγυητές και, δυνητικά, τελικούς δανειστές των τραπεζών, ήτοι τους Έλληνες πολίτες!

Τέλος, από τη συμφωνία ανακεφαλαιοποίησής των τραπεζών, όπως αυτή τελικά κατακυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 38/9-11-2012 πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α’, 223/12-11-2012), προκύπτει ότι όλες οι συστημικές τράπεζες περιέρχονται από το Νοέμβριο του 2012 στην πλήρη κυριότητα (ιδιοκτησία) του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕFSP, παρά το γεγονός ότι διατήρησαν τη διαχείριση τους, η οποία ασκείται από τα παλαιά (υφιστάμενα) μέλη των Δ.Σ., διότι μπόρεσαν (με εξαίρεση τη Εurobank) και κάλυψαν από τα ιδιωτικά τους κεφάλαια το 10% της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Οι τράπεζες αυτές θα περιέλθουν και πάλι στην κυριότητα των νυν ιδιωτών ιδιοκτητών της μόνον εάν εντός πενταετίας οι τελευταίοι επαναγοράσουν από το Ελληνικό Δημόσιο, και κατ’ επέκταση από τον ΕFSF, τα μετατρέψιμα ομόλογα CosCos, τα οποία κατέχει ο ΕFSF με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
 
 
Συνεπώς, καμία τράπεζα δεν έχει έννομο συμφέρον να απαιτεί την εξόφληση των ήδη εξοφλημένων από την ανακεφαλαιοποίηση δανείων.
 
online-pressblog
May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters