Nail's Love By Ms

Ανάλαφρη Σοκολατόπιτα!!!

.
 

 Ανάλαφρη και πολύ γευστική!!!

Υλικά

Για τη βάση
170 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη & 1 κουταλιά
225 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
120 γρ αμύγδαλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
6 αυγά
 
 
Για το γλάσο
160 γρ κρέμα γάλακτος
160 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στα αμύγδαλα την 1 κουταλιά ζάχαρη 
και τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, 
προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ) 
και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
 
 
Ενώνουμε τους κρόκους με το τριμμένο αμύγδαλο,
το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη  και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βιτάμ,ανακατεύοντας να ενωθούν.  Ενώνουμε το μίγμα των κρόκων με το μίγμα της κουβερτούρας 
και ανακατεύουμε.
 
 
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά, 
ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά, 
για να μην χάσει το μίγμα τον αέρα του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βρέχουμε καλά.
Την στύβουμε και την στρώνουμε
σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα.
Απλώνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο  
μην σας προβληματίσει ότι είναι αρκετά μαλακή, 
θα σφίξει όσο κρυώνει...
 
 
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα 
και πετάμε την λαδόκολλα.
Για το γλάσο βράζουμε την κρέμα γάλακτος και, 
όπως είναι καυτή, 
την ρίχνουμε πάνω στην χοντροκομμένη κουβερτούρα.
 
 
Ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει η κουβερτούρα 
και να ενωθούν τα υλικά 
και περιχύνουμε με το γλάσο την σοκολατόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει το γλάσο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters