Πολλές φορές ακούμε τα όσα λέγονται απ” τους άλλους για τις σχέσεις και διαμορφώνουμε την δική μας άποψη.
Δεν ξέρουμε να σας πούμε τελικά αν είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα
επηρεάζει αρκετά τόσο τον τρόπο που επιλέγουμε σύντροφο όσο και την
ποιότητα της σχέσης. Η ερώτηση μας είναι εξής αν τα όσα έχουν ακούσει
μας έχουν βάλει σε ένα τρόπο σκέψης τέτοιο που μας εγκλωβίζει τελικά να
ζήσουμε; Μπορεί δηλαδή οι φήμες που ακούγονται να μην είναι αληθείς
δεδομένου πώς ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός γεγονός που εξασφαλίζει τη
μοναδικότητα της σχέσης.
- Η σχέση θέλει σκληρή δουλειά: Μπαίνοντας στη σχέση λοιπόν με την άποψη πώς πρόκειται περισσότερο για αγγαρεία πάρα για μια ευχάριστη εμπειρία τα πράγματα θα τα βλέπετε ζόρικα. Λειτουργεί ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Έχετε υποβάλλει από πριν τον εαυτό σας να πρέπει να προσπαθεί υπερβολικά για να καταφέρει κάτι. Τι ακριβώς; Κανείς από τους δύο σας δεν ξέρει.
- Αγάπη σημαίνει να μην απολογείσαι για τίποτα: Αυτή η φήμη πρέπει να είναι η εξέλιξη της λαϊκής παροιμίας «Όποιος αγαπά παιδεύει». Όταν κάποιος ζητά συγνώμη απ” τον άλλον δεν το κάνει μόνο για να απολογηθεί για τα λάθη του, αλλά για να δείξει στον άλλο πως αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και τα σέβεται. Ζητώ συγνώμη από το σύντροφό μου σημαίνει πως τον σκέφτομαι και τον υπολογίζω.
- Αιώνια πίστη και αφοσίωση: Ένα ζευγάρι την ώρα του γάμου ανταλλάσσει όρκους πίστης. Ωραία, και; Πιστεύετε πώς φτάνει; Φυσικά και δεν φτάνει. Κανείς δεν είναι δεδομένος. Όλοι έχουμε την ανάγκη ο σύντροφός μας να μας κοιτά ερωτικά, να μας φλερτάρει, να μας λέει πόσο μας αγαπάει. Όταν πάψει να υπάρχει η έκφραση των συναισθημάτων και το ερωτικό παιχνίδι βγει απ΄τη ζωή σας, τότε δεν υπάρχει κάτι που να κρατά το ενδιαφέρον ζωντανό. Εκεί ξεκινά η αναζήτηση του τρίτου προσώπου. Αρχικά, από επιβεβαίωση και μόνο μετά μπαίνουν κι άλλα στη μέση.
- Όταν παντρευτείτε όλα θα αλλάξουν: Φυσικά και θα αλλάξουν απλά δεν ξέρουμε αν μιλάμε για την ίδια αλλαγή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από το να πιστεύουμε πως ο γάμος ή ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να βελτιώσουν μια σχέση που έχει πρόβλημα. Δεν γίνεται αυτό. Πρώτα πρέπει να λυθεί και μετά να συνεχίσετε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Επίσης, αυτά που έλεγαν οι γιαγιάδες κάποτε πως οι άντρες στρώνουν μετά τον γάμο ή θα μαλακώσει θα δεις κτλ δεν ισχύουν. Ή για να μην είμαστε απόλυτοι ίσχυαν τότε που τα δεδομένα ήταν άλλα.
- «Αφού ξέρεις πόσο σ΄αγαπάω, γιατί με ρωτάς;»: »Γιατί θέλω έχω την ανάγκη να το ακούω;» Υπάρχουν μερικές φορές που γυρνάμε στο σπίτι μας κουρασμένοι, αγχωμένοι, απογοητευμένοι και το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι μια γλυκιά αγκαλιά και ένας τρυφερός λόγος που θα μας κάνουν να τα ξεχάσουμε όλα. Η αγκαλιά, ένα χάδι, ένα σ” αγαπώ, επικοινωνούν ασφάλεια. Νιώθουμε πως ανήκουμε κάπου, υπάρχει ένας άνθρωπος που μας αγαπά. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν σημαίνει λοιπόν πώς θα πρέπει να λέμε στο σύντροφό μας επετειακά «Σ” αγαπώ».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου