Nail's Love By Ms

Απλές και χρήσιμες συμβουλές για όμορφα μάτια!

.
Tα μάτια αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα στην εξωτερική μας εμφάνιση, επομένως, όσο πιο ξεκούραστο και λαμπερό είναι το βλέμμα μας, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την εμφάνισή μας, με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο!

Απλές και χρήσιμες συμβουλές για όμορφα μάτια! 
 
Η κατάσταση των ματιών και η περιοχή γύρω από αυτά αντανακλούν όχι μόνο την ηλικία μας αλλά και το πόσο υγιείς είμαστε. Ωστόσο, η κούραση της καθημερινότητας κάνει συχνά τα μάτια μας να δείχνουν ταλαιπωρημένα, ακόμα και γερασμένα. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους «εχθρούς» των ματιών σας και να αναδείξετε τη ομορφιά του προσώπου σας.
Μαύροι κύκλοι
Oι γνωστοί μαύροι κύκλοι μάς κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες και κουρασμένες. Οι αιτίες είναι πολλές: η φυσική σκιά που δημιουργείται κάτω από τα μάτια όταν αυτά βρίσκονται πιο βαθιά στο πρόσωπό μας ή επειδή το δέρμα κάτω από τις βλεφαρίδες είναι εκ φύσεως «φουσκωμένο». Αρνητικό ρόλο παίζουν επίσης ο άστατος τρόπος ζωής, η γενετική προδιάθεση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή οι μελαγχρωματικές ανωμαλίες.
Πως μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε; Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν κατευνάζοντας τη διαστολή των αγγείων κάτω από τα μάτια. Το αντηλιακό προσώπου και η χρήση γυαλιών ηλίου επίσης προστατεύουν από τους μαύρους κύκλους. Μια ειδική κρέμα για τους μαύρους κύκλους, πλούσια σε βιταμίνες C, K, E και ρετινόλη μπορεί να βελτιώσει πολύ των όψη των ματιών. Τέλος, για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ στο χρώμα του δέρματός σας.
Πρήξιμο και «σακούλες»
Παρόλο που οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια είναι φυσική συνέπεια του χρόνου που περνάει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αφήσουμε να μας «μεγαλώνουν». Επιπλέον λόγοι είναι οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου, η γενετική προδιάθεση και η κατακράτηση υγρών. Για αρχή, το να κοιμάστε επαρκώς είναι ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα. Αν υποψιάζεστε ότι υποφέρετε από κάποια αλλεργία, απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο, ενώ παράλληλα μπορείτε να κατευνάσετε το πρήξιμο με κρύες κομπρέσες. Είναι σημαντικό να αφαιρείτε κάθε ίχνος make up πριν κοιμηθείτε το βράδυ, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Επίσης, αν το περιβάλλον είναι πολύ ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε φυσικά «δάκρυα» για τα μάτια. Τέλος, ποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ, καθώς τα «παραπάνω ποτάκια» κάνουν ακόμη πιο έντονες τις σακούλες και την κοκκινίλα γύρω από τα μάτια.
Μακιγιάζ
Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει σύμμαχος σας και να ενισχύσει την λάμψη των ματιών σας, διορθώνοντας μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Ακολουθούν χρήσιμα tips:
  • Για να τονίσετε το χρώμα των ματιών σας οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τις πολύ έντονες σκιές και να προτιμάτε φυσικές, γήινες αποχρώσεις.
  • Αν έχετε ρυτίδες γύρω από τα μάτια προτιμήστε ματ σκιές και τοποθετήστε ελάχιστο shimmer μόνο στο κόκκαλο κάτω από το φρύδι, για να δώσετε λάμψη στα μάτια σας.
  • Αν έχετε μικρά και «βαθουλωτά» μάτια τοποθετήστε λίγη φωτεινή σκιά στην εσωτερική τους γωνία.
  • Αν θέλετε να τονίσετε τον όγκο στις βλεφαρίδες σας τοποθετήστε ένα σκούρο eye-liner σε καφέ, γκρι ή μαύρο χρώμα.
  • Τέλος, ενισχύστε το βλέμμα σας με μάσκαρα που θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται ακόμα πιο μακριές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters