Nail's Love By Ms

Μόνο στην αρχή μιας σχέσης, το sex αποτελεί προτεραιότητα!

.



Σιγά-σιγά η σχέση του ζευγαριού από το “να το κάνουμε συνέχεια”, γίνεται «όχι απόψε γλυκιέ μου, αύριο ίσως». Κάνει να σε ακουμπήσει, μαζεύεσαι, και οι δύο γυρνάτε ο καθένας στο πλευρό του,  αναρωτιέστε  τι έχει συμβεί και το υπέροχο σεξ που κάνατε, δεν γίνεται τώρα πια.   

Που πήγε εκείνη η αιώνια ευτυχία που ακούγαμε στα παραμύθια που μας έλεγε η γιαγιά μας;
Κατά τα πρώτα χρόνια μιας σχέσης, το 60% των γυναικών ήθελαν σεξ “πολύ συχνά”, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια μειώθηκε στο 50% και μετά από 20 χρόνια μειώθηκε στο 20%.  Η επιθυμία των ανδρών για σεξ παρέμεινε η ίδια.  Εξήντα έως 80% των ανδρών που ερωτήθηκαν ήθελαν το ίδιο ποσό sex, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διαρκούσε η σχέση τους.”  Αυτά είναι τα συμπεράσματα μιας μελέτης που έγινε από το Πανεπιστήμιο Εppendorf του Αμβούργου, σε δείγμα  530 ζευγαριών.

Οι αιτίες είναι πολλές και ποικίλες.  Από το εργασιακό άγχος και τα οικονομικά προβλήματα μέχρι  τον ερχομό ενός  μωρού, τη μείωση των ορμονών.  Η ζωή του ζευγαριού αλλάζει.  Το ίδιο και η διάθεση για σεξ.

«Μπορεί να κάνει κάποιος την αγάπη να μείνει στάσιμη στο χρόνο; Ρωτάω.  Μπορούμε να δοκιμάσουμε, αλλά θα κάνουμε τη ζωή μας κόλαση.  Όχι, δεν είμαι παντρεμένος σχεδόν τριάντα χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, είναι ψέμα : ούτε εκείνη, ούτε εγώ είμαστε ίδιοι, γι’ αυτό και παραμένει η σχέση μας πιο ζωντανή από ποτέ. Δεν περιμένω από αυτή να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν όταν γνωριστήκαμε. Ούτε και εκείνη θέλει να είμαι ίδιος με τον άντρα που ήμουν όταν τη γνώρισα.» 

Μας λέει ο P. Coelho, στο Άλεφ (εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη).  Εκείνοι, μπόρεσαν να εξελιχτούν μαζί, γι’ αυτό η σχέση τους παρέμεινε ζωντανή.  Η αλλαγή και των δύο έγινε παράλληλα. Συμβαίνει το ίδιο με όλους;  Αν οι διαφορετικές ζωές, οι “τυπικά” παράλληλες,  δημιούργησαν δυο διαφορετικές προσωπικότητες; Ουσιαστικά διαφορετικές ζωές,  τότε τι γίνεται;
Τι πρέπει να γίνει ;  Οι άντρες αντιλαμβάνονται το σεξ διαφορετικά από τις γυναίκες. Δεν θέλουν «προϋποθέσεις».  Οι γυναίκες όμως, για να κάνουν σεξ θέλουν να αισθάνονται ότι ο άνθρωπος τους είναι κοντά τους. 

Διαβάζουμε σε άρθρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής  Υγείας του Δρ. Θ. Ασκητή : «Το σεξ που ουσιαστικά σηματοδοτεί την ποιότητα των δύο συντρόφων χαρακτηρίζεται ως μία λειτουργία για τον άνδρα σαφώς βιολογική με ψυχική συμμετοχή, για τη γυναίκα όμως σαφώς ψυχική με βιολογική έκφραση.»

Οι γυναίκες, όσο πιο «καλυμμένες» αισθανόμαστε συναισθηματικά, τόσο  έχουμε περισσότερο επιθυμία για σεξ.  Αν από τη σχέση έχει απομείνει μόνο μια καθημερινή ρουτίνα που περιλαμβάνει το τι θα φάμε, πως θα αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα με τα παιδιά κλπ., τόσο αποξενωνόμαστε και σεξουαλικά. Θα αισθανθούμε μεγαλύτερο σεξουαλικό πόθο, όταν βιώσουμε ότι ό άλλος νοιάζεται και με «άλλους τρόπους», απλά όταν η γενικότερη συμπεριφορά του  είναι συνολικά τρυφερή και γλυκιά.

Η λύση ίσως να βρίσκεται στην ειλικρίνεια και την ανοιχτή συζήτηση.  Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters