Nail's Love By Ms

‘Κάτι παίζει’ μεταξύ Περιφέρειας – Χρυσωρυχείων.

.


633614c2f2c01a4b.jpg
Για τη συνάντηση επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation.
 
Μετά από χρόνια αντιδράσεων και διαμαρτυριών κατά της επένδυσης χρυσούτελικά συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης με εκπρόσωπο της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.

Για τη συνάντηση επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation Paul Wright, της οποίας θυγατρική είναι η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής στο γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας ενώ συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ροδόπης και ο Αντιπεριοφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα. 

Για τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν στη συνάντηση δεν υπήρχε ενημέρωση, ωστόσο πέραν αυτού της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα, εκκρεμεί και η αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία στην περιφέρεια, ζητώντας άδεια να κάνει έρευνες και στην ευρύτερη περιοχή Μαρωνείας, όπου φαίνεται ότι εντόπισε «φλέβα χρυσού».

Από τη συνάντηση ωστόσο απουσίαζε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο Maximum 93,6 εμμένει στις θέσεις του. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εγώ τα είπα μαζί του. Του είπα ότι μόνο με το θάνατό μου, αν σταματήσουν οι αντιστάσεις οι άλλες και ο λαός σκεφτεί ότι το συμφέρον είναι ο θάνατός του, θα μπορέσει να δημιουργήσει χρυσωρυχεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης».

Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να σκέφτεται κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται να γίνουν τα χρυσωρυχεία, όσο ανέχεια και φτώχεια κι αν έχουμε» συμπληρώνοντας «δεν επιλέγουμε το θάνατο για να αναπνεύσουμε λίγο ακόμα».

Για την έκβαση της συνάντησης δεν έχουμε ακόμη ενημέρωση, αναμένουμε τηνεπίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας.

e-evros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters