Nail's Love By Ms

Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο από τον Kankkunen & τη Bentley

.

Ποια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο στον πάγο; Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ήρθε πριν από λίγα 24ωρα, στα παγωμένα νερά της Βαλτικής.
Εκεί, στις 15 Φεβρουαρίου, ο Juha Kankkunen κατάφερε με μια Bentley Continental Supersports convertible να γράψει 330,695 χλμ/ώρα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!
Ο 51χρονος Φινλανδός ήταν κάτοχος και του προηγούμενου ρεκόρ (321,6 χλμ/ώρα), που σημείωσε στο ίδιο μέρος το 2007 με μια Continental GT.
Η Bentley Continental Supersports convertible με την οποία σημειώθηκε το ρεκόρ, είναι το ταχύτερο ανοιχτό όχημα παραγωγής με μαλακή οροφή στον κόσμο. Διαθέτει τετρακίνηση, ενώ παίρνει ζωή από έναν 6λιτρο 12κύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, διέθετε για την περίσταση συγκολλημένο roll cage και ένα αερόστατο στον πίσω προφυλακτήρα.
Για το εν λόγω επίτευγμα τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο χειμερινά ελαστικά Pirelli Sotto Zero με καρφιά διαστάσεων 275/40R20 σε μία διαδρομή 16 χιλιομέτρων στα παγωμένα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, με το πάχος του πάγου να είναι 70cm.
Παρά τις επικίνδυνες συνθήκες -χιονοθύελλες και πλευρικούς ανέμους- ο Kankkunen κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ, με μέση ταχύτητα 330 χλμ/ώρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, όπως απαιτείται από το Βιβλίο Ρεκόρ Guinness όπου καταγράφονται τα ρεκόρ ανά τον κόσμο.
«Τα ελαστικά αποδείχτηκαν εξαιρετικά, δεδομένου ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να λειτουργήσουν στις υπάρχουσες συνθήκες» δήλωσε ο Φινλανδός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι και πρόσθεσε: «Πρώτον, έκανε πολύ κρύο. Δεύτερον, ο πάγος ήταν ολισθηρός και γεμάτος ανωμαλίες με αποτέλεσμα οι τροχοί να σπινάρουν μέχρι τα 300 χλμ/ώρα: για να βρεις τη σωστή ταχύτητα έπρεπε να παίζεις με το γκάζι και τις σχέσεις».
Μόλις 100 Continental Supersports convertible θα βγουν στην παραγωγή, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την ταχύτερη Bentley που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Ο Kankkunen πιστεύει ότι τέτοιες απόπειρες κατάρριψης ρεκόρ όπως η δική του στη Φινλανδία μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη ελαστικών δρόμου για καθημερινή χρήση στο μέλλον: «Είναι μία πολύ διαφορετική εμπειρία από το να οδηγείς στο δρόμο, αλλά πρέπει να πιέζεις στο όριο μερικές φορές για να βλέπεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Διαπιστώνεις από αυτά τα ελαστικά ότι οι τεχνικές κατασκευής είναι πολύ καλές και μαθαίνεις σημαντικά πράγματα για το πώς θα πρέπει να κατασκευάζονται τα ελαστικά στο μέλλον για να ανταπεξέρχονται στις πιο ακραίες συνθήκες».
Ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Pirelli Paul Hembery σχολίασε: «Πολλά συγχαρητήρια στο Juha και την Bentley από όλους εμάς στην Pirelli. Ο Juha είναι μία πολύ σημαντική φιγούρα στην αγωνιστική ιστορία της Pirelli. Είναι θαυμάσιο το ότι συνεχίζει να σημειώνει ρεκόρ με την Pirelli και αυτό το τελευταίο του επίτευγμα -καθώς η Pirelli ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν όπου θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της στη F1- απλά υπογραμμίζει τη δημιουργικότητα και το εύρος της τεχνογνωσίας μας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς».

e-go.gr

1 σχόλια:

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters