Nail's Love By Ms

«Μπλοκάρισμα» ενζύμου εμποδίζει μεταστάσεις

.

Την εξάπλωση του καρκίνου από τον μαστό σε άλλα όργανα κατόρθωσαν να εμποδίσουν επιστήμονες του Βρετανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο σε ποντίκια, μπλοκάροντας ένα ένζυμο.

«Μπλοκάρισμα» ενζύμου εμποδίζει μεταστάσεις
Σύμφωνα με το BBC, στα πειράματά τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπλοκάροντας το ένζυμο LOXL2 προλαμβάνουν την μετάσταση. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο «Cancer Research», προέβλεψαν ένα «φανταστικό φάρμακο», το οποίο είναιι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί σε κλινικό περιβάλλον.
Οι συγγραφείς της έρευνας αναφέρουν ότι το 90% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται στις μεταστάσεις.
Οταν εξετάζει κανείς τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, βλέπει τα υψηλά επίπεδα του ενζύμου LOXL2 που συνδέονται με την εξάπλωση του καρκίνου και τις ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.
Επίσης, ανακάλυψαν ότι το LOXL2 ήταν σημαντικό για τα αρχκά στάδια της μετάστασης, καθώς βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να δραπετεύουν από το στήθος και να εισχωρούν στο αίμα.
Στη μελέτη τους στα ποντίκια, χρησιμοποίησαν χημικά και αντισώματα που μπλόκαραν την δράση του ενζύμου. Αυτό σταμάτησε την μετάσταση του καρκίνου του μαστού σε άλλα όργανα.
Η επικεφαλής της έρευνας δρ. Τζανίν Ερλερ δήλωσε ότι το LOXL2 είναι ένας φανταστικός φαρμακευτικός στόχος πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί σε κλινικό περιβάλλον.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα ευρήματα δεν είναι σημαντικά μόνο για την δημιουργία του φαρμάκου, αλλά και για την δημιουργία εξέτασης που θα πορεί να ανιχνεύει την πιθανότητα μετάστασης, με αποτέλεσμα την ανάρρωση του ασθενούς.
Η διευθύντρια της εκστρατείας Ερευνας και Πολιτικής για τον Καρκίνο του Μαστού, Αρλίν Γουίκι, χαρακτήρισε εξαιρετικά τα αποτελέσματα της έρευνας και παρά το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ιαθεί, δεν συνέβαινε το ίδιο και με την μετάστασή του.

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters