Nail's Love By Ms

Σύγχρονο "βαποράκι" το διαδίκτυο

.

Ως η νέα πηγή για προμήθεια επικίνδυνων ουσιών χαρακτηρίζεται το διαδίκτυο στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ.



Οι νέες ναρκωτικές ουσίες που επινοούνται διακινούνται εύκολα μέσω του διαδικτύου, με τη διαθεσιμότητα των φυτικών μειγμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο να προκαλεί ανησυχία, καθώς δεν υπόκεινται σε έλεγχο.Πηγή ανησυχίας αποτελεί και η ταχεία ανάπτυξη ναρκωτικών νέας γενιάς, τα οποία παράγονται για να παρακάμψουν τα υφιστάμενα συστήματα ελέγχου. Τα ναρκωτικά αυτά προκύπτουν με ελαφρά τροποποίηση της μοριακής δομής μιας γνωστής ουσίας, της εφεδρίνης, που εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2007.
Οι ουσίες αυτές διακινούνται μέσω του διαδικτύου ή καταστημάτων και συχνά διαφημίζονται ως άλατα μπάνιου. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η χρήση εφεδρίνης σε συνδυασμό με άλλες ουσίες έχει επιφέρει και το θάνατο.
Το χασίς παραμένει η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη ουσία στην Ευρώπη, με την κοκαΐνη να έρχεται στη δεύτερη θέση.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στην έκθεση του ΟΗΕ επισημαίνεται ότι παρουσιάζει σταθερά από τα χαμηλότερα ποσοστά ετήσιας επικράτησης κάνναβης και κοκαΐνης στην Ευρώπη, ενώ έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις.
Σε αρκετές χώρες, η χρήση κάνναβης και «έκστασης» είναι σταθερή ή μειώνεται, ενώ σε άλλες, όπως ηΔανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κοκαΐνη φαίνεται ότι αντικαθιστά την «έκσταση».
Παρατηρείται επίσης μικρή μείωση στη ζήτηση θεραπείας για οπιοειδή και αύξηση για κάνναβη και κοκαΐνη, με την πολιτικομανία να παραμένει χαρακτηριστική όψη του προβλήματος των ναρκωτικών στηνΕυρώπη.
Ρωσία έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών οπιοειδών σε όλη την Ευρώπη. Οι χρήστες υπολογίζονται μεταξύ 1,6 - 1,8 εκατομμύρια και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15 - 64 ετών.
Η Ανατολική Ευρώπη είναι από τις λίγες περιοχές του κόσμου όπου αυξάνονται τα κρούσματα Aids. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ουκρανίας, όπου το 1,6 των ενηλίκων έχει μολυνθεί από τον HIV.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters