Nail's Love By Ms

Η κάνναβη αυξάνει τον κίνδυνο ψυχώσεων

.
Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε στο «British Medical Journal», συμπεριέλαβε δείγμα 1.900 ανθρώπων για μία χρονική περίοδο μεγαλύτερη των δέκα ετών



Η χρήση κάνναβης στη νεαρή ηλικία, είτε πρόκειται για εφήβους, είτε για νεαρούς ενήλικες, αυξάνει τον κίνδυνο ψυχώσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε στο «British Medical Journal», συμπεριέλαβε δείγμα 1.900 ανθρώπων για μία χρονική περίοδο μεγαλύτερη των δέκα ετών.

Η κάνναβη αυξάνει τον κίνδυνο ψυχώσεων
Αν και η κάνναβης με την ψύχωση έιναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο, εάν η κάνναβη «πυροδοτεί» την δυσλειτουργία.
Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Jim van Os από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας, με ομάδα επιστημόνων από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας από 14 έως 24 ετών και διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κάνναβης έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο για ψύχωση, σε σχέση με όσους δεν έκαναν ποτέ χρήση της ναρκωτικής ουσίας.
Ανακάλυψαν ότι η χρήση κάνναβης «εμφανώς» αυξάνει τους κινδύνους ψυχωτικών συμπτωμάτων, ακόμη και όταν άλλοι παράγοντες όπως το κοινωνικο-οικονομικό στάτους χρησιμοποιεί διαφορετικά ναρκωτικά, ενώ ελήφθησαν υπ' όψιν και άλλες ψυχιατρικές καταστάσεις
Η νέα μελέτη, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχιατρικής έρευνας Ρόμπιν Μάρεϊ του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, ενισχύει προηγούμενα συμπεράσματα ερευνών ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα ψυχικά προβλήματα.
«Η μελέτη προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι στον όγκο των στοιχείων που δείχνουν ότι η χρήση της παραδοσιακής κάνναβης συμβάλλει στην πρόκληση ψυχώσεων όπως η σχιζοφρένεια», δήλωσε ο Βρετανός ψυχίατρος.

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters