Nail's Love By Ms

Alfa Romeo 4C Concept: Αποκάλυψη!

.

Η πολυαναμενόμενη Alfa 4C αποκαλύφτηκε πλήρως στην Έκθεση της Γενεύης, έστω και σε πρωτότυπη μορφή.
Μιλάμε για ένα όχημα που σίγουρα συνάδει απόλυτα με όλα εκείνα τα οποία έκαναν τους alfisti... φανατικούς με την μιλανέζικη φίρμα. Διθέσιο coupe (θα υπάρχει και σε spider), κίνηση στον πίσω άξονα, μήκος κοντά στα 4 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,4 μέτρα. Με το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 1,8 λίτρων να είναι τοποθετημένο στο κέντρο μιλάμε για μία σχεδόν ιδανικά ζυγισμένη σπορ δημιουργία με την κατανομή του βάρους ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα να είναι 40/60 (αντίστοιχα φυσικά).
 
Τα περισσότερα από τα υλικά και την τεχνολογία που διαθέτει η πρωτότυπη 4C είναι... δανεισμένα σχεδόν αυτούσια από τη μεγαλύτερη... ντίβα, την 8C Competizione. Μιλάμε για ένα εξαιρετικά ελαφρύ σασί κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, μία κατασκευή που ζυγίζει συνολικά 850 κιλά.
Το όνομα «4C» προέρχεται φυσικά από το 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο τεχνολογίας MultiAir των 1.750 cc (το γνωστό και ως 1.750 TBi), το οποίο για την περίσταση αποδίδει 200 ίππους (147 kW). Μιλάμε ουσιαστικά για τον ίδιο κινητήρα που υπάρχει και στη Giulietta Quadrifoglio Verde. Ο συνδυασμός στην προκειμένη περίπτωση γίνεται με το ολοκαίνουριο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας (που είδαμε για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες στη MiTo), το οποίο είναι γνωστό και ως TCT.
 
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οι επιδόσεις της 4C είναι αν μη τι άλλο... εκρηκτικές με το κλασικό 0-100 km/h να πραγματοποιείται σε λιγότερα από 5 sec. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 km/h. Άξια λόγου είναι και η διάταξη της ανάρτηση στη νέα Alfa 4C με τα κλασικά γόνατα McPherson να βρίσκονται στους πίσω τροχούς και τους εμπρός να στηρίζονται σε μία «high quadrilateral» διάταξη σύμφωνα με την Alfa. Το πιθανότερο είναι ότι μιλάμε για μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων (τεσσάρων) εμπρός, αλλά δυστυχώς στο δελτίο τύπου δεν υπήρξε καλύτερη περιγραφή πέραν του «quadrilateral», ούτως ώστε να μπορέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια να σας πούμε.
Anyway. Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε είναι ότι η νέα Alfa Romeo 4C θα περάσει πολύ σύντομα από τη γραμμή παραγωγής της ιταλικής εταιρείας και το νέο compact supercar που σε πολύ μεγάλο βαθμό θυμίζει μικρογραφία της 8C θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2012.
  

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters