Nail's Love By Ms

Τα social media στη «μάχη» για την αναζήτηση εργασίας

α




"Ναι" στην κοινωνική δικτύωση «ψηφίζουν» το 2011 υποψήφιοι και εργοδότες. Τα social media networks: facebook, myspace, linkedIn, twitter, second life κ.ά. έχουν μπει για τα καλά τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα, φύλο, μορφωτικό ή κοινωνικό επίπεδο, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε από λίγο έως «αρκετό» χρόνο καθημερινά σε σχετικά sites στο διαδίκτυο, προκειμένου να διευρύνουμε τον κύκλο των επαφών μας –networking-, να ανταλλάξουμε απόψεις ή να μάθουμε τα νέα των φίλων μας και της αγοράς.
Πράγματι, ο νέος αυτός τρόπος «κοινωνικοποίησης», το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα, έχει αντίστοιχα εισβάλλει στις εργασιακές μας αναζητήσεις, στη διερεύνηση της αγοράς εργασίας και γενικότερα στην εργασιακή μας καθημερινότητα. Είτε μέσα από εξειδικευμένα επαγγελματικά sites, όπως τοwww.linkedin.com είτε μέσα από sites γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως τοwww.facebook.comwww.twitter.com κ.ά. έχουμε ταχύτερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, πρόσβαση σε μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών και δυνατότητα να αποκτήσουμε επαφή με επαγγελματίες που πολλές φορές λόγω συνθηκών - πχ απόσταση, χρόνος – μπορεί να μη συναντήσουμε ποτέ από κοντά! Αντίστοιχα, οι θέσεις στην αγορά εργασίας, όχι μόνο τοπικά αλλά και παγκόσμια, κοινοποιούνται πολύ πιο γρήγορα στο διαδίκτυο, ενώ οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης και ανταπόκρισης.
Και μπορεί το linkedIn να θεωρείται περισσότερο επαγγελματικό σε σχέση με το facebook, η τεράστια επιρροή όμως που ασκεί το δεύτερο, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό εργαλείο δικτύωσης, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη δημιουργία ενός επαγγελματικού προφίλ, για να στέλνετε τα σωστά μηνύματα στους μελλοντικούς εργοδότες ή συνεργάτες σας. Μέσα από αυτό, θα μπορείτε να προβάλετε τις επαγγελματικές οργανώσεις στις οποίες ανήκετε, να σχολιάζετε άρθρα που σχετίζονται με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε και γενικότερα να αφήσετε το «επαγγελματικό σας στίγμα».
Τα πιο σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι να:
Εντοπίστε τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν Ερευνήστε όχι μόνο για τις ευκαιρίες καριέρας, αλλά και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν στις δράσεις της εταιρίας, τα δελτία τύπου ή στους υπαλλήλους που αναρτούν τα στοιχεία. Η σωστή ενημέρωση θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε σωστά.
Γίνετε μέλη στα groups των ενώσεων που σας ενδιαφέρουν Με τον τρόπο αυτό θα διαγνώσετε, εγκαίρως, τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα. Για να σας εντοπίσουν πιο εύκολα, πάρτε μέρος στις συζητήσεις δίνοντας το παρόν.
Ακολουθείστε στο twitter τα πρόσωπα «κλειδιά» Παρακολουθείστε τις δράσεις σημαντικών προσώπων στο χώρο σας και κάντε αισθητή την παρουσία σας με σχόλια και σοβαρές τοποθετήσεις.
Μην εγκαταλείπετε όταν εργάζεστε Καλό είναι να... δικτυώνεστε ακόμη και όταν έχετε δουλειά. Δεν είναι ανάγκη να είσαστε άνεργοι για να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας προφίλ στο facebook. Είναι πολύ σημαντικό, να συμμετέχετε σε όλες τις φάσεις της καριέρας σας, γιατί δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα, αλλά και γιατί όσο πιο δημοφιλείς είσαστε τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε να διακριθείτε στον τομέα σας.

Πώς να πεις στο αφεντικό σου μια... μεγάλη ιδέα




Βλέπεις την εταιρία σου να χάνει σημαντικές ευκαιρίες και διστάζεις να πεις τις ιδέες σου, γιατί είσαι καινούργιος στο γραφείο; Φοβάσαι ότι το αφεντικό σου δεν θα ανταποκριθεί και θα απογοητευτείς; Πιστεύεις ότι αν ξεστομίσεις κάτι πρωτοπόρο σε ένα καινούργιο εργασιακό περιβάλλον θα δημιουργήσεις ίντριγκες με τους συναδέλφους σου; Καταλαβαίνω οι φρέσκες ιδέες αντιμετωπίζονται με καχυποψία στην  Ελλάδα, αλλά αν το θέλεις πραγματικά υπάρχει λύση. Αρκεί να ακολουθήσεις ένα σωστό σχέδιο, αφού πρώτα βέβαια έχεις βγεις την ιδέα κλειδί που θα προωθήσει τις δουλειές της εταιρίας σου.
Πριν απευθυνθείς  στο αφεντικό σου καλό είναι να εξετάσεις τα παρακάτω;
Πόσο καλή ιδέα είναι για την επιχείρηση;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μία super ιδέα και σε μια ιδέα που θα προωθήσει ουσιαστικά την εταιρία σου. Πρέπει να τα βάλεις κάτω και να μελετήσεις καλά τα πραγματικά οφέλη που προκύπτουν για τον εργοδότη σου από την δική σου πρόταση.
Για να το πετύχεις πρέπει να απαντήσεις σε τρία ερωτήματα που είναι σίγουρο ότι  θα σου θέσει το αφεντικό σου:
- Πόσο κοστίζει η ιδέα;
- Ποιος θα την υλοποιήσει;  
- Πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα;
Πόσο παντρεύεται η ιδέα σου με το όραμα της εταιρίας;
Όσο καινούργιος και να είσαι σε μία επιχείρηση πρέπει να γνωρίζεις τους στόχους και το όραμα της. Για να τα μάθεις όλα αυτά θα πρέπει αν έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά και να παρακολουθείς με κάθε λεπτομέρεια ότι ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας ή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλη αυτή η πληροφόρηση θα σε βοηθήσει να συνδέσεις την καινούργια ιδέα σου με τους στόχους της εταιρίας, που είναι και το ζητούμενο για να μπορέσει να υλοποιηθεί.
Πόσα πράγματα ξέρεις  για το αφεντικό σου; 
 Αν δεν γνωρίζεις τα... κουμπιά του αφεντικού σου ή του προϊσταμένου σου, καλό είναι να τα μάθεις πριν μπεις στη διαδικασία να του προτείνεις κάτι καινούργιο στη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πιθανότητα επιτυχίας αυξάνεται αν το όφελος είναι σημαντικό όχι μόνο για σένα, αλλά συνολικά για την ομάδα σου ή ακόμη καλύτερα για ολόκληρη την εταιρία. Αν η ιδέα σου περιορίζεται μόνο στα δικά σου συμφέροντα, τότε είναι καλύτερα να μην την ξεστομίσεις καν.
Είναι η κατάλληλη στιγμή; 
Ωραία έχεις έτοιμη την ιδέα και ανυπομονείς να τη μοιραστείς με τον εργοδότη σου. Η πρότασή σου μπορεί να είναι εξαιρετική, αλλά αν η στιγμή που θα επιλέξεις να τη συζητήσεις δεν είναι η κατάλληλη, θα στο πω πολύ απλά, ΕΧΑΣΕΣ. Το timing είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις.
Να μπω κατευθείαν στο θέμα ή όχι;
Ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή του προϊσταμένου σου είναι να μπεις κατευθείαν στο θέμα και να μην αρχίσεις να αναλύεις με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιό σου. Δεν είναι καινούργιο, αλλά οι διευθυντές αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα που τους κρατούν ξάγρυπνους τη νύχτα. Για παράδειγμα, αν παρουσιάσεις μία ιδέα που μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις είναι σίγουρο ότι θα κερδίσεις τις εντυπώσεις.
Έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση;
Όπως ακριβώς συμβαίνει με  την παρουσία σου στην επαγγελματική συνέντευξη έτσι και με την  ιδέα σου όταν αποφασίσεις να τη μοιραστείς με το αφεντικό σου επιβάλλεται να αποπνέεις αυτοπεποίθηση και έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.
Καλή επιτυχία λοιπόν!

Όσα δεν έμαθες στο πανεπιστήμιο για την αγορά εργασίας



Αν νομίζεις ότι τελειώνοντας το πανεπιστήμιο τα δύσκολα πέρασαν είσαι γελασμένος... Μπορεί να θεωρείς ότι η προσπάθεια που κατέβαλες για να πάρεις καλούς βαθμούς στα μαθήματά σου ή να τελειώσεις την πτυχιακή σου, ήταν πολύ σκληρή, πίστεψέ με όμως ότι όταν προσγειωθείς στην πρώτη σου δουλειά θα καταλάβεις ότι τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν.
Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Γιατί στον κόσμο των επιχειρήσεων τα όπλα που χρειάζονται για να διαπρέψεις δεν έχουν να κάνουν με την εξυπνάδα και την νοημοσύνη που διαθέτεις, αλλά με τους επαγγελματικούς κανόνες και την εταιρική κουλτούρα, που εφαρμόζει η κάθε επιχείρηση. 
Με λίγα λόγια για να κερδίσεις το στοίχημα στον «κόσμο των μεγάλων» καλό είναι όταν ξεκινήσεις την πρώτη σου εργασία να λάβεις υπόψη σου τα εξής:
Απόκτησε τις απαραίτητες δεξιότητεςΑκόμη και αν δεν ξέρεις ακόμη τι ακριβώς θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, υπάρχουν κάποιες δεξιότητες που θα σου φανούν χρήσιμες οτιδήποτε και αν αποφασίσεις να κάνεις επαγγελματικά στο μέλλον. Μερικές από αυτές μπορεί να είναι, ο καθορισμός στόχων, η αποτελεσματική επικοινωνία, η σωστή διαχείριση του χρόνου, κ.α.
Προσπάθησε να είσαι δυναμικός στην ανάπτυξη της καριέρας σουΕίναι καλό για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου να είσαι πάντα σε εγρήγορση και να μην απογοητεύεσαι εύκολα. Οι νέοι στόχοι, οι ευκαιρίες ανάπτυξης και τα μακροπρόθεσμα επαγγελματικά πλάνα πρέπει να χαρακτηρίζουν την καριέρα σου, συνεχώς. Μην λειτουργείς ποτέ χωρίς πρόγραμμα. Είναι σίγουρο ότι θα χάσεις χρόνο και θα ξεφύγεις από το στόχο σου -ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας αυξάνεται και οι νέες θέσεις περιορίζονται.
Δημιούργησε τη δική σου εταιρική ταυτότηταΜάθε να αξιοποιείς στο έπακρο τις ικανότητές σου και να επενδύεις στα επιτεύγματά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ώριμα επαγγελματικά βήματα και παράλληλα να χτίσεις ένα δυνατό εταιρικό προφίλ, γύρω από το όνομά σου.
Καλλιέργησε «κερδοφόρες» σχέσεις.Η επαγγελματική δικτύωση στις μέρες μας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και συ πρέπει να ωφεληθείς απ' αυτό. Η συλλογή πληροφοριών, η προσωπική προβολή στο χώρο που δραστηριοποιείσαι και οι σημαντικές συνδέσεις θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις πιο γρήγορα στην καριέρα σου. Καλό είναι λοιπόν να αναζητήσεις νέες γνωριμίες και εντός και εκτός επιχείρησης.
Δείξε ευελιξία με τους άλλουςΝα έχεις πάντα στο νου σου ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν τους ίδιους στόχους, ούτε ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα με εσένα. Όταν παίρνεις μέρος σε μία διαπραγμάτευση η συμπεριφορά σου πρέπει να δείχνει ότι είσαι διατεθειμένος να παραχωρήσεις κάτι και στον αντίπαλό σου. Με τον τρόπο αυτό έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσεις αυτό που θέλεις.

Τι πρέπει να αποφύγεις στα social media

τα



Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για προσλήψεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Τις τελευταίες ημέρες όμως δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για απολύσεις λόγω του facebook, του twitter και του youtube.
Σου ακούγεται κάπως υπερβολικό; Κι όμως συμβαίνει. Αν, για παράδειγμα, δηλώσεις ασθένεια και αρχίσεις να  σερφάρεις στο facebook από το σπίτι σου, ο εργοδότης σου θα γίνει έξαλλος αν σε «πιάσει στα πράσα». Την πόρτα της εξόδου θα σου δείξει και αν αντιληφθεί ότι σχολιάζεις αρνητικά αυτόν, την εταιρία ή τους συναδέλφους σου.
Μπορεί μέχρι τώρα μέσα από τα social media να περιέγραφες τις καθημερινές σου συνήθειες, τις καλές και τις κακές στιγμές μέσα στην ημέρα, διακωμωδώντας ότι σου συμβαίνει χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να κινδυνεύεις από κανέναν, πλέον, όμως η έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποβεί μοιραία για την καριέρα σου. Οι εργοδότες έχουν αρχίσει να παίρνουν σοβαρά την ιστορία του facebook και του twitter και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των εργαζομένων τους μέσα από τα δηλώσεις που κάνουν σ' αυτές τις ιστοσελίδες.
Πρόσφατες έρευνες στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη (που είναι οδηγός για μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα) δείχνουν ότι, το 2010, το 21% των εταιριών με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους πήραν μέτρα για να πειθαρχήσουν τη στάση του προσωπικού τους στα social media. Το 2008, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 13%. Αυξημένο όμως ήταν την προηγούμενη χρονιά και το ποσοστό (9%) των εταιριών που προχώρησαν σε απολύσεις λόγω κακής συμπεριφοράς στο facebook, καθώς έφτασε το 9% σε σχέση με το 4% που ήταν το 2008.
Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απολυθείς λόγω κακής συμπεριφοράς στα social media είναι: Τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να γράψεις για την εταιρία σου, οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορεί να διαρρεύσεις δημοσίως για την εταιρία σου, οι βρισιές κατά των πελατών ή του προϊσταμένου σου, η ανάρτηση ακατάλληλων προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο που διακωμωδούν την εταιρία ή τους συναδέλφους σου, κ.α.   
Συμπέρασμα: Η χρήση του facebook, του twitter και του youtube είναι μεν διασκεδαστική, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή για να μην βλάψει την καριέρα σου. Μάλιστα, αν φερθείς έξυπνα και αρχίσεις, μέσα από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, να «πουλάς» ένα σοβαρό επαγγελματικό προφίλ μπορείς να κερδίσεις πόντους στη δουλειά σου και να τραβήξεις την προσοχή εργοδοτών που σε ενδιαφέρουν. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι οι πληροφορίες που βάζεις στο διαδίκτυο μένουν και σε συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό. Οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας είναι πολύ περιορισμένες αυτό το διάστημα και όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι για πολύ ακόμη, οπότε νομίζω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να ρισκάρεις τη δουλειά για λίγη περισσότερη διασκέδαση και διαδικτυακό φλερτ.

Άμα θες, μην του πάρεις παγωτό...


ΔΕΙΤΕ: Ο μικρός θεωρείται το μέλλον των ΗΠΑ στο χώρο της πάλης

Την ώρα που άλλα παιδιά στην ηλικία τους τρέχουν στη μαμά τους όταν τα πειράζουν, εκείνος «καθαρίζει» μόνος του. Ο Στιβ Σκουράτοφ ή απλώς «Στίβο» είναι το μέλλον των ΗΠΑ στο χώρο της πάλης.

Σε όλα τα παιδικά πρωταθλήματα κατατροπώνει τους αντιπάλους του και εκπλήσσει με την αφύσικη για την ηλικία του δύναμη, τις περίτεχνες λαβές, αλλά και το «άγριο» λουκ του με μαλλί… μοϊκάνα.



Πηγή: sportfm

Η πόλη της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness


ΔΕΙΤΕ: Κατασκεύασε τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο

Στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Guinness φιγουράρει η πόλη της Ξάνθης για την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας.

Η συγκεκριμένη πόλη άξιζε τη διάκριση καθώς δεκάδες κάτοικοι της Ξάνθης, όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φώτη Στεργίου με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης, για έναν ολόκληρο μήνα εργάζονταν με εντατικούς ρυθμούς για να κατασκευάσουν την εντυπωσιακή μάσκα, που ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι εξολοκλήρου από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Το πρωί, η εκπρόσωπος των Guinness World Records Β.Χάμινγκς και οι συνεργάτες της από τη Μεγάλη Βρετανία έκαναν όλες τις απαραίτητες μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν η αποκριάτικη μάσκα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο έχει την εικόνα χαρακτικού και δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην Ξάνθη.
Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας και τόνισε ότι κάθε χρόνο ο Δήμος Ξάνθης επιφυλάσσει για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της μια μεγάλη έκπληξη στο πλαίσιο των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων που για φέτος ήταν η κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας στον κόσμο.

    Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί


    Σε επίπεδα Αφρικανικών χωρών ο βαθμός δυσαρέσκειας των Ελλήνων

    Στο όριο των κοινωνικών αντοχών έχει εκτιναχθεί ο δείκτης μιζέριας, που συνυπολογίζοντας τα ποσοστά ανεργίας και πληθωρισμού, μετρά τον βαθμό δυσαρέσκειας μιας κοινωνίας. 

    Ο ελληνικός «misery index», όπως λέγεται ο δείκτης, έχει δυστυχώς αρχίσει να «κτυπά κόκκινο», πλησιάζοντας τα όρια του συναγερμού που είχαν ανάλογοι δείκτες για την Τυνησία και την Αίγυπτο πριν από περίπου ένα μήνα. Βασίζεται στη θεωρία πως όταν η ανεργία και ο πληθωρισμός της οικονομικής ανάπτυξης αποδυναμώνονται, επιδεινώνεται ταυτόχρονα η αντοχή της κοινωνίας και η υπομονή των ανθρώπων εξαντλείται.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο δείκτης επιβαρύνεται δραματικά για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 11,3 το 2009, εκτινάχθηκε στο 17,3 πέρυσι, ξεπερνώντας το 19 στις αρχές του έτους.

    Είναι ενδεικτικό πως οι αναλυτές του Bloomberg υπολόγισαν τον υψηλό πληθωρισμό 4,9% το ποσοστό ανεργίας 12,4% και τα τρομακτικά ελλείμματα. Το ανησυχητικό είναι πως τα κύρια δεδομένα έχουν επιβαρυνθεί στο πρώτο φετινό δίμηνο, φέρνοντας την Ελλάδα στην έβδομη θέση της κατάταξης 59 χωρών.
    newsbeast

    Επεσε ξύλο στην παρέλαση του Καρναβαλιού


    Δύο κοπέλες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

    Άγριο ξύλο έπεσε κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Πατρινού καρναβαλιού στην διασταύρωση των οδών Σαχτούρη και Κορίνθου όταν οπαδοί μίας ομάδας συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο με μέλη καρναβαλικού πληρώματος που εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο. Μέχρι και τα ΜΑΤ επενέβησαν καθώς οι επιθέσεις γινόταν ακόμη και με λοστούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δύο νεαρές κοπέλες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ υπήρχαν και πολλοί άλλοι που δέχθηκαν χτυπήματα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που χτυπούσαν τους καρναβαλιστές ήσαν κουκουλοφόροι. Αποτέλεσμα των επεισοδίων... οι μισοί από το πλήρωμα να μην παρελάσουν.

    Στο μεταξύ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν αρκετές μικροκλοπές αλλά έγιναν και συλλήψεις για ποσότητες ναρκωτικών.

    Πηγή: dete.gr

    Τριάρα ο Ολυμπιακός στο άδειο Καραϊσκάκη


    Άνετη νίκη επί του Εργοτέλη

    Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε του Εργοτέλη με 3-0 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της SuperLeague.

    Με τους Μοντεστό στο 47', Πάντελιτς στο 58' και Μιραλάς στο 65' ήρθε η 12η νίκη των «ερυθρόλευκων» εντός έδρας σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

    Πέναλτι κέρδισε ο Εργοτέλης στο 30ο λεπτό, ο Πάρντο όμως απέκρουσε.

    Τα επαγγέλματα που αντέχουν...στην κρίση


    Σύμφωνα με ανάλυση του Businessweek, στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειώσει φέτος η ζήτηση φυσιοθεραπευτών καθώς οι baby boomers μεγαλώνουν και όλες οι ηλικίες αναγνωρίζουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το θεραπευτικό μασάζ.Φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, τεχνικοί Η/Υ, ακόμη και προπονητές περιλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Businessweek με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές για το 2011.
    Οι δουλειές των προπονητών αναμένεται επίσης να ... ανοίξουν, καθώς οι τυπικοί εργοδότες, όπως είναι τα πανεπιστήμια, οι εταιρείες, οι επαγγελματικές και ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες εμπλουτίζουν με καινούρια άτομα το προπονητικό δυναμικό τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
    Ακολουθεί το επάγγελμα του διερμηνέα/μεταφραστή, αφού πλέον οι απαιτούμενες διεπαφές και επιχειρηματικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση υπηρεσιών εξειδικευμένης διερμηνείας και μετάφρασης. Οι μεταφραστές μπορούν να εργασθούν από το σπίτι τους και για λογαριασμό εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
    Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι τεχνικοί υπολογιστών είναι ήδη δυσεύρετοι σε πολλούς οργανισμούς. Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας αναμένει ο κλάδος αυτός να μεγαλώσει κατά 78.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018.
    Έπεται το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων. Οι επαγγελματίες αυτοί αναλαμβάνουν την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεδριών αλλά και εκδηλώσεις αναψυχής, και είναι υπεύθυνοι για τη μεγάλη εισροή τουριστικού και συνεδριακού χρήματος στις πόλεις και τις περιοχές που το έχουν ανάγκη.
    Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Στενογράφων Εθνικών Δικαστηρίων, περισσότεροι από το 70% των στενογράφων εργάζονται έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.
    Πολλοί στενογράφοι δικών εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το επάγγελμα απαιτεί εξαιρετική ακουστική ικανότητα, ταχύτατα δάχτυλα και (υποθέτουμε εδώ) την ικανότητα να μένει κανείς ανέκφραστος.
    Η δημοσιογραφία δεν είναι πια το επάγγελμα που ήταν κάποτε, αλλά οι δημόσιες σχέσεις τα πάνε περίφημα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Όλα τα είδη επιχειρήσεων κατανοούν ότι η ικανότητα ενός επαγγελματία στελέχους δημοσίων σχέσεων να προκαλεί την προσοχή των μέσων μπορεί να τις φτιάξει ή να τις συνθλίψει.
    Οι διαμεσολαβητές είναι ειδικοί στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών. Μερικοί κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως. Η αμερικανική στατιστική υπηρεσία προβλέπει ότι ο κλάδος της διαμεσολάβησης θα γνωρίσει ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το μέσο όρο όλων των άλλων επαγγελμάτων έως το 2018.
    Επιπλέον, με το YouTube να φιλοξενεί σήμερα περισσότερες αναζητήσεις ανά ημέρα από οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο πλην της Google (GOOG), η ανάγκη για υπεύθυνους μοντάζ φιλμ και βίντεο είναι ξεκάθαρη.
    Τέλος, στα επαγγέλματα του μέλλοντος συγκαταλέγονται οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Όλοι οι οργανισμοί -κυβερνητικές υπηρεσίες, κερδοσκοπικές και μη επιχειρήσεις- έχουν ανάγκη από έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση που θα καθοδηγήσει τη λήψη των αποφάσεων της διοίκησης.

    Πάνω από 30.000 οι καρναβαλιστές στην Πάτρα


    Στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής θα πέσει η αυλαία του Καρναβαλιού με την τελετή λήξης στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και την ρίψη πυροτεχνημάτωνΜεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή και φέτος των πολιτών στο γνωστότερο καρναβάλι της χώρας στη Πάτρα. Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 30.000 οι καρναβαλιστές, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της Πάτρας την Κυριακή το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην οποία και συμμετέχουν μέλη    από150 πληρώματα.

    Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και προπομπός θα είναι η Μπάντα του Δήμου Πατρέων. Θα ακολουθήσουν τα άρματα του καρναβαλικού συνεργείου, με επικεφαλής τον βασιλιά Καρνάβαλο τον οποίο θα συνοδεύει το άρμα της βασίλισσας, με φτερωτά άλογα και βραζιλιάνικη αισθητική. Τα υπόλοιπα άρματα του δήμου που θα παρελάσουν, διαπνέονται από σατιρικό πνεύμα και συνδυάζουν τη διαχρονικότητα του καρναβαλικού πνεύματος με την επικαιρότητα των θεμάτων.

    EΕΑG: “Να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή”


    Τα σενάρια επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή επανέρχονται και πάλι, αυτή τη φορά μέσω του European Economic Advisory Group (EEAG) που υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί  να παραγράψει περισσότερο από το 30% των δανείων της και πως το 2013 θα οδηγηθεί σε πτώχευση.
    Στο σημερινό report του EEAG που στελεχώνεται από κορυφαίους  Ευρωπαίους οικονομόλους, εκτιμά πως το τρέχον πρόγραμμα εξοικονόμησης της χώρας μας, δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους.
    Οι οικονομολόγοι συστήνουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ΕΕ να καταλήξει να παράσχει μακροπρόθεσμα βοήθεια στην Ελλάδα.
    Επίσης συστήνουν στην Ελλάδα είτε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή, είτε να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και γενικότερες περικοπές στους μισθούς.
    Επιπλέον, επισημαίνουν  ότι χωρίς βοήθεια, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια, όταν λήξει το τρέχον πακέτο διάσωσης το 2013.
    Προσθέτει πως η Ελλάδα για να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να διάγει μια περίοδο εσωτερικής ή εξωτερικής υποτίμησης, η οποία θα μειώσει την αξία (σε ευρώ) των ελληνικών μισθών, των τιμών και του ΑΕΠ.
    Τέλος,  θεωρεί πως βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    newscode

    Independent: Οι περικοπές οδηγούν στην «αναρχία» τους απεγνωσμένους Έλληνες


    Η απόγνωση των ελλήνων αποτυπώνεται με μελανά χρώματα σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Indepenedent. Με αναφορές στις διαμαρτυρίες που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, αγανακτισμένοι από τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τους επιχειρηματίες που βιώνουν τη χαμηλή αγοραστική δύναμη, τους νέους που ενισχύουν το ταμείο ανεργίας, την απελπισία που μάταια ψάχνει να βρει τη δικαιοσύνη για τα λάθη που στιγμάτισαν την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας, είναι ξεκάθαρο ότι μοναδικός αποδέκτης είναι ο λαός "πίσω από τα κάγκελα" που το μόνο του όπλο είναι η φωνή στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας ή μια επανάσταση.
    "Καρδιά της εμπόλεμης ζώνης» περιγράφει τα καφέ στην πλατεία Συντάγματος ο επιχειρηματιας Χρήστος Αναστασίου. "Παράλογος χαρακτηρισμός για μια ήσυχη, ηλιόλουστη μέρα στην Αθήνα, όμως λίγες ώρες πρίν, απέναντι από το κοινοβούλιο, μασκοφόροι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ σε μια μαύρη ομίχλη με δακρυγόνα και καπνους. Ο κ.Αναστασίου, 42 ετών ισχυρίζεται ότι η οικονομική κρίση και ο φόβος των διαταραχών στο Σύνταγμα έχουν μειώσει τον αριθμό των πελατών κατά 50%. "Ανησυχώ για την επιχείρησή μου, αλλά, χειρότερα από αυτό, θεωρώ αυτή τη χώρα είναι σαν ένα νοσοκομείο και είναι έτοιμη να πεθάνει."
    Το άρθρο αναφέρεται στην οικονομική βοήθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και επισημαίνει ότι η Αθήνα φαίνεται να είναι η πρώτη από μια σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που θα χρειαστούν την στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την Πορτογαλία στο χείλος του γκρεμού. Το πρόγραμμα λιτότητας του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα υπό τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου πλήττει την καθημερινή ζωή . Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν το τίμημα με πάγωμα ή μείωση των μισθών τους, μέχρι και 30% , το ΦΠΑ έχει αυξηθεί στο 21% και οι συντάξεις μειώνονται, ενώ ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5,2% και η ανεργία βρίσκεται στο 13,9%. Η γενιά αντιμετωπίζει ένα ζοφερό μέλλον, με την ανεργία των νέων στο 35%.
    Με μια πρώτη ματιά, ίσως φαίνεται ότι οι περικοπές καταστρέφουν τη χώρα. Ο κ. Αναστασίου σκέφτεται: "Είμαστε κοντά στο όριο του τι οι πολίτες μπορούν να ανεχθούν, όμως εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει να προχωρήσει σε επιλέον περικοπές, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια επανάσταση".
    Η εφημερίδα αναφέρεται στο κίνημα "Δεν πληρώνω" , που ξεκίνησε ως εκστρατεία ανυπακοής για την αύξηση των διοδίων. Ένας από τους ηγέτες του κινήματος, ο Γιώργος Kαρατσιουμπάνης, 27 ετών δηλώνει "Είμαστε οργισμένοι ότι οι τιμές των μεταφορών έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο που τα εισοδήματα του πληθυσμού έχουν μειωθεί και οι τιμές ανεβαίνουν. Εμείς δεν θα σταματήσουμε έως ότου η κυβέρνηση μειώσει τους ναύλους και τα διόδια.. "
    Άλλοι Έλληνες ανοιχτά παραδέχονται ότι συμμετέχουν στη βία. Η Αφροδίτη, 22 ετών, φοιτήτρια της νομικής, είναι μία από αυτές. Υποστηρίζει ότι η μητέρα της έχασε τη δουλειά της, ο μισθός του πατέρα της έχει κοπεί 20%, και αυτή σύντομα θα πρέπει να πληρώσει για τις σπουδές της. "Αυτή είναι η βία από το κράτος εναντίον μου, οπότε αν έχω ρίξει κάτι σε έναν αστυνομικό, είναι δείγμα υπέρασπισης του εαυτού μου".
    Η Εύα Παπαδιονυσίου , 34 ετών, καταθέτει τις δικές της σκέψεις "Έπρεπε να ξεχάσουμε το σχέδιό μας για να αγοράσω με το σύζυγό μου ένα διαμέρισμα και πραγματικά ανησυχούμε για το αν μπορούμε να έχουμε παιδιά»,
    Με αναφορά στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σχεδιάζουν το επόμενο συλλαλητήριο πιθανότατα στις 25 Μαρτίου, ο Κώστας Παναγόπουλος, ο συν-επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco, επισημαίνει ότι "Υπήρξαν μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, έτσι ώστε αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο." Επίσης, αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις που αν και τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου έχουν μειωθεί το ΠΑΣΟΚ παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα.
    Επισημαίνεται ακόμα ότι οι ιδιώτες πλήττονται κυρίως λόγω των αυξήσεων σε φόρους, όμως η πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα θεωρείται ότι είναι μία από τις κύριες αιτίες της γιγαντιαίας τρύπας στα οικονομικά της κυβέρνησης. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των φορολογικών εσόδων που οφείλεται, δεν εισπράττονται.
    Οι νέοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε η χώρα να αποκτήσει οικονομική ανάπτυξη, ενώ είναι κοινό αποδεκτό ότι οι έλληνες περιμένουν να δουν "τους ανθρώπους που έχουν κλέψει από το κράτος πίσω από τα κάγκελα".

    newscode

    Οι 8 δυσμενείς αλλαγές που εξετάζονται για τα επιδόματα ανεργίας


    Φθάσαμε ως χώρα να συζητάμε δυστυχώς, ακόμη και την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα δημοσιονομικά μας. Και η πρόταση της περικοπής των επιδομάτων ανεργίας , ανήκει και πάλι στους δανειστές μας , που εξακολουθούν να πειραματίζονται στην χώρα μας, αφού δε βρίσκουν αντιστάσεις τουλάχιστον συνολικές και σθεναρές από την κυβέρνηση.Του Γιάννη Τριήρη
    Μπορεί η υπουργός Εργασίας να διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στο επίδομα ανεργίας, ωστόσο παρόμοιες διαψεύσεις έχουν ακουστεί οκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς τελικά όμως να αποφευχθεί η λήψη των σκληρών έως αντικοινωνικών μέτρων τροικανής έμπνευσης. Οι δανειστές μας, πάντως, προφανώς με την συναίνεση κάποιων υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, λειτουργούν ως προάγγελοι κακών ειδήσεων . Προτείνουν, δηλαδή , εξωπραγματικά σκληρά μέτρα , προκειμένου να περάσουν εν τέλει ευκολότερα ελαφρώς ηπιότερα μέτρα.
    Αυτό πράττουν και τώρα, με την πρόταση για την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας σε όσους απλά δεν είναι πάμφτωχοι και έχουν ακόμη κάποια περιουσιακά στοιχεία.
    Μπορεί, οι αντιρρήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας να καθησύχασαν λίγο την κοινωνία, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν μπαίνει ένα θέμα στο τραπέζι πάντα υπάρχουν εξελίξεις και βέβαια δυσάρεστες.
    Το ίδιο συνέβη , πριν λίγους μήνες με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις απασχόλησης. Έπεσαν και τα δύο ζητήματα στο τραπέζι και τελικά , προσωρινά, πέρασε μόνο το ένα αυτό των επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς βέβαια να έχει εγκαταλειφθεί και το σενάριο για την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας.
    Και στην περίπτωση των επιδομάτων ανεργίας, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ελιγμοί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι των περικοπών, που χωρίς καμιά αμφιβολία σε βάθος χρόνου και όσο διαρκεί η οικονομική κρίση , θα γίνουν και στα επιδόματα ανεργίας, Άλλωστε η κατάσταση των οικονομικών του ΟΑΕΔ, είναι χείριστη . Και η αλήθεια είναι ότι οι δανειστές μας θέλουν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 500 εκ. Ευρώ από τα 2,4 δις που δαπανώνται ετησίως για επιδόματα ανεργίας.
    Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν και νέες αλλαγές στο καθεστώς και να επιχειρηθεί να εμφανιστεί η περικοπή των επιδομάτων της ανεργίας ως αναγκαία , προκειμένου να δοθεί έμφαση σε δήθεν πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης.
    Μέχρι σήμερα, πάντως, ούτε αυτές οι πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης έχουν πετύχει, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται το τελευταίο διάστημα μα μαθηματική πρόοδο και έχει φθάσεις τις 850.000, με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι ακόμη πιο δυσοίωνες.
    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν , ότι το υπουργείο Εργασίας, ανθίσταται στις αλλαγές που αφορούν τις γενικές προϋποθέσεις για την καταβολή των επιδομάτων, δηλαδή δεν θέλει τροποποιήσεις σχετικά με το ποιός πρέπει να θεωρείται άνεργος (ιδιότητα ανέργου,
    έγκυρη λύση σύμβασης , διαθεσιμότητα, εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ , ικανότητα προς εργασία, αναπηρία κλπ.).
    Ωστόσο , ήδη έχει ξεκινήσει διαβούλευση για τι λεγόμενες ειδικές προϋποθέσεις που αφορούν:
    1.-Την πραγματοποίηση ορισμένου αριθμού ημερών εργασίας. Εξετάζεται η αύξηση των ημερών εργασίας , για να λάβει ο μισθωτός επίδομα ανεργίας .Σήμερα απαιτούνται 125 ημέρες σε απασχόληση που υπάγεται σε ασφάλιση ανεργίας του ΟΑΕΔ, μέσα στους τελευταίους 14 μήνες που προηγούνται από τη λύση της σχέσης εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τελευταίο δίμηνο .
    2.-Η κατάργηση των ευνοϊκών προϋποθέσεων για τους άνεργους που απασχολούνται εποχιακά , όπως οι οικοδόμοι , οι απασχολούμενοι σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα ,οι αλιεργάτες , κλπ. Και κυρίως αυτής που προβλέπει ότι για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους παραπάνω, απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει 100 και όχι 125 ημέρες εργασίας στο επάγγελμά τους ή αν είναι να πάρουν για πρώτη φορά επίδομα 80 ημέρες..
    3-.Την αυστηροποίηση των όρων για την καταβολή επιδόματος σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασθενούν ή στρατεύονται και στις εργαζόμενες λόγω εγκυμοσύνης ή λοχείας.
    4-. χρονική διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανεργίας, που σήμερα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών εργασίας που έχει πραγματοποιήσει ο άνεργος πριν από τη λύση της σχέσης εργασίας και κυμαίνεται από 5 έως 12 μήνες.
    5.-Την κατάργηση ή τον περιορισμό του χρόνου παράτασης επιδότησης που ισχύει σήμερα αν ο μισθωτός εξακολουθεί να είναι άνεργος και μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης, παίρνοντας 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας το μήνα για τρεις μήνες.
    6.- Την μείωση του ποσού του επιδόματος ανεργίας και τις προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών. Το βασικό ποσό ανέρχεται σε ποσοστό 40% προκειμένου για εργάτες και σε ποσοστό 50% προκειμένου για υπαλλήλους, του τεκμαρτού ημερομισθίου της ασφαλιστικής κλάσης που κατατάσσεται ο μισθωτός για τη χορήγηση των ασφαλιστικών παροχών.
    7.-Την αναπροσαρμογή του κατώτατου ποσού επιδόματος, που σήμερα δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τα 2/3 του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη.
    8.-Την διεύρυνση των λόγων για την αναστολή επιδότησης . Για παράδειγμα σήμερα ο άνεργος που αναλαμβάνει οποιαδήποτε εξαρτημένη ή αυτοτελή εργασία για μικρό χρονικό διάστημα (2-3 ημέρες), δεν χάνει την επιδότηση, αλλά του αφαιρούνται μόνο οι ημέρες που πραγματικά απασχολήθηκαν. Τα ίδια ισχύουν και για όσους απασχολήθηκαν σε αντικατάσταση μισθωτών που έχουν ρεπό.
    Στο σημείο αυτό μπαίνει και το μείζον θέμα που άνοιξε για την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας αν ο άνεργος κριθεί ότι έχει περιουσιακά στοιχεία ικανά να του επιτρέψουν να επιβιώσει χωρίς επίδομα.

    newscode

    "Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον κόσμο, αλλά εμείς θα τον αλλάξουμε"


    “Από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή (04/03), τονίζοντας πως “ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο, θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά”.

    “Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον κόσμο, αλλά εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα αυτό που ονόμασε “παλαιό κόσμο”.

    Μάλιστα, είπε ότι πολλές θα είναι οι σειρήνες που θα τραγουδούν τραγούδια δελεαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν, σε έναν ανύπαρκτο παράδεισο.

    Αναφερόμενος στο χρέος της χώρας είπε ότι είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ για το χρέος και το έλλειμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η προηγούμενη κυβέρνηση έπνιξε στα χρέη τις επόμενες γενιές για να ζήσουν αυτοί καλύτερα”.

    “Όσοι ασκούν κριτική για τον μηχανισμό στήριξης, ας μας πουν την πρότασή τους
    ”, είπε, υποστηρίζοντας ότι“η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να πείσει την ΕΕ ότι το πρόβλημα χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και έτσι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης”. 

    “Η δύναμη των παιδιών μας δεν ήταν η αξία τους, αλλά το ποιον ξέραμε και τι του τάζαμε”, 
    είπε, αναφερόμενος στα ρουσφέτια της παλιάς εποχής.

    πρωθυπουργός εξέφρασε την την αγανάκτησή του κατά της "στυγερής δολοφονίας" αστυνομικών στουΡέντη: “ Όλος ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα ΔΙΑΣ”, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.


    cosmo.gr

    Απέρριψαν την πρόταση οι μετανάστες


    Να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης και να συνεχίσουν την απεργία μέχρι τέλους αποφάσισαν οι μετανάστες που διανύουν την 39η μέρα χωρίς φαγητό, με επτά εξ αυτών να ανακοινώνουν πως σταματούν και το νερό.


    Οι απεργοί απέρριψαν τη λύση της εξάμηνης ανοχής, αιτώντας άδεια παραμονής και δικαίωμα να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα εντός και εκτός Ελλάδας.
    "Όχι" κυβέρνησης σε μαζικές νομιμοποιήσεις
    Επισημαίνοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας, ο υπουργός Εσωτερικών,Γιάννης Ραγκούσης, σημείωσε ότι η ισχύουσα κατάσταση δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις.

    Μετά τη συνάντησή του με τους απεργούς, ο υπουργός Εσωτερικώντους κάλεσε να σταματήσουν την απεργία πείνας και να αποφασίσουν υπέρ της ένταξής τους στο καθεστώς ανοχής για έξι μήνες με δέσμευση για επέκταση έξι ακόμα μηνών. Εν συνεχεία, και αφού πρώτα οι απεργοί λύσουν την απεργία τους, θα εξεταστούν οι λύσεις.
    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετέφερε τη γνώμη των γιατρών του ΕΣΥ, τονίζοντας πως κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσοκομεία.
    «Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε αυτή η κρίση σαν κυβέρνηση φροντίσαμε να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια αφορούσε σε θέματα υγείας των απεργών. Και όπως έχουμε ξαναπεί το πρόβλημα της ανθρώπινης ζωής δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Τις ημέρες αυτές που αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας φροντίσαμε μετά δημόσια νοσοκομεία να τους παρέχουμε όλες τις βοήθειες», σημείωσε.
    Επανέλαβε πως δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς, σημειώνοντας πως μια ομάδα γιατρών επισκέφθηκε σήμερα τους απεργούς στο μέγαρο Υπατία και διαπίστωσε πως πρέπει να μεταφερθούν όλοι στα νοσοκομεία.
    "Στη σημερινή συζήτηση όλες οι πλευρές συμφωνήσαμε ότι το θέμα της ανθρώπινης υγείας και της ανθρώπινες ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Θα βασίσουμε την επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι της χώρας", συμπλήρωσε.
    Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι πραγματοποιήθηκε μια ειλικρινής συζήτηση με τους απεργούς κατά την οποία τους εξήγησαν τα προβλήματα που υπάρχουν.
    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου. Τους εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη σημερινή συζήτηση. Οι μετανάστες θα συζητήσουν την πρότασή μας και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουν», τόνισε.
    Στην Υπατία αυτή την ώρα οι μετανάστες κάνουν συνέλευση προκειμένου να απαντήσουν στην πρόταση της κυβέρνησης.

    cosmo.gr

    Κάργκερ: "Θέλω να γίνω ο πρώτος gay Πρόεδρος των ΗΠΑ"


    Στα 61 του χρόνια, ο Φρεντ Κάργκερ, που έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, πρόκειται να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 ως ανεξάρτητος υποψήφιος.



    Ο Καλιφορνέζος πολιτικός, που προέρχεται από τους κόλπους τουΡεπουμπλικανικούΚόμματος, δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί με όσα μέσα διαθέτει. Βασικό σύνθημα της εκστρατείας του, δεδομένου ότι δεν είναι ευρέως αναγνωρίσιμος, είναι το σαρκαστικό "Ποιος Φρεντ;".Μιλώντας στο Βήμα, ο Φρεντ Κάργκερ εκτιμά ότι οι Αμερικανοίείναι έτοιμοι για ομοφυλόφιλοΠρόεδρο και επικαλείται γκάλοπ που διενήργησε το περιοδικό Vanity Fairσε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυοCBS, από το οποίο προέκυψε ότι ένας στους δύο θα αποδέχονταν έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο Πρόεδρο.
    Μπορεί ο ίδιος να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά προέρχεται από ένα χώρο που αντιτίθετο παραδοσιακά στα δικαιώματα της γκέι κοινότητας. «Παραδέχομαι πως το κόμμα μου δεν έχει και μεγάλη παράδοση στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφύλων. 
    Από την πλευρά μου, αυτό που μπορώ να εγγυηθώ, είναι πως, όταν έρθει η ώρα, θα είμαι ο πρώτος που θα θέσω επί τάπητος το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφύλων σε ανθρώπους όπως η Σάρα Πέιλιν», σημείωσε.

    Σύγχρονο "βαποράκι" το διαδίκτυο


    Ως η νέα πηγή για προμήθεια επικίνδυνων ουσιών χαρακτηρίζεται το διαδίκτυο στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ.



    Οι νέες ναρκωτικές ουσίες που επινοούνται διακινούνται εύκολα μέσω του διαδικτύου, με τη διαθεσιμότητα των φυτικών μειγμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο να προκαλεί ανησυχία, καθώς δεν υπόκεινται σε έλεγχο.Πηγή ανησυχίας αποτελεί και η ταχεία ανάπτυξη ναρκωτικών νέας γενιάς, τα οποία παράγονται για να παρακάμψουν τα υφιστάμενα συστήματα ελέγχου. Τα ναρκωτικά αυτά προκύπτουν με ελαφρά τροποποίηση της μοριακής δομής μιας γνωστής ουσίας, της εφεδρίνης, που εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2007.
    Οι ουσίες αυτές διακινούνται μέσω του διαδικτύου ή καταστημάτων και συχνά διαφημίζονται ως άλατα μπάνιου. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η χρήση εφεδρίνης σε συνδυασμό με άλλες ουσίες έχει επιφέρει και το θάνατο.
    Το χασίς παραμένει η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη ουσία στην Ευρώπη, με την κοκαΐνη να έρχεται στη δεύτερη θέση.
    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στην έκθεση του ΟΗΕ επισημαίνεται ότι παρουσιάζει σταθερά από τα χαμηλότερα ποσοστά ετήσιας επικράτησης κάνναβης και κοκαΐνης στην Ευρώπη, ενώ έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις.
    Σε αρκετές χώρες, η χρήση κάνναβης και «έκστασης» είναι σταθερή ή μειώνεται, ενώ σε άλλες, όπως ηΔανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κοκαΐνη φαίνεται ότι αντικαθιστά την «έκσταση».
    Παρατηρείται επίσης μικρή μείωση στη ζήτηση θεραπείας για οπιοειδή και αύξηση για κάνναβη και κοκαΐνη, με την πολιτικομανία να παραμένει χαρακτηριστική όψη του προβλήματος των ναρκωτικών στηνΕυρώπη.
    Ρωσία έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών οπιοειδών σε όλη την Ευρώπη. Οι χρήστες υπολογίζονται μεταξύ 1,6 - 1,8 εκατομμύρια και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15 - 64 ετών.
    Η Ανατολική Ευρώπη είναι από τις λίγες περιοχές του κόσμου όπου αυξάνονται τα κρούσματα Aids. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ουκρανίας, όπου το 1,6 των ενηλίκων έχει μολυνθεί από τον HIV.

    Κινητό σε ανθρώπινο σχήμα!


    Από ποιους άλλους; Τους Ιαπωνέζους! Ο Τακάσι Μινάτο, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, κατασκεύασε στο Τόκιο ένα κινητό σε σχήμα ανθρώπου.

    Το κινητό έχει ακόμα και “ανθρώπινο” δέρμα, το οποίο συμβάλλει, όπως λέει ο Ιάπωνας, στο να έχει μια πιο κοντινή συνομιλία ο χρήστης με τον άνθρωπο  που μιλάει στην άλλη άκρη της Γραμμής.

    “Το κινητό αυτό θα σας κάνει να νιώσετε τον άνθρωπο στον οποίο μιλάτε” λέει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (3/3), η οποία περιγράφει το εν λόγω gadget ως ένα“επαναστατικό μέσο τηλεπικοινωνίας”.

    Το project αυτό υποστήριξε ο Πανεπιστήμιο του Οσάκα και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo.
    Σύμφωνα με τους ίδιους, το ανθρώπινο κινητό θα βγει στην αγορά σε πέντε χρόνια, και θα έχει μάλιστα και πρόσωπο με όλα τα χαρακτηριστικά του, ενώ ενδεχομένως να λέει και... “λεξούλες”.

    Το πρωτότυπο πάντως είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της παλάμης.


    cosmo.gr

    Ο αμερικανικός υπερ-υπολογιστής έφαγε τη σκόνη του κινεζικού


    Η κορυφαία θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου ανήκει πλέον στην Κίνα.



    Χάρη στο νέο υπερ-υπολογιστήΤιανχέ-1 Α (Γαλαξίας), ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από2.500 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, ηΚίνα κατέκτησε την κορυφή, βάζοντας ένα τέλος στην αμερικανική κυριαρχία.Για να αγγίξει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπολογιστής ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Νvidiaκαι 14.000 επεξεργαστές της Intel.
    Ο ισχυρισμός εκ μέρους της Κίναςεπιβεβαιώθηκε από το διεθνή οργανισμό Top 500, που συντάσσει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.
    Ο κινεζικός υπολογιστής πήρε τα σκήπτρα από τον αμερικανικό ΧΤ5 «Τζάγκουαρ» του Εθνικού Εργαστηρίου Όουκ Ριτζ του πανεπιστημίου του Τενεσί, ο οποίος έχει ισχύ μόνο 1,75 «πεταφλόπ» ανά δευτερόλεπτο (1 petaflop ισοδυναμεί με 1.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο). Ο κινεζικός Τιανχέ 1 Α φτάνει τα 2,5 Pflops.
    Ο καθηγητής Τζακ Ντονγκάρα του πανεπιστημίου του Τενεσί, ένας από τους υπεύθυνους για τη λίσταTop 500 των κορυφαίων υπολογιστών, επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός ισχυρισμός είναι απολύτως σωστός.
    «Ήμουν στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα και μίλησα με τους σχεδιαστές το, είδα το σύστημα και επαλήθευσα τα αποτελέσματά του», σημείωσε και παραδέχτηκε ότι το κινεζικό σύστημα είναι κατά 47%ταχύτερο από το αμερικανικό.
    Η νέα λίστα Top 500 θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και, όπως σημείωσε ο Τζακ Ντονγκάρα, είναι απίθανο μέχρι τότε κάποιο άλλο μηχάνημα να απειλήσει την κινεζική κυριαρχία, αν και η Ιαπωνίαετοιμάζει πυρετωδώς ένα πανίσχυρο μηχάνημα, τον «Υπολογιστή Κ», με στόχο να πάρει αυτή το επίζηλο «στέμμα».
    Το κινεζικό μηχάνημα, που βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Υπερ-υπολογιστών της Κίνας στην πόληΤιανζίν, στεγάζει τους χιλιάδες αμερικανικούς επεξεργαστές του σε περισσότερα από 100 ντουλάπια με μέγεθος ψυγείου και ζυγίζει συνολικά πάνω από 155 τόνους.
    Ήδη εκτελεί διάφορες δοκιμαστικές εργασίες υπολογισμού για λογαριασμό της τοπικής μετεωρολογικής υπηρεσίας και της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας.
    May Banners

    ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

    free counters