Nail's Love By Ms

Περί αφρικανικής μας καταγωγής ο λόγος!

.

 Η ανακάλυψη λίθινων εργαλείων στην Αραβική χερσόνησο, δημιουργεί την εκτίμηση ότι οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου πιθανότατα εγκατέλειψαν την κοιτίδα τους στην Αφρική για να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης, πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα, από ότι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα.
 Τα λίθινα εργαλεία φαίνεται πως έχουν κατασκευαστεί πριν από 125.000 χρόνια περίπου κι αν αυτό επιβεβαιωθεί, ανοίγει ο δρόμος για να ξαναγραφεί ένα σημαντικό κομμάτι της προϊστορίας που αφορά στην «Έξοδο από την Αφρική».
 Σύμφωνα με το BBC, τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, τους«Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το "Nature", οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου "Royal Holloway" υπό τον Σίμον Αρμιτάζ και το γερμανικό πανεπιστήμιο «Έμπερχαρτ Καρλς» του Τίμπινγκεν υπό τον Χάνε-Πέτερ Ούρπμαν, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Science".
Τα ευρύματα
 Στην περιοχή Τζεμπέλ Φάγια των των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε απόσταση 50 χλμ. από την είσοδο στον Περσικό Κόλπο, βρέθηκαν τα λίθινα εργαλεία (λεπίδες, τσεκούρια, ξέστρα), τα οποία  έχουν πολλές ομοιότητες με άλλα που έχουν βρεθεί στην Ανατολική Αφρική, τα οποία χρονολογούνται πως έχουν κατασκευαστεί επίσης πριν από 125.000 χρόνια. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτά κατασκευάστηκαν από προγόνους των σύγχρονων ανθρώπων.
 Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από την Αφρική πρέπει να έγινε γύρω στα 65.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, βασισμένοι σε γενετικά δεδομένα, που φανερώνουν πως η μετανάστευση του Homo sapiensέγινε πριν από 60.000 - 70.000 χρόνια.
Διαφωνεί η επιστημονική κοινότητα
 Με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται η καθιερωμένη θεωρία, γεγονός που προκαλεί ήδη επιστημονικές αντιπαραθέσεις. Ο αρχαιολόγος του Κέμπριτζ Πολ Μέλαρς δήλωσε: «Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι τα λίθινα εργαλεία κατασκευάστηκαν από σύγχρονους ανθρώπους, ή ότι αυτοί ήρθαν από την Αφρική». Ο Ούρπμαν ανέφερε πως στο παρελθόν υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις που το γενετικό «ρολόι» είχε αποδειχτεί ανακριβές και συμφωνεί ότι πρέπει να ανακαλυφθούν κι άλλα ευρήματα, όπως απολιθωμένα ανθρώπινα οστά. Χαρακτηριστικά είπε: «για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα εργαλεία φτιάχτηκαν από τους homo sapiens».
 Ο Κρις Στρίνγκερ που είναι καθηγητής παλαιοανθρωπολογίας στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αποδέχεται πως τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται σε σύγκρουση με τα γενετικά δεδομένα και παρέχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η «έξοδος από την Αφρική» άρχισε πολύ νωρίτερα. Η όλη κατάσταση μπερδεύεται, καθώς είπε δεν αποκλείεται να υπήρξαν δύο μεταναστευτικά κύματα.
 Οι Βρετανοί και Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα εργαλεία κατασκευάστηκαν από τους ίδιους προγόνους μας, οι οποίοι μεταναστεύοντας από την Αφρική, ίσως παρακινημένοι από κλιματολογικές συνθήκες, διέσχισαν την Ερυθρά θάλασσα, με τα πόδια όπου ήταν ρηχά, ή με πρωτόγονα πλοιάρια. Έφτασαν μέχρι τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο, διασχίζοντας την Αραβία, και στην συνέχεια ίσως κατέληξαν στην Ινδία και στην υπόλοιπη Νότια Ασία.
Πηγη:pyles.tv


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters