Nail's Love By Ms

Συσκέψεις επί συσκέψεων για το ‘’άσυλο’’ των μεταναστών

.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην κατάληψη της Νομικής από περίπου 300 μετανάστες με την κυβέρνηση  να φέρεται αποφασισμένη να δώσει λύση στο θέμα εντός των επόμενων ωρών.
Το απόγευμα η υπουργός Παιδείας  είχε  συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, και τον πρόεδρο της συνόδου των Πρυτάνεων, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.
  ''Αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα'', είπε ο κ. Πελεγρίνης. Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε, ότι στόχος  είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα.
Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη προβοκάτσια λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες.
Νωρίτερα σε κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ''εφαρμοστεί ο νόμος'' στη Νομική, έξω από την οποία είναι παρατεταγμένες  αστυνομικές δυνάμεις. "Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπανδρέου.
‘’ Να εφαρμοστεί ο νόμος στη Νομική’’
Την ίδια ώρα η εισαγγελία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες των πρυτανικών αρχών  ενώ ο πρύτανης του  πανεπιστημίου Αθηνών   έδωσε τελεσίγραφο να εκκενωθεί η Νομική εντός τη ημέρας.
Μεταξύ άλλων ζήτησε  η πολιτεία να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση των αλλοδαπών σε άλλο χώρο και κατήγγειλε όσους επένδυσαν πολιτικά επικίνδυνα σε αυτή την κατάσταση


Η πρυτανεία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της με την παρουσία των μεταναστών στη Νομική Σχολή, σημειώνοντας πως τέτοια ζητήματα πρέπει να επιλύονται από την πολιτεία.
Στο μεταξύ κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να ζητά την κατάργηση του ασύλου και να επιτίθεται στην κυβέρνηση για ολιγωρία
Κατάργηση του ‘’ασύλου’’ ζητά η ΝΔ


Συνελεύσεις πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι και σχήματα της αριστεράς, που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους μετανάστες, προκειμένου να εξετάσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Υπέρ της διατήρησης του ασύλου τάσσεται η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που καλεί τους φοιτητές να το υπερασπιστούν.
Να διατηρηθεί το  πανεπιστημιακό άσυλο ζήτησε και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανόλης Γλέζος.
Τόνισε ότι όσο σκεπτικισμό και αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη και εφαρμογή και ως λέξη, από τους αρχαίους Έλληνες.

Την υπεράσπιση του ‘’ασύλου’’ ζήτησε η Παπαρήγα






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters