Nail's Love By Ms

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος [εικόνες]

.
 

Ως γνωστόν, η βιομηχανική επανάσταση και η εξέλιξη της τεχνολογίας άλλαξαν τον χάρτη των επαγγελμάτων. Ο Economist προβλέπει ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους πωλητές και τους λογιστές και ο Bill Gates λέει ότι τα λογισμικά θα αντικαταστήσουν και άλλες θέσεις εργασίας.
 
Με βάση τα στατιστικά του επαγγελματικού καταλόγου από το 1850, ένα φοβερό βίντεο από το Mental Floss και κάποια έρευνα από το Business Insider, παρουσιάζονται τα παλαιότερα και πιο περίεργα επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί πλήρως.
 
Τοποθετητής κορίνων
Pin Setter
Πριν δημιουργηθεί ο μηχανισμός τοποθέτησης κορίνων το 1936, νεαρά αγόρια προσλαμβάνονταν για αυτή τη δουλειά.
 
Κρανιολόγος
Phrenologist
Πριν απορριφθεί ως ρατσιστική και φοβερή ψευδοεπιστήμη, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονταν τους κρανιολόγους, οι οποίοι μπορούσαν να "διαβάσουν" τη νοημοσύνη του ενδιαφερόμενου από το σχήμα του κεφαλιού.
 
Κόφτης πάγου
Ice Cutter
Πριν δημιουργηθούν ψυγεία με πάγο, οι άνθρωποι έπρεπε να τον κόβουν από μια λίμνη. Έτσι έπρεπε να προσλάβουν έναν κόφτη πάγου.
 
Συλλέκτης βδελλών
Leech Collector
Οι βδέλλες θεωρούνταν ιαματικές για τις πληγές των ασθενών και οι γιατροί χρησιμοποιούσαν πολλές από αυτές.
 
Συλλέκτης πτωμάτων
Resurrectionist
Σε μια ακόμα δυσάρεστη περίπτωση πρόωρης ιατρικής, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έσκαβαν τους τάφους και έπαιρναν πτώματα από τα νεκροταφεία ώστε να τα πουλήσουν στις ιατρικές σχολές.
 
Μπαρουτατζής
Powdermonkey
Νεαρά αγόρια σε πολεμικά πλοία, χρειάζονταν για να γεμίζουν ταχύτατα το κανόνι όταν άδειαζε από μπαρούτι.
 
“Πνεύμονας”
Lungs
Οι αλχημιστές χρειάζονταν κάποιον να κρατάει την φωτιά στο εργαστήριό τους και εμπνεύστηκαν αυτόν τον πολύ πετυχημένο τίτλο, για αυτούς τους ανθρώπους: πνεύμονες.
 
Λέκτορας
Lector
Οι εργάτες των εργοστασίων χρειάζονταν κάποια διασκέδαση, έτσι ο λέκτορας στημένος σε περίοπτη θέση, τους διάβαζε τα νέα και λογοτεχνικά βιβλία.
 
Δαγκεροτυπέας

Πολύ πριν τις selfies, είχαμε κάτι αντίστοιχο, τις δαγκεροτυπίες, το πιο πρώιμο είδος φωτογραφίας. Αυτές οι εικόνες σε γυαλιστερό ασημί προέρχονταν από αφοσιωμένους δαγκερεοτυπείς.
 
Παγιδευτής ποντικιών
Rat Catcher
Οι παγιδευτές ποντικιών καθάριζαν την περιοχή από τα τρωκτικά ώστε να μην μεταφέρουν ασθένειες στις κατοικημένες περιοχές.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters