Nail's Love By Ms

Πώς να καταλάβετε αν χρειάζεστε ψυχολογική βοήθεια -Τα πέντε σημάδια που μας οδηγούν στον ειδικό

.
Έπαθαν σοκ: Ψυχολόγος ζήτησε από ζευγάρι να κάνουν σεξ... μπροστά του! 

Όλοι αντιμετωπίζουμε στρες ή στεναχώρια κατά καιρούς κι έτσι είναι δύσκολο να κρίνουμε πότε τα συμπτώματα ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού.

Δεδομένου ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αντιμετωπίσει στρες ή στεναχώρια, είναι δύσκολο να κρίνουμε πότε τα συμπτώματα ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και χρειάζεται να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό.

1. Κάθε συναίσθημα είναι εξαιρετικά έντονο
Όλοι στεναχωριόμαστε και όλοι θυμώνουμε. Η συχνότητα και η ένταση των συναισθημάτων είναι αυτή που θα καθορίσει εάν διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας. Η ροπή προς την απαισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λειτουργικότητας και σε σοβαρές κρίσεις πανικού.



2. Εμμονή με ένα τραύμα του παρελθόντος
Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η διάλυση μιας σχέσης και η απόλυση είναι μερικοί μόνο λόγοι που μπορεί να μας προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα. Μερικές φορές η θλίψη ξεπερνιέται εύκολα, άλλες φορές, όμως, οδηγεί σε εμμονές που παραμένουν στο μυαλό μας με την πάροδο του χρόνου. Η κοινωνική απομόνωση και η αποχή από ευχάριστες δραστηριότητες υποδεικνύουν ότι η τραυματική εμπειρία επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.



3. Ανεξήγητοι πονοκέφαλοι και πόνος σε όλο το σώμα
Ο πόνος είναι ένα συχνότατο ψυχοσωματικό σύμπτωμα του στρες. Ο πονοκέφαλος, ο στομαχόπονος και η μειωμένη ερωτική διάθεση είναι μερικά μόνο από τα σημάδια κακής ψυχολογικής κατάστασης.



4. Καταχρήσεις
Η κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή φαγητού φανερώνει την αδυναμία διαχείρισης ενός προβλήματος, με αποτέλεσμα την τάση αποφυγής.



5. Μειωμένη παραγωγικότητα
Οι μειωμένες επιδόσεις και η διάσπαση της προσοχής εκδηλώνονται συχνότερα στο χώρο εργασίας. Εάν η απόδοση στη δουλειά είναι πεσμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να οφείλεται στην κακή ψυχολογική κατάσταση.


iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters