Nail's Love By Ms

Απολαμβάνοντας τον ήλιο θα κοιμάστε καλύτερα λένε οι επιστήμονες

.
Κοιμηθείτε καλύτερα απολαμβάνοντας τον Ηλιο συνιστούν οι επιστήμονες 

Ανάμεσα στις αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες του Ηλιου, πλέον συγκαταλέγεται και η καταπολέμηση της αϋπνίας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forbes.
Οι ερευνητές εξέτασαν την ποιότητα ύπνου 49 εργαζομένων σε γραφεία από τους οποίους οι 27 κάθονταν κοντά στα παράθυρα και οι 22 μακριά από τα παράθυρα στο χώρο εργασίας τους.


Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στα παράθυρα έλαβαν κατά μέσο όρο 173% πιο φυσική έκθεση στο φως κατά τις ώρες εργασίας, και κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 46 λεπτά περισσότερο κάθε βράδυ από όσους δεν είχαν παράθυρα κοντά τους συνομηλίκους τους.


Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του περιοδικού Forbes αναφέρει, «Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν περισσότερο ηλιακό φως είναι πιο δραστήριοι, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και φαίνονται πιο ευτυχισμένοι. Αντίθετα στα γραφεία εργαζομένων χωρίς παράθυρα αναφέρθηκαν πιο πολλές ασθένειες, χαμηλότερη ζωτικότητα και κακή ποιότητα ύπνου.


Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, σε μεγάλο βαθμό συμβάλλει και τη βιταμίνη D, που παράγεται από την έκθεση στο ηλιακό φως και παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας και της ευτυχίας μας.


Πώς όμως το φως το πρωί βελτιώνει τον ύπνο; Το φως βοηθά στη ρύθμιση του βιολογικού σας ρολογιού και συμβάλει στην οργάνωση του ύπνου.
Έτσι, ακόμα κι αν δε δουλεύετε σε ηλιόλουστο γραφείο, οι επιστήμονες συνιστούν μία πρωινή βόλτα στη λιακάδα μέσα στη μέρα, ώστε να έχετε καλύτερο ύπνο το βράδυ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters