Nail's Love By Ms

Τι μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ

.


    
Οι επιστήμονες ρίχνουν φως σε έναν ανεξερεύνητο τομέα της σεξουαλικής ζωής: τις τύψεις.

Φαίνεται πως οι άνδρες μετανιώνουν συχνότερα το ότι δεν έκαναν σεξ με αρκετές γυναίκες, ενώ οι γυναίκες αμφισβητούν τις επιλογές των ερωτικών τους συντρόφων.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA δείχνει ότι οι τύψεις αποτελούν μέρος της εξελικτικής διαδικασίας που αφορά στην αναπαραγωγή.

«Για τους άνδρες, κάθε χαμένη ευκαιρία για σεξ ήταν ανέκαθεν μια χαμένη ευκαιρία για αναπαραγωγή κι αυτό κοστίζει από εξελικτικής πλευράς», δηλώνει ο Μάρτι Χάσελτον, καθηγητής ψυχολογίας στο UCLA.

Οι άνδρες μετανιώνουν κυρίως για τα εξής: είναι πολύ ντροπαλοί για να προσεγγίσουν μια γυναίκα, δεν είναι αρκετά περιπετειώδεις σεξουαλικά όταν είναι νέοι και δεν είναι αρκετά περιπετειώδεις σεξουαλικά όταν είναι εργένηδες.

Από την άλλη, οι γυναίκες μετανιώνουν κυρίως για τα εξής: χάνουν την παρθενιά τους από το λάθος σύντροφο, απατούν και προχωρούν πολύ γρήγορα στο σεξ.

«Οι επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ είναι σημαντικότερες για τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες και αυτό πιθανότατα επηρεάζει τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τη σεξουαλική συμπεριφορά ακόμη και σήμερα», υποστηρίζει ο Χάσελτον.

Η νέα μελέτη βασίστηκε σε τρεις παλαιότερες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σε 25.000 σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

onmed.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters