
Υλικά
- βούτυρο 5 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
- πατάτες 3 κομμένες σε χοντρούς κύβους
- καρότα 2 κομμένα σε ροδέλες
- φρέσκα μανιτάρια, ανάμεικτα 500 γρ., κομμένα σε φετούλες
- κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
- σκόρδο 2 σκελίδες, λιωμένες
- λευκό κρασί 100 ml
- ώριμες ντομάτες 6 χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
- κύβος λαχανικών 1
- πάπρικα λίγη
- μαϊντανός 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρετε τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια για 5’-6’. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2’-3’ ακόμη.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τις ντομάτες, τον κύβο λαχανικών και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Βράζετε για 35’. Πολτοποιείτε το 1/3 από τη σούπα στο μπλέντερ και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε για να πήξει η σάλτσα, προσθέτετε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και το μαϊντανό και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρετε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου