
Ετοίμασε σουηδικά ψωμάκια κανέλλας που θα σου δώσουν τόνωση για την ημέρα. Πώς; Με την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
25γρ μαγιά
75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
250ml γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
περίπου 3μιση κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση:
50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
μισή κούπα ζάχαρη
4κ.γ. κανέλλα
Επίσης θα χρειαστείτε:
1 αυγό
Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
25γρ μαγιά
75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
250ml γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
περίπου 3μιση κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση:
50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
μισή κούπα ζάχαρη
4κ.γ. κανέλλα
Επίσης θα χρειαστείτε:
1 αυγό
Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταινουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
- Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου