Νηστίσιμο φαγητό με μούρλια γεύση, ελαφρύ και με λίγα χρήματα.
Υλικά:
1 κιλό μαρίδα ή αθερίνα
2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες
μαϊντανό, ρίγανη
αλατοπίπερο
αλεύρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
1 κιλό μαρίδα ή αθερίνα
2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες
μαϊντανό, ρίγανη
αλατοπίπερο
αλεύρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ μαζί με τη ρίγανη και αλευρώνουμε τις μαρίδες.
Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να ζεσταθεί, τοποθετούμε κοντά κοντά τα ψάρια μας, απάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τον μαϊντανό.
Μόλις ψηθούν από κάτω (ελέγχουμε με ένα πιρούνι), παίρνουμε ένα πιάτο και τα γυρίζουμε όλα μαζί από την άλλη πλευρά όπως κάνουμε την ομελέτα!
Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθούν από την πλευρά με το κρεμμύδι προσέχοντας να μην μας μαυρίσει!
Σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα εποχής.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου