Nail's Love By Ms

Πώς μία όμορφη γυναίκα μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη μας!

.
Πώς μία όμορφη γυναίκα μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη μας! 

Ο τρόπος που προσαρμόζουμε τις απόψεις μας και τον τρόπο συμπεριφοράς μας, προκειμένου να ταιριάζει με του ατόμου με το οποίο συνομιλούμε, επηρεάζει την ικανότητά μας να ανακαλούμε την αλήθεια, υποστηρίζει μία νέα έρευνα του Texas Christian University.

Για τις ανάγκες της μελέτης, εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις τους.

Τα ίδια άτομα κλήθηκαν αργότερα να θυμηθούν τι απάντησαν, συνομιλώντας με μία όμορφη γυναίκα.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές, είναι ότι οι εθελοντές προσάρμοζαν τις απαντήσεις τους αναλόγως, όταν πίστευαν ότι ίσως η όμορφη γυναίκα είχε διαφορετική άποψη επί του θέματος.

Ωστόσο, όταν ενημερώνονταν ότι ήταν μέρος του πειράματος, θυμούνταν τις αρχικές τους απαντήσεις.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι, όταν λέμε ψέματα, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε έναν πιθανό σύντροφο, αυτό μπερδεύει τη μνήμη μας.

Μάλιστα, ως παράδειγμα οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσο περισσότερο υπερβάλουμε σχετικά με τις επιτυχίες μας στο σχολείο ή την αγάπη μας για τον Σαίξπηρ, τόσο το μυαλό μας τείνει να αποδεχτεί ως αλήθεια, τα όσα ψευδώς αναφέρουμε, προειδοποιώντας ότι αυτό ίσως οδηγήσει σε προβλήματα με τα άτομα που συναναστρεφόμαστε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters