Nail's Love By Ms

Φλογέρες γαλακτομπούρεκο

.
Φλογέρες γαλακτομπούρεκο 

Υλικά

  • Υλικά για 9 φλογέρες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • Για την κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 λίτρο και 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 4 κρόκοι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα: Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ακτεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
  2. Χτυπάτε του κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. 
  3. Για να φτιάξετε τις φλογέρες: Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε 3 φύλλα και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο. Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου. διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύίγμα. 
  4. Τοποθετείτε τις φλογέρες με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. όταν ψηθούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. 
  5. Για το σιρόπι: Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Βράζετε το σιρόπι για 7'-8', βγάζετε το πορτοκάλι και περιχύνετε τις φλογέρες με το σιρόπι. Τις αφήνετ να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters