Αγαπημένο γλυκό εύκολο με λίγα υλικά και μούρλια γεύση!
300 γραμμ. μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο ή ανάμεικτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου