Nail's Love By Ms

Κέικ σοκολάτας με κεράσια

.
Κέικ σοκολάτας με κεράσια 

 Πάμε στην κουζίνα και μόλις το δοκιμάσεις θα το αγαπήσεις κι εσύ..

Χρειαζόμαστε:

Για την γέμιση:
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-1/2 κούπες κατεψυγμένα ή φρέσκα κεράσια
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Για το κέικ:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
2 κουταλιές amaretto ή νερό (προτείνω amaretto)
1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 του φλιτζανιού κακάο
170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα σε κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο ή στιγμιαίου καφέ
3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1-3/4 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο:
1/4 φλιτζάνι  γλυκά κεράσια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιές amaretto ή πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
κόκκινη και ροζ τρούφα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Για την γέμιση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλάτι. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κεράσια για ένα λεπτό. Παίρνουμε ¼ της κούπας από τον πουρέ κερασιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 3 λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα! Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ, το χυμό λεμονιού τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να δέσουν όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ!

Για το κέικ:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα κεράσια με τα amaretto, τα αφήνουμε για ένα τέταρτο και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα κεράσια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς! Βάζουμε το ράφι του φούρνου στην μεσαία σκάλα και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ από τις παλιές, της γιαγιάς!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον εσπρέσο, το κακάο, τα κομματάκια σοκολάτας κι από πάνω βραστό νερό. Αφήνουμε το νερό για 30 δευτερόλεπτα μέσα στο μπολ, στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όσο κρυώνει το μείγμα χτυπάμε τα αυγά μαζί με την βανίλια σε μια μεγάλη κούπα.

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις περάσουν τα 30 δευτερόλεπτα αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς υψηλή και χτυπάμε το βούτυρο για 3 λεπτά. Αφού περάσουν και τα τρία λεπτά χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε μέσα σε δυο δόσεις τα αυγά με την βανίλια. Συμπληρώνουμε και την κρύα πλέον σοκολάτα και τα χτυπάμε όλα μαζί για 30 δευτερόλεπτα! Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι σε 3 δόσεις και την κρέμα γάλακτος σε δυο δόσεις για να τελειώσουμε τη ζύμη! Όποτε έχουμε αλεύρι, κρέμα, αλεύρι, κρέμα, αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσουν! Προσθέτουμε μέσα και τα κεράσια που έχουμε στραγγίσει από το amaretto και ανακατεύουμε με το χέρι για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε πάει σε όλη τη ζύμη! Ώρα να μεταφερθεί η ζύμη στη φόρμα και να μπει στο φούρνο!

Ρίχνουμε μέσα στην αλευρωμένη φόρμα το 1/3 της ζύμη και φροντίζουμε να κάτσει ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 της γέμισης στο κέντρο της ζύμης και με ένα μαχαίρι κάνουμε οχταράκια για να απλώσουμε την γέμιση μέσα στη ζύμη προσέχοντας να μην ακουμπήσουμε με το μαχαίρι τον πάτο ή τα τοιχώματα της φόρμας! Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση! Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά! Αν θέλεις να κάνει το τεστ με την οδοντογλυφίδα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα ξυλάκι από σουβλάκι γιατί το κέικ θα βγει αρκετά ψηλό! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά να κατεβάσει θερμοκρασία, το αφαιρούμε από τη φόρμα και το αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει εντελώς!

Για το γλάσο:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κεράσια με το amaretto και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν πουρές. Στραγγίζουμε το μείγμα καλά σε ένα μπολ και κρατάμε μόνο το υγρό! Παίρνουμε ¼ του φλιτζανιού από το υγρό κεράσι, το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Ανάλογα με το πόσο λεία την θέλει ο καθένας συμπληρώνει χυμό λεμόνι και υγρό από τα κεράσια!

Αφού περάσουν οι 2 ώρες και το κέικ έχει κρυώσει ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και πασπαλίζουμε με τις τρούφες αν θέλουμε! Το σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα για να εντυπωσιάσουμε πρώτα με τα χρώματα που έχει πάνω του και μετά με τη γεύση του!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters