Υλικά:
1-1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
250γρ βούτυρο πολύ μαλακό
2 αυγά
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
200γρ ζάχαρη άχνη
150γρ κουβερτούρα πραλίνα
50γρ κακάο
100γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγύλο 20-22 περίμετρο ή ότι αλλο σχήμα έχουμε και τοποθετούμε στην βάση μια στρώση με πτι μπερ
Τα ραντίζουμε με κονιάκ
Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την ρίχνουμε στην κουβερτούρα
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το γλάσο είναι έτοιμο
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα,αφήνουμε να κρυώσει και
αφαιρούμε το τσερκι αφου το ζεστάνουμε πρώτα με ένα πιστολάκι για τα
μαλλιά
Γύρω γύρω τοποθετούμε μπι μπερ και απο πάνω διακοσμούμε την τούρτα με τριμμένη κουβερτούρα,σπασμένα μπισκότα και ζάχαρη άχνη
Tip παστρερίωσης αυγών:
Τοποθετούμε τα αυγά μέσα σε μεταλλικό
δοχείο με νερό, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια πετσέτα, ώστε τα αυγά
να μην ακουμπούν ούτε στον πάτο του δοχείου ούτε στα τοιχώματα, να
καλύπτονται όμως από το νερό. Σκεπάζουμε τα αυγά με την πετσέτα και
ρυθμίζουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 54 βαθμούς. Ένα
θερμόμετρο, το οποίο επίσης να μην ακουμπάει ούτε στα τοιχώματα ούτε
στον πάτο του δοχείου, θα βοηθήσει στον ακριβή προσδιορισμό της
θερμοκρασίας. Γιατί είναι σημαντικό να παραμείνουμε στους 54 βαθμούς;
Γιατί στους 60 βαθμούς το ασπράδι αρχίζει να πήζει. Βάζουμε τα αυγά
στον φούρνο για 45 λεπτά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου