Μιλφέιγ για τους λάτρεις του καφέ.
- 1 πακέτο σφολιάτας 800 γρ.
- 4 φλ. τσ. γάλα
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσ. αλεύρι
- 1/2 φλ. τσ. κορν φλάουρ
- 4 αυγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 φλ. του καφέ espresso
- 1 κουτί morfat
- 1/2 φλ. τσ. γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Βάζουμε τη morfat στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα ανάλογα με τις οδηγίες.
- Απλώνουμε τα φύλλα σε λαδόκολλα και τα κόβουμε ώστε να έχουμε 3 ίσα μέρη.
- Κάνουμε πιρουνιές παντού πάνω τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο.
- Τα βγάζουμε, τα πατάμε με μια σπάτουλα για να φύγει ο αέρας χωρίς να τα χαλάσουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε τη κρέμα καπουτσίνο:
- Βάζουμε το μισό γάλα σε κατάλληλη κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη να βράσει.
- Στο mixer, ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα κρύο και τα χτυπάμε.
- Όταν πάρει βράση το γάλα, αρχίζουμε να του προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα, δουλεύοντας δυνατά με το σύρμα, σ' όλες τις πλευρές της κατσαρόλας, ώστε να μην πιάσει πουθενά η κρέμα και να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Συνεχίζουμε το δούλεμα, ωσότου πήξει καλά και πάρει δυο βράσεις, οπότε προσθέτουμε το βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνειά της, χτυπάμε σε τακτά διαστήματα με το mixer ή το σύρμα. Μπορούμε να ρίξουμε και μια στρώση κρύου νερού πάνω στη κρέμα μας για να μην ανακατεύουμε κάθε λίγο. Αν βάλουμε νερό, πριν χρησιμοποιήσουμε τη κρέμα, στραγγίζουμε και δουλεύουμε πάλι με το σύρμα.
- Χτυπάμε στο mixer όλα τα υλικά για τη σαντιγί για 5'.
- Αφού έχουμε ετοιμάσει τη σφολιάτα, τη κρέμα και τη σαντιγί, παίρνουμε ένα δίσκο και βάζουμε σαν βάση το ένα κομμάτι σφολιάτας.
- Ρίχνουμε πάνω τη μισή κρέμα καπουτσίνο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Η κρέμα είναι παχύρρευστη και δεν ξεχειλίζει από τις άκρες.
- Από πάνω βάζουμε ακόμα ένα κομμάτι σφολιάτας.
- Απλώνουμε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο μέρος σφολιάτας. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί.
- Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω τρίμματα σφολιάτας που έχουν μείνει στο ταψί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δίωρο και είναι έτοιμο.
Ουσιαστικά είναι ένα κλασσικό μιλφέιγ που έχει μια δόση εσπρέσο μέσα στην πατισερί. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε συνταγή μιλφείγ με αυτό το τρόπο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου