Nail's Love By Ms

Οι Έλληνες κακοποιοί που πάγωσαν την κοινή γνώμη

.
Οι Έλληνες κακοποιοί που πάγωσαν την κοινή γνώμη  


Μία στιγμή ήταν αρκετή για να περάσουν την λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει τη λογική από την παράνοια και να καταγραφούν στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά ως οι πιο ειδεχθείς εγκληματίες.

 Σκότωσαν, τεμάχισαν και έπειτα με ψυχραιμία προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα κομμένα μέλη των θυμάτων τους. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων τους ξεφεύγουν από τα όρια της ανθρώπινης λογικής.

Από το 1908 που η Μαρία Παπαδάκη «έφαγε» το εγγόνι της έως το 1931 και τον χιλιοτραγουδισμένο Αθανασόπουλο και από τον Παναγιώτη Φραντζή έως το τεμαχισμένο πτώμα που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Ραφήνα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί αρκετές τέτοιες φρικτές περιπτώσεις όπου μετά τη δολοφονία του θύματος ακολουθεί ο φρικιαστικός τεμαχισμός του πτώματος.

Οταν το καλοκαίρι του 1987 πρωτοσέλιδο εφημερίδας δημοσίευε φωτογραφία με το τεμαχισμένο πτώμα της Ζωής Γαρμάνη το πανελλήνιο «παγωμένο» δεν μπορούσε να πιστέψει τη φρικαλεότητα που είχε κάνει ο σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής... Τα φύλλα έγιναν ανάρπαστα, ενώ η εικόνα προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχουν διαπραχθεί αρκετά ακόμη ειδεχθή εγκλήματα που έκαναν τους Ελληνες να πιστέψουν ότι «αυτά δεν γίνονται μόνο στο εξωτερικό».


Ο χασάπης της Ζωής

Στις 25 Ιουνίου του 1987 σε κάδο σκουπιδιών στα Κάτω Πατήσια ρακοσυλλέκτης βρίσκει δεκαέξι ανθρώπινα μέλη. Η 18χρονη Ζωή Γαρμανή είχε τεμαχιστεί από τον σύζυγό της έπειτα από έντονη λογομαχία. Το κεφάλι της βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου.


Ο σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε 27χρονος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματιστεί έπειτα από έντονο καβγά. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η παθολογική ζήλια. Με σύνεργα ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί από τις 3.30 μέχρι τις 7.00 το πρωί τεμάχισε το άψυχο κορμί της. Το 2005, έπειτα από 18 χρόνια κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα παιδί.

makelaris1

Ο μακελάρης της Θάσου

Δύο ολόκληρες μέρες σκότωνε και τεμάχιζε τα μέλη της οικογένειάς του ο 24χρονος φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεόφιλος Σεχίδης. Στις 19 και 20 Μαΐου 1996 δολοφόνησε τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του, τη γιαγιά του και τον θείο του.

Μεθοδικά έκοψε τα σώματα και τα μοίρασε σε σακούλες. Για να τα πετάξει, τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του με φέριμποτ στην Καβάλα, όπου τα εξαφάνισε σε σκουπιδότοπο. Χρησιμοποίησε πριόνι, ενώ -όπως είπε- κράτησε τα μυαλά τους στο ψυγείο για... μελλοντική χρήση. Στις φυλακές όπου βρίσκεται χαρακτηρίζεται «ζωντανός-νεκρός», αφού έχει καθηλωμένο βλέμμα και δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν.

Ο τρόμος των ιερόδουλων

Τον Ιανουάριο του 1996 η αποκάλυψη ότι ο Αντώνης Δαγκλής ήταν ο δολοφόνος με το άσπρο φορτηγάκι που βίαζε, σκότωνε και διαμέλιζε ιερόδουλες συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Ο 22χρονος δολοφόνησε τρεις γυναίκες, τις οποίες τεμάχισε στο φορτηγάκι του. Στις 29 Οκτωβρίου 1995 ανακαλύφτηκε κοντά στα διόδια της Τραγάνας το τεμαχισμένο πτώμα της 29χρονης Ελένης Παναγιωτοπούλου.

Τα κομμένα μέλη της είχαν σκορπιστεί σε διάφορα σημεία, ενώ ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει τα σπλάχνα και είχε κόψει τις θηλές από τους μαστούς του θύματος. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων στην περιοχή του Βοτανικού διερχόμενοι ανακάλυψαν το πτώμα της 26χρονης ιερόδουλης Αθηνάς Λαζάρου. Στις 24 Ιανουαρίου του 1996 οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη στο λευκό φορτηγάκι του τρόμου. Ο ίδιος ομολόγησε και τη δολοφονία που είχε διαπράξει, σε ηλικία 18 χρόνων, αλλοδαπής ιερόδουλης.

Μέλη του πτώματός της είχαν βρεθεί το 1992 έξω από το Πολεμικό Μουσείο και δύο μέρες νωρίτερα στον Βοτανικό. Δεκατρείς φορές ισόβια ήταν η ετυμηγορία των δικαστών, την οποία άκουσε ψύχραιμος. Εναν χρόνο αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Τεμάχισε τον γιο του

Ο 54χρονος Απόστολος Κοσμάς, επιχειρηματίας, κάτοικος Κηφισιάς και πατέρας τριών αγοριών, σκότωσε στις 7 Ιουλίου 1996 με τσεκούρι στο σπίτι του τον πρωτότοκο γιο του Βαγγέλη, 27 χρόνων, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα (τον κατακρεούργησε με μαχαίρι).

Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα με την κουκούλα του αυτοκινήτου, το φόρτωσε στο πορτμπαγκάζ και κατευθύνθηκε στον Κάλαμο. Σε λάκκο οικοδομής πέταξε το πτώμα και έβαλε φωτιά. Το πρωί της επόμενης ημέρας ξαναπήγε στο σημείο και τεμάχισε με πριόνι το μισοκαμένο πτώμα σε 11 κομμάτια. Τη στιγμή που έβαζε τα μέλη σε σακούλες συνελήφθη, καθώς είχε γίνει αντιληπτός από περαστικό. «Δεν άντεχα να σας βλέπω να υποφέρετε. Τον σκότωσα για να σας λυτρώσω» είχε πει στη γυναίκα του και τους δύο μικρότερους γιους του.

Τον έβρασε στην κατσαρόλα

Ως έγκλημα πρωτοφανούς βαναυσότητας χαρακτήρισε τη σφαγή του 48χρονου Γιώργου Παπαλέξη από τον φίλο του Νίκο Γκόγκο στην Αρτα ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 36χρονος ομολόγησε ότι αφού πυροβόλησε στο μάτι τον άτυχο άνδρα και τον σκότωσε, στη συνέχεια άρχισε να τον κόβει κομματάκια με σκεπάρνι!

Κάποια τα πολτοποίησε και τα υπόλοιπα τα έβρασε στην κατσαρόλα! Ορισμένα από αυτά τα πέταξε στο βόθρο του σπιτιού του, ενώ τα οστά και τα μεγάλα κομμάτια τα έριξε στον Αραχθο ποταμό. Η σφαγή έγινε ύστερα από καβγά που έστησαν σχετικά με ναρκωτικά.

makelaris2


Τεμάχισε την έγκυο φίλη του

Ο φρικτός θάνατος και ο τεμαχισμός 25χρονης εγκύου από τον σύντροφό της συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2004. Ο 24χρονος Γεωργιανός Χριστόφ Παρασκευόφ έσφαξε έπειτα από καβγά και τεμάχισε την 25χρονη Ουκρανή σύντροφό του, έγκυο στον 8ο μήνα. Το κεφάλι και τα χέρια της τα πέταξε στον Αλιάκμονα. Το υπόλοιπο σώμα το πέταξε σε σακούλες σκουπιδιών σε χωματερή του Αιγινίου Πιερίας, όπου το βρήκαν τυχαία δύο Ρουμάνοι.

Γυναίκα-μακελάρισσα

Η 48χρονη ιερόδουλη Μαριάννα Σουβαρή, που σήμερα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Κορυδαλλό, σκότωσε στα Χανιά τον 38χρονο φίλο της Αριστείδη Κουρεμπή, τον τεμάχισε με πριόνι και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη θάβοντας τα πόδια του στον κήπο του σπιτιού της.

Ηταν περασμένα μεσάνυχτα της 29ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν αποκαλύφτηκε το στυγερό έγκλημα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χανίων μεταβαίνοντας στο ημιυπόγειο διαμέρισμα βρήκαν νεκρό τον άνδρα με κομμένα τα πόδια του.

Η περίπτωση «Αθανασόπουλου» που έγινε τραγούδι

makelaris3

«Στου Χαροκόπου τα στενά μια μικροπαντρεμένη εσκότωσε τον άντρα της, βρε η δαιμονισμένη / Στον ύπνο που κοιμότανε, μάνα και θυγατέρα εβάλανε τον ανιψιό και του ρίξε τη σφαίρα». Το ρεμπέτικο τραγούδι (σε στίχους Ιάκωβου Μοντανάρη και μουσική Μάρκου Βαμβακάρη) αφορά την πραγματική ιστορία του επιχειρηματία Δημήτρη Αθανασόπουλου.

Ο μεγαλοεργολάβος δολοφονήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1931 στον ύπνο του από την πεθερά του Αρτεμη Κάστρου και τον 18χρονο ανιψιό της Δημήτρη Μοσκιό με τη βοήθεια της γυναίκας του Φούλας Αθανασοπούλου και της υπηρέτριας του σπιτιού. Δύο μέρες πριν ο Δημήτρης Αθανασόπουλος βίαζε παρά φύσιν τη σύζυγό του Φούλα. Ο Αθανασόπουλος κατά πάσα πιθανότητα διατηρούσε σχέση με τη μητέρα της Αρτεμη Κάστρου, που φέρεται να αποφάσισε και την εκτέλεσή του. Πεθερά και ανιψιός βρίσκουν τον Αθανασόπουλο να κοιμάται.

Ο Μοσκιός τον πυροβολεί και τον σκοτώνει. Με παρότρυνση της Κάστρου και με τη βοήθεια της 38χρονης Γιαννούλας Μπέλλου, υπηρέτριας, βάζουν φωτιά στο πτώμα. Ο καπνός και η έντονη μυρωδιά τις αναγκάζουν να σταματήσουν. Το πτώμα τεμαχίζεται, γίνεται πακέτα και παραδίδεται στον Σπύρο Μαγουλόπουλο, έναν από τους πολλούς θαυμαστές της 25χρονης Φούλας, με την υπόδειξη να το ξεφορτωθεί. Αυτός τα δίνει στον Γιώργο Κορναράκη με την εντολή να τα πετάξει στο ρέμα του Ιλισού, για να ανακαλυφτούν μερικές μέρες αργότερα τυχαία από κάποιον περαστικό.
 
ΠΗΓΗ: Espresso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters