Nail's Love By Ms

Millefeuille με σοκολάτα και φουντούκια

.
diaforetiko.gr : diaforetiko.gr millefeuille sokolata edited 600x449 Millefeuille με σοκολάτα και φουντούκια 

Μιλάμε για πολύ νόστιμο γλυκό. Φαίνεται δύσκολο αλλά είναι πανεύκολο.

 Θα φτιάξετε πρώτα την κρέμα από την προηγούμενη να σφίξει στο ψυγείο και την επόμενη τα φύλλα. Αφού τα ψήσετε θα τα διατηρήσετε σε ένα μπολ και όταν θα θέλετε να σερβίρετε, θα στήνετε το γλυκό επιτόπου.


Υλικά για 6 άτομα


Για την κρέμα:
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • 200ml κρέμα γάλακτος
Για τα φύλλα:
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. φουντούκια κοπανισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σερβίρισμα:
  • Ζάχαρη άχνη
  • Καβουρντισμένα και κοπανισμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζετε την κρέμα από την προηγούμενη για να δέσει καλά. Πρώτα φτιάχνετε την πατισερί: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα πάνω σε μέτρια φωτιά.

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αραιώνετε με λίγο γάλα που το παίρνετε από την κατσαρόλα το προσθέτετε στο μείγμα σας να αραιώσει και μετά ρίχνετε όλο το μείγμα μαζί στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα σας. Ανακατεύετε μέσα τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει, αλλά σκεπάζετε την επιφάνειά της με μεμβράνη πλαστική για να μην πιάσει πέτσα.

  1. Ετοιμάζετε και τα φύλλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε τα φουντούκια με τη ζάχαρη. Τοποθετείτε πάνω στο χαρτί το πρώτο φύλλο κρούστας και το ισιώνετε καλά. Το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και το πασπαλίζετε πεταχτά με λίγο μείγμα φουντουκιού. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Χαράζετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια (24 τουλάχιστον), το κόβετε με ψαλίδι και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει όμορφα. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει το χωρίζετε σε κομμάτια. Υπολογίστε πως για κάθε μερίδα θα χρειαστείτε 3-4 κομμάτια.

  1. Την επόμενη μέρα ολοκληρώνετε την κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη από την πατισερί και τη χτυπάτε κι αυτή για λίγο με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ύστερα την περνάτε από σουρωτήρι πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης (για να συγκρατήσει το σουρωτήρι πιθανά γρομπαλάκια) προσθέτετε μέσα της την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί και να γίνει αφράτη η κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

  1. Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε ένα ένα τα πιάτα ως εξής: τοποθετείτε ελάχιστη ποσότητα κρέμας σε ένα πιάτο και πάνω της τοποθετείτε ένα κομμάτι φύλλο. Το καλύπτετε με κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερο φύλλο, κρέμα, τρίτο φύλλο, κρέμα κι ένα τελευταίο φύλλο που σπάζετε ελαφρώς. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και φουντούκια και σερβίρετε αμέσως.
http://www.sweetly.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters