Nail's Love By Ms

Η Ελλάδα στην 70ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας

.
Η Ελλάδα στην 70ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας 


Κάπου στη μέση βρίσκεται ο δείκτης της χαράς μας, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας που συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός SDSN για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών.


Αυτή η μέτρηση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ψυχολόγων, οικονομολόγων, στατιστικών αναλυτών και άλλων επιστημόνων και καλεί τις κυβερνήσεις του πλανήτη να καταστήσουν την ευτυχία μέτρο–κλειδί της προόδου και ποιοτικό στόχο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.


Η Ελλάδα είναι στην 70ή θέση ανάμεσα στις 156 χώρες που καταγράφηκε η ευτυχία των πολιτών. 
Οι χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση έχουν και τη μεγαλύτερη πτώση στην ευτυχία τους: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Η Πορτογαλία, μάλιστα, βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ευτυχίας από την Ελλάδα (85η).


Η Αίγυπτος σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση της ευτυχίας, με την Ελλάδα να ακολουθεί.


Η Ισπανία εμφανίζει την έκτη μεγαλύτερη μείωση, η Ιταλία την όγδοη και η Πορτογαλία την 12η.


Καθώς ο μέσος παγκόσμιος δείκτης ευτυχίας είναι 5,1 (με θεωρητικό άριστα το 10), η Ελλάδα με δείκτη 5,4 βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο.


Οι πιο ευτυχισμένοι του κόσμου; Οι Δανοί!

Η Κύπρος βρίσκεται στην 34η θέση, η Αλβανία στην 62η. Μετά την πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη Δανία, ακολουθούν η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία.


Η έκθεση τονίζει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ευτυχία των πολιτών τους και να εστιάσουν τις πολιτικές τους στο προσδόκιμο υγιούς ζωής, στην ύπαρξη κοντινών ανθρώπων για ψυχολογικό και πρακτικό στήριγμα, στην ελευθερία επιλογών, στην έλλειψη διαφθοράς κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters