Nail's Love By Ms

Ασφάλεια στον Browser και Όργανα Πλεύσεως

.
 


 Απευθύνομαι στην πλειονότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν windows. Παρακαλώ, όχι συγκαταβατικά χαμόγελα από τους λινουξάδες, τι να κάνουμε έτσι είναι, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Τίθεται το ερώτημα ποιόν browser; Ας δούμε πρώτα τον ορισμό του από την Βικιπαίδια:

«Ένας Web browser (φυλλομετρητής ιστοσελίδων, πλοηγός Web, πρόγραμμα περιήγησης Web ή περιηγητής Ιστού) είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει στον χρήστη του να προβάλλει, και να αλληλεπιδρά με, κείμενα, εικόνες, βίντεο, μουσική, παιχνίδια και άλλες πληροφορίες συνήθως αναρτημένες σε μια ιστοσελίδα ενός ιστότοπου στον Παγκόσμιο Ιστό ή σε ένα τοπικό δίκτυο. Το κείμενο και οι εικόνες σε μια ιστοσελίδα μπορεί να περιέχουν υπερσυνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες του ίδιου ή διαφορετικού ιστότοπου.

Ο Web browser επιτρέπει στον χρήστη την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστότοπους εναλλάσσοντας τις ιστοσελίδες μέσω των υπερσυνδέσμων. Οι φυλλομετρητές χρησιμοποιούν τη γλώσσα μορφοποίησης HTML για την προβολή των ιστοσελίδων, για αυτό η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον browser. Οι πλοηγοί Web ουσιαστικά αποτελούν λογισμικό πελάτη του δικτυακού πρωτοκόλλου επιπέδου εφαρμογών HTTP. Για κάθε browser διατίθενται, επίσης, και αρκετά πρόσθετα στοιχεία («add-ons» ή «plug-ins»), με στόχο την επαύξηση των δυνατοτήτων τους, τη βελτίωση της χρηστικότητάς τους και την προστασία του χρήστη σε θέματα ασφάλειας»

Ασφάλεια Browser: Ποιος browser λοιπόν; Το υπέρτατο κριτήριο είναι κατά την γνώμη μου είναι η ασφάλεια. Πράγμα το οποίο απορρίπτει αυτόματα τον Internet Explorer της Microsoft και τον Chrome της Google. Για το γιατί, δεν σκοπεύω να γράψω, έχουν χυθεί τόνοι ψηφιακού μελανιού, όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει το γιατί. Απομένουν η Opera και ο Firefox, o Safari έχει έννοια μόνον για την Apple. Για text only browsers ούτε κουβέντα, θα αυτοκτονήσουν όλοι οι χρήστες και θα το έχω κρίμα στον λαιμό μου! Αφού καλοσυνήθισαν όλοι στο rich experience (άλλωστε είναι sic) τι να πω, ας με συγχωρέσουν όλοι οι δαήμονες (daemons) του Unix! Κθούλου φυλάξει από την δίκαια οργή τους! Η Opera παραμένει ένας γρήγορος και ασφαλής brower και ο μόνος που ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές. Όμως ο πλέον παραμετροποιήσιμος στα θέματα ασφαλείας παραμένει ο Firefox. Με αυτόν θα ασχοληθούμε και με τα add-ons. Τα παραθέτω με την σειρά σπουδαιότητος. Διάβσαε επίσης Ασφάλεια και Συντήρηση Υπολογιστών Χωρίς Κόστος




 


 


BetterPrivacy 1.68 προστατεύει από τα Super-Cookies η Flash-cookies η LSOs τα οποία δεν λήγουν ποτέ και φυσικά σας κατασκοπεύουν!

Ghostery 2.8.3  το Ghostery βλέπει το αόρατο web, και ανιχνεύει trackers, web bugs, pixels, και beacons που τοποθετουνται από σελίδες όπως το Facebook, η Google Analytics, και πάνω από 1.000 άλλα διαφημιστικά δίκτυα , behavioral data providers, web publishers – όλα εταιρείες που ενδιαφέρονται για την δραστηριότητά σας. Σας τους δείχνει όλους και τους μπλοκάρει. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε site τα οποία θεωρείτε «φιλικά» ότι σας κατασκοπεύουν για να βγάζουν λεφτά το λιγότερο. Βέβαια η Google Analytics είναι σε όλα, αλλά καλό είναι να μπλοκάρεται. Τσεκάρετε όλα τα τετραγωνάκια στην αρχική εγκατάσταση.

FacebookBlocker 1.2.4 μπλοκάρει το facebook ώστε να μην μπορεί να δείχνει σε άλλα sites τις προτιμήσεις σας και επίσης δεν το αφήνει να δεί το ιστορικό σας.

HTTPS Facebook 0.4 εξαναγκάζει το facebook να χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένη σύνδεση https όταν συνδέεστε. Αυξάνει κατά πολύ την ασφάλεια σας. Φυσικά χρησιμοποιείται πάντοτε ένα καλό password με 10 αριθμούς και γράμματα και ένα σύμβολο στο τέλος, όπως !@#$%^&* HTTPS Everywhere εξαναγκάζει τον browser να συνδέεται ασφαλώς σε όσα site έχουν την δυνατότητα, θα το βρείτε εδώ https://www.eff.org/https-everywhere Memory Fox 7.4 βελτιώνει σημαντικά την χρήση της RAM από τον browser ώστε να μην έχετε κολλήματα ! Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά add-ons, απλώς εδώ σας έδωσα τα πιο σημαντικά για την στοιχειώδη ασφάλεια σας. Όλα φυσικά είναι δωρεάν. Μαζί με αυτά που γράφω στο άρθρο μου 

«Ασφάλεια και Συντήρηση Υπολογιστών Χωρίς Κόστος  Όργανα πλοηγήσεως: Όπως στο αυτοκίνητο σας έχετε το ταχύμετρο, το στροφόμετρο, την θερμοκρασία νερού και την θερμοκρασία λαδιού (μένω στα τελείως απαραίτητα) έτσι και ο υπολογιστής σας χρειάζεται τα όργανα του, αν θέλετε να ξέρετε που και πως σερφάρετε! Όλα φυσικά είναι δωρεάν. Σας παρουσιάζω την ελίτ! Τα http://addgadgets.com/ . Τοποθετούνται στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνη σας , το ένα κάτω από το άλλο. Για Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 

.
 


All CPU Meter δείχνει την συνολική χρησιμοποιούμενη ισχύ του επεξεργαστή σας, την συχνότητα του  ρολογιού, το όνομα του επεξεργαστή, δείχνει όλους τους πυρήνες με την χρήση τους σε ποσοστό και με διαφορετικό χρώμα. Υποστηρίζει μέχρι 24 πυρήνες. Εάν τρέχετε  την εφαρμογή Core Temp σας δείχνει και την θερμοκρασία κάθε πυρήνα. Για την RAM δείχνει πόση χρησιμοποιείτε, πόση είναι ελευθερη, συνολική χρήση και φυσικά όλα αυτά και γραφικά. 


Ένα ακουμπήσετε τον κερσορα στο όνομα του κατασκευαστή θα πάρετε πολλές πληροφορίες όπως : (manufacturer, name of processor, Caption, processor Id, max clock speed, front-side bus, L2 cache size, L3 cache size, current voltage, number of cores and number of logical processors), operating system (name of OS, CSD version, OS version, serial number, install date, last boot up time, number of processes, number of users and OS architecture), Base Board (manufacturer, product and serial number), BIOS (name of BIOS, manufacturer, BIOS version, release date and serial number) and Computer System(manufacturer, model and system type).

Network Meter Version 8.2 δείχνει το SSID , την εσωτερική IP, την εξωτερική IP, την ισχύ του ασύρματου σήματος, αν η σύνδεση είναι ασφαλής ή όχι, ταχύτητες download και upload, συνολική χρήση bandwidth. Σημαντικό είναι το IP lookup που σας δείχνει που είναι η τοποθεσία της IP σας πάνω στους χάρτες του Google maps και άλλα. Επίσης αν πατήσετε τον τιτλο σας δεινει τις εξης επιπλέον πληροφορίες :




Name of the network connection
Name of the adapter
State of the network adapter connection to the network
Maximum speed
MAC (Media access control) address
DHCP (Dynamic host configuration protocol) Enabled
If TRUE, the DHCP server automatically assigns an IP address
IP Address
Subnet Mask
DHCP Lease Obtained
DHCP Lease Expires
Default Gateway
DHCP (Dynamic host configuration protocol) Server
DNS (Domain Name System) Server
WINS (Windows Internet Naming Service) Server
NetBIOS over TCP/IP Enabled
Φυσικά υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτά είναι τα πιο βασικά. Σας εύχομαι καλό ασφαλές και άνετο σερφάρισμα με τα καινούργια σας όργανα!!!

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters