Nail's Love By Ms

Τα παιχνίδια των παιδιών του κόσμου

.
Τα παιχνίδια των παιδιών του κόσμου  





Γνωρίσαμε τον Gabriele Galimberti, φωτογράφο από την Ιταλία, πριν από ένα μήνα, όταν μας ταξίδεψε στον κόσμο, δοκιμάζοντας ξεχωριστές τοπικές συνταγές, φτιαγμένες από γιαγιάδες, με αγάπη.



Σε μία άλλη σειρά φωτογραφιών του, με το όνομα Toy Stories (Ιστορίες Παιχνιδιών), ξεκινά για άλλη μια φορά το ταξίδι του, φωτογραφίζοντας τα παιδιά του κόσμου με τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει:
«Τα πιο πλούσια παιδιά ήταν τα πιο κτητικά. Στην αρχή, δεν ήθελαν να αγγίζω τα παιχνίδια τους και χρειαζόταν περισσότερος χρόνος προτού μ’ αφήνουν να παίξω μ’ αυτά». «Στις πιο φτωχές χώρες, ήταν πολύ πιο εύκολο. Ακόμη κι αν είχαν μόλις δύο ή τρία παιχνίδια, δεν τους ένοιαζε. Στην Αφρική, τα παιδιά έπαιζαν κυρίως έξω με τους φίλους τους». Είχαν όμως και κοινά. Ένα 6χρονο αγόρι από το Τέξας και ένα 4χρονο κορίτσι από το Μαλάουι, είχαν τα δεινοσαυράκια τους για να τους προστατεύουν από τους κινδύνους που θεωρούσαν πως παραμονεύουν στο σκοτάδι – από τους απαγωγείς και τα δηλητηριώδη ζώα αντίστοιχα.
Εμείς ξεχωρίσαμε 10 από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες τους, αλλά μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε ακόμη περισσότερες στη σελίδα του.

 

Maudy, Ζάμπια
Η Maudy γεννήθηκε σε μια καλύβα σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Kalulushi της Ζάμπια. Μεγάλωσε παίζοντας στο δρόμο με τα παιδιά του χωριού, τα οποία πηγαίνουν όλα στο ίδιο σχολείο, όπου οι μαθητές είναι ηλικίας 3 ως 10 και βρίσκονται μαζί στην ίδια τάξη. Το χωριό δεν έχει καταστήματα, εστιατόρια ή ξενοδοχεία και είναι λίγα τα παιδιά που έχουν την τύχη να έχουν παιχνίδια. Η Maudy και οι φίλοι της βρήκαν ένα κουτί γεμάτο γυαλιά ηλίου στο δρόμο, τα οποία γρήγορα έγιναν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

 

Li Yi, Κίνα
Ο Li Yi γεννήθηκε στη Shenyang, μία μεγάλη πόλη στα νότια της Κίνας. Ζει με τους γονείς του και τη γιαγιά του σε ένα μικρό διαμέρισμα στο νότιο προάστιο της πόλης. Τα αγαπημένα του παιχνίδια είναι τα όπλα. Του αρέσει να στοιβάζει μικρά κουτιά πάνω στο τραπέζι και να τα πυροβολεί με τις λαστιχένιες σφαίρες που έχει το πιστόλι του. Του αρέσει ακόμη να παίζει με το γιογιό γιατί ο αγαπημένος του ήρωας καρτούν χρησιμοποιεί για όπλο του ένα γιογιό.

 

Arafa & Aisha, Ζανζιβάρη
Η Arafa κι η Aisha είναι δίδυμα. Κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, έχουν τα ίδια ρούχα, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και μοιράζονται τα ίδια παιχνίδια. Ζουν σε ένα δυάρι στο οποίο και τα δύο δωμάτια είναι υπνοδωμάτια, ενώ η κουζίνα και το μπάνιο είναι εκτός. Η μεγάλη φωτογραφία πάνω από τη ντουλάπα είναι ένα πορτρέτο του επίσημου προέδρου της Ζανζιβάρης.

 

Ralf, Λετονία
«Το όνομά του είναι Ralf, όπως ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1″, είπε περήφανα η μητέρα του όταν ρώτησα το όνομα του παιδιού. Εργάζεται ως οδηγός ταξί για περισσότερα από 10 χρόνια και αναφέρει πως ο Ralf μεγάλωσε στην ουσία μέσα στο αμάξι. «Ορισμένες φορές τον έπαιρνα στη δουλειά μαζί μου» ξαναλέει η μητέρα. Αγαπάει τα αυτοκινητάκια και δεν τα βαριέται ποτέ. Του αρέσει να τα κάνουν να τρέχουν στο πεζοδρόμιο, προσποιούμενος πως τρέχουν σε αγώνες ράλι. Η αγαπημένη του ταινία είναι φυσικά το «Cars» το οποίο βλέπει τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα.

 

Bethsaida, Αϊτή
Η Bethsaida γεννήθηκε στο Port-au-Prince και ζούσε με την οικογένειά της σε ένα σπίτι, μέχρι πριν από 2 χρόνια, όταν ένας μεγάλος σεισμός το κατέστρεψε. Οι γονείς της είναι και οι δύο κουφοί αλλά αυτή ευτυχώς δεν είναι. Τώρα μένουν σε έναν καταυλισμό έξω από την πόλη. Ο καταυλισμός ιδρύθηκε από έναν αμερικανικό ΜΚΟ που βοηθάει κουφούς, κι έτσι στους καταυλισμούς σχεδόν το 90% των ανθρώπων δεν μπορούν να ακούσουν ή να μιλήσουν. Τα παιχνίδια που έχει η Bethsaida ήταν δωρεά από τον ΜΚΟ. Θέλει να γίνει κομμώτρια όταν μεγαλώσει και λατρεύει να χτενίζει την κούκλα της για να κάνει εξάσκηση, ο αδελφός της όμως δυστυχώς έκοψε τα μισά μαλλιά της.

 

Ryan, Νότια Αφρική
Ο Ryan ζει με τους γονείς του και τη μικρότερη αδελφή του στο νότιο τμήμα του Johannesburg, περισσότερο από μία ώρα από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο. Δεν έχει πάει ποτέ του στο σχολείο επειδή η μητέρα του λέει πως δεν πιστεύει στα διδάγματα των ξένων και πως θέλει η ίδια να διδάξει το παιδί της. Ο Ryan λατρεύει να παίζει με Lego και να χτίζει κάστρα.

 

Naya, Νικαράγουα
Η Naya έχει μερικά μικρά μαγειρικά σκεύη και δε βαριέται ποτέ να παίξει μαζί τους. Χρησιμοποιεί λάσπη και χόρτα από τον κήπο για να κάνει πως μαγειρεύει τούρτες για τη μεγαλύτερη αδελφή της. Λέει πως στο μέλλον θέλει να διευθύνει ένα εστιατόριο και είναι σίγουρη πως οι τουρίστες θα το λατρέψουν!


 

Rhadika, Ινδία
Η Rhadika γεννήθηκε πριν από 6 χρόνια στο Mumbai αλλά έζησε τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής της στη Νέα Υόρκη μαζί με την οικογένειά της. Τώρα μένει στο Mumbai αλλά η πρώτη της γλώσσα εξακολουθούν να είναι τα αγγλικά. Ξέρει ελάχιστες λέξεις στα ινδικά, μόνο και μόνο γιατί η babysitter της μιλάει μόνο ινδικά. Η Radhika λατρεύει τα επιτραπέζια παιχνίδια και το αγαπημένο της είναι η Monopoly γιατί μπορεί να αγοράζει σπίτια και ξενοδοχεία. Από τα παράθυρα του δωματίου της, στον 18ο όροφο ενός καινούριου κτιρίου, μπορεί να δει σχεδόν ολόκληρη την πόλη.


 

Ragnar, Ισλανδία
Ο Ragnar έχει ένα μικρό δωμάτιο σε ένα μεγάλο σπίτι στα νότια του Reykjavik. Οι γονείς του νοικιάζουν το σπίτι και ζουν εκεί 5 χρόνια. Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι σίγουρα η μάσκα-μαϊμού. Περνάει το 90% του ελεύθερου χρόνου του μέσα στο σπίτι επειδή στην Ισλανδία κάνει πολύ κρύο, έχει πολύ σκοτάδι και πολλή υγρασία για να παίξει έξω. Δεν παίζει σχεδόν ποτέ με τη μεγαλύτερη αδελφή του.

 

Orly, Αμερική
Ο Orly γεννήθηκε στο Brownsville από Μεξικανή μητέρα και Αμερικανό πατέρα. Δεν έχει πάει ποτέ του στο Μεξικό το οποίο απέχει μόλις 2 μίλια από το σπίτι τους και η μητέρα του ελπίζει να μην πάει ποτέ επειδή, όπως λέει, είναι επικίνδυνα εκεί. Αγαπάει τους δεινόσαυρους. Λέει πως αυτοί που πετούν πάνω από το κρεβάτι του τον προστατεύουν από τα φαντάσματα και από τους Μεξικανούς που θέλουν να τον απαγάγουν.
-
Εγώ θυμάμαι να μεγαλώνω λατρεύοντας τον He-Man και τους Thundercats. Έβαζα μάλιστα τη μαμά μου να μου λέει ιστορίες πριν κοιμηθώ με τα κατορθώματα του He-Man (δεν μπορώ να θυμηθώ τι μου έλεγε και απορώ πού έβρισκε υλικό για τόσες ιστορίες), ενώ κάθε φορά που επισκεπτόμουν το μπαμπά μου, προσπαθούσα να τον πείσω να μου αγοράσει μια νέα φιγούρα. Δυστυχώς πια έχουν χαθεί όλες.
Εσείς, με ποια παιχνίδια μεγαλώσατε; Με τι παίζουν τα παιδιά σας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters