Nail's Love By Ms

Πως να νικήσω την κολπίτιδα?

.
Τις προάλλες είχα μια κοριτσοσυζήτηση με φίλες και δύο από αυτές μου είπαν ότι τελευταία παθαίνουν συχνά κολπίτιδα και πως έχουν βαρεθεί να παίρνουν αντιβίωση. Επειδή στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει κ 




Τι είναι η κολπίτιδα:

 


1. Βακτηριακή λοίμωξη: Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Ασημάκης Παππάς, υπεύθυνος στο τμήμα Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκοπήσεων στο Νοσοκομείο Αττικόν σε αυτή την περίπτωση οφείλεται σε βακτήρια, από τα οποία τα πιο γνωστά είναι: ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα, αναερόβια μικρόβια, τριχομονάδες, γονόκκοκος και χλαμύδια. Όλα τα παραπάνω, με εξαίρεση τα χλαμύδια που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, προκαλούν δυσοσμία, έκκριση υγρών με χρώμα κίτρινο ή πράσινο, πόνο στη σεξουαλική επαφή και ερυθρότητα στον κόλπο και το αιδοίο. Ανιχνεύονται με καλλιέργεια κολπικού υγρού (όχι με τεστ Παπ) και θεραπεύονται με λήψη αντιβίωσης.

 


2. Μύκητες: Στο γυναικείο κόλπο υπάρχουν φυσιολογικά μικρόβια, όπως οι μύκητες, τα οποία μας προστατεύουν από την εισβολή άλλων μικροβίων. Όταν όμως ο πληθυσμός τους υπεραυξάνεται δημιουργείται φλεγμονή με κύριο σύμπτωμα τη φαγούρα στον κόλπο και το αιδοίο. Ανιχνεύονται συχνά με κλινική εξέταση, κυρίως όμως με καλλιέργεια. Για τη θεραπεία κάποιοι γυναικολόγοι προτιμούν την αντιβίωση τοπικά (αλοιφή που εισάγουμε μόνες μας στον κόλπο προτού κοιμηθούμε) από την πόσιμη η οποία επηρεάζει τη χλωρίδα του εντέρου.
 

 

Παρά τη λήψη αντιβίωσης, σε μια μερίδα γυναικών η κολπίτιδα επανέρχεται σε σύντομο διάστημα. Τι μπορεί να φταίει;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters