Nail's Love By Ms

«Γιατί τα παιδιά μας είναι λυπημένα και τα Ελληνόπουλα χαμογελούν;» Οι Γερμανοί απορούν

.





Η νέα μελέτη της UNICEF για την ευημερία των παιδιών δίνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή των μικρών πολιτών του κόσμου.



Όπως δείχνει η έρευνα, τα Γερμανόπουλα είναι υπόδειγμα παιδιού - είναι καλοί μαθητές, υπάκουοι και η βία ή οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην εφηβεία είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά.



Η γερμανική νεολαία λοιπόν... σκίζει! Γιατί όμως δεν χαμογελά;



Στο δείκτη "Παιδικής Ικανοποίησης" που έθεσε η UNICEF, η Γερμανία είναι στο νούμερο 22, ενώ οι Έλληνες στο νούμερο 5 και οι Ισπανοί στο νούμερο 3!



«Γιατί τα Ελληνόπουλα, που είναι στον πάτο της έρευνας, χαμογελούν περισσότερο και τα δικά μας παιδιά είναι λυπημένα;», απορεί η εφημερίδα Die Welt, που σχολιάζει τα αποτελέσματα.



Ο Hans Bertram, καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, μέλος της UNICEF, δήλωσε: «Τα Γερμανόπουλα με τη λύπη που δηλώνουν σε αυτή την έρευνα μαρτυρούν κάτι τρομακτικό, το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε», λέει. «Υπάρχει μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στις εξωτερικές συνθήκες (δηλαδή μεταξύ της επιτυχίας, της εκπαίδευσης, της ευημερίας, της υγείας, της ασφάλειας) και της ευτυχίας στη ζωή».



Όπως αναφέρει ο καθηγητής, πολλά παιδιά, αλλά και νέοι εγκλωβίζονται σε μία συγκεκριμένη πλευρά του νομίσματος για το τι είναι ευτυχία και εστιάζουν μονόπλευρα στο θέμα.
Οι Έλληνες και οι Ισπανοί νέοι χαμογελάνε πολύ περισσότερο, σημειώνει η εφημερίδα. «Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει αυτούς τους νέους χαρούμενους; Η μελέτη είναι ασαφής», καταλήγει η Die Welt.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters