Nail's Love By Ms

Όσα έγιναν στο Αουσβιτς (pics+video)

.
Όσα έγιναν στο Αουσβιτς (pics+video) 




Περίπου 11.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί εβραίοι, μετείχαν στην 22η Πορεία των Ζωντανών στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη των εκατομμυρίων εβραίων που εξοντώθηκαν από τους ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Το Άουσβιτς ήταν η κόλαση για εβραίους, Ρομά και Σίντι που βρέθηκαν στο στρατόπεδο περνώντας μαρτυρικές στιγμές. Το ναζιστικό σχέδιο εθνοκάθαρσης είχε ως εκτελεστή το συνταγματάρχη των SS, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του Κεντρικού Γραφείου Ασφαλείας του Ράιχ - του βασικού εκτελεστικού οργάνου των σχεδίων εθνοκάθαρσης.



Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς βρισκόταν έξω από την Κρακοβία. Όπως είπαν επιζώντες, όταν περνούσες την πύλη του, ήξερες πως δεν υπήρχε γυρισμός. 



Η εξόντωση των εβραίων, αλλά και των Ρομά και Σίντι που κρατούνταν εκεί, γινόταν κατά βάση στους θαλάμους αερίων. Το αέριο με την κωδική ονομασία «Zyclon B» ήταν ένα εντομοκτόνο που σκότωσε εκατομμύρια θύματα. Εκτός από τους θαλάμους αερίων, υπήρχαν και τα πειράματα σε γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ανίτα Λάσκερ, που επέζησε από τα βασανιστήρια, «τα πειράματά του στις γυναίκες προκαλούσαν στείρωση. Έκανε σε ανθρώπους πειράματα που γίνονται στα ινδικά χοιρίδια. Αλλά θεωρούσε πως καταλληλότεροι γι' αυτά ήταν οι εβραίοι. Επίσης, έκανε πειράματα και σε δίδυμα παιδιά, σκίζοντας τις μύτες και τις γλώσσες τους στα δύο». Ένας μεγάλος αριθμός των κρατουμένων πέθανε από την απάνθρωπη καταναγκαστική εργασία.



Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, η υπηρεσία που έχει συσταθεί στη Γερμανία για τον εντοπισμό και τη δίωξη εγκληματιών πολέμου της ναζιστικής εποχής πρόκειται τις επόμενες εβδομάδες να κινήσει τις διαδικασίες για έρευνα σε βάρος 50 ατόμων που έχει θεωρηθεί ότι εργάζονταν ως δεσμοφύλακες ή επόπτες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.



Νομικός αξιωματούχος της υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στο Λούντβιχσμπουργκ, επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα ονόματα και τα στοιχεία διαμονής των υπόπτων.



 



 



 



 



 



 







 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters