Αφράτες, μυρωδάτες και με φανταστική γεύση μήλου αυτές οι τηγανίτες είναι μοναδικές!
Τα πιτσιρίκια σας σίγουρα θα ξετρελαθούν και θα φάνε όλο τους το πρωινό! Δοκιμάστε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ . αλεύρι
- 300 ml γάλα
- 4 κρόκους αυγού
- 20 γρ . μαγιά φρέσκια
- ½ κ , γλ . κανέλλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή με 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 μήλα
- βούτυρο για το τηγάνι
- άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη , τους κρόκους , την κανέλλα , την τριμμένη μαγιά με το γάλα ανακατεμένη και 2 κ , σ . ζάχαρη σε μια λεκάνη του μίξερ και ανακατεύουμε όλα μαζί . Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να ησυχάσει ο χυλός .Σχεδόν στο τέλος του χρόνου δηλαδή στα 25 λεπτά προσθέτουμε και την μαρέγκα ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν . Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο , τα κόβουμε σε ροδέλες , αν δεν έχετε , να τα κόψετε σε φέτες . Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από τον χυλό , βάζουμε επάνω 2-3 ροδέλες μήλο , τα ψήνουμε μέσα στο βούτυρο στην μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν χρώμα , μετά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να πάρει χρώμα και το μήλο . Τα βγάζουμε τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και άχνη .
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ . αλεύρι
- 300 ml γάλα
- 4 κρόκους αυγού
- 20 γρ . μαγιά φρέσκια
- ½ κ , γλ . κανέλλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή με 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 μήλα
- βούτυρο για το τηγάνι
- άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη , τους κρόκους , την κανέλλα , την τριμμένη μαγιά με το γάλα ανακατεμένη και 2 κ , σ . ζάχαρη σε μια λεκάνη του μίξερ και ανακατεύουμε όλα μαζί . Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να ησυχάσει ο χυλός .Σχεδόν στο τέλος του χρόνου δηλαδή στα 25 λεπτά προσθέτουμε και την μαρέγκα ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν . Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο , τα κόβουμε σε ροδέλες , αν δεν έχετε , να τα κόψετε σε φέτες . Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από τον χυλό , βάζουμε επάνω 2-3 ροδέλες μήλο , τα ψήνουμε μέσα στο βούτυρο στην μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν χρώμα , μετά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να πάρει χρώμα και το μήλο . Τα βγάζουμε τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και άχνη .
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου