Μια... «μεθυσμένη» συνταγή για να πάει καλά το τριήμερο.
Λίγο αλκοόλ δεν πείραξε ποτέ κανέναν, πόσο μάλλον ως
συστατικό ενός λαχταριστού φαγητού. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για πένες
με βότκα και μεθύστε από νοστιμιά.
Υλικά
1 πακέτο πένες
2 ψιλοκομμένα ασκαλώνια (τύπος κρεμμυδιού)
2κ.σ. βούτυρο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κούπες σος μαρινάρα
μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 με 2 κ.σ. βότκα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τις και αφήστε τις στην άκρη.
2. Στο μεταξύ, σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα ασκαλώνια με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την μαρινάρα και τις νιφάδες και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
3. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι την παρμεζάνα και τη βότκα, αλατίστε όσο χρειάζεται και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
4. Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις πένες, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Υλικά
1 πακέτο πένες
2 ψιλοκομμένα ασκαλώνια (τύπος κρεμμυδιού)
2κ.σ. βούτυρο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κούπες σος μαρινάρα
μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 με 2 κ.σ. βότκα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τις και αφήστε τις στην άκρη.
2. Στο μεταξύ, σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα ασκαλώνια με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την μαρινάρα και τις νιφάδες και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
3. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι την παρμεζάνα και τη βότκα, αλατίστε όσο χρειάζεται και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
4. Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις πένες, ανακατέψτε και σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου