Nail's Love By Ms

Συζυγική απιστία

.
Συζυγική απιστία 







Στο 95% των περιπτώσεων η αιτία είναι η προβληματική σχέση του ζευγαριού. Είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο σύντροφος αναζητά άλλο ερωτικό παρτενέρ μόνο για λόγους ευχαρίστησης και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα. Υπάρχει και η ανάγκη της επιβεβαίωσης και της ανάγκης του ατόμου να γίνει επιθυμητό στο αντίθετο φύλο. Άλλες φορές η περιέργεια για το άγνωστο και ο «απαγορευμένος καρπός» μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία. Άλλοι παράγοντες είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ανασφάλεια, αλλά και ο κοινωνικός περίγυρος που συγχωρεί την απιστία. Τα παραπάνω όμως ανήκουν στο 5% των περιπτώσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανακάλυψη της είναι τυχαία ή ο απατημένος σύζυγος έχει κάποιες υποψίες οι οποίες επιβεβαιώνονται μετά από λίγο. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όπου ο «θύτης» ομολογεί το ένοχο μυστικό. Φυσικά αυτό σημαίνει και το «τέλος» της σχέσης. Το «αν» θα πρέπει να αποκαλύπτεται η απιστία παραμένει ένα ερώτημα που έχει σχέση κυρίως με το γάμο όπου η διάλυσή του είναι σχετικά δύσκολη υπόθεση, αλλά και την αντίδραση του απατημένου. Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει κτίσει μια βαθιά σχέση ειλικρίνειας και ωριμότητας για να αντέξει μια τέτοια αποκάλυψη. Μπορεί με την κίνηση αυτή να «απενοχοποιείται» αυτόν που απάτησε, από την άλλη μεριά όμως γεμίζει ενοχές και αισθήματα απόρριψης και θυμού αυτόν που απατήθηκε. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται δουλειά για να ξεπεραστεί μια τέτοια αποκάλυψη!

Το δίχως άλλο αυτοί που τραυματίζονται περισσότερο είναι οι απατημένοι οι οποίοι έδειχναν εμπιστοσύνη στο «έτερον ήμισυ». Στο πρώτο στάδιο ο θυμός και η οδύνη τους είναι τόσο μεγάλη που στην αρχή πιστεύουν ότι θα κρατήσει για πάντα ενώ μπορεί να πέσουν και σε κατάθλιψη. Στο δεύτερο στάδιο η μεγάλη συναισθηματική φόρτιση υποχωρεί και μπαίνει το «γιατί». Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση της σχέσης ή του γάμου μπορεί να υπάρξει και τρίτο στάδιο όπου με πολλή δουλειά θα υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.


Παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι αρκετοί αυτοί που διατηρούν το γάμο τους ενώ μερικοί πιστεύουν ότι μετά από μια τέτοια άσχημη κατάσταση η σχέση του ζευγαριού μπορεί να γίνει πιο ειλικρινής. Η στατιστική δείχνει ότι τα ζευγάρια που καταφεύγουν σε έναν ειδικό μετά από την απιστία έχουν περισσότερες πιθανότητες να σώσουν το γάμο τους. Για να αποκατασταθεί πλήρως όμως η πληγωμένη σχέση θα πρέπει και οι δύο να το θέλουν και θα πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά και επίμονα. Στις περιπτώσεις που υπάρχει από κοινού θέληση η αποκατάσταση της σχέσης χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο διάλογος, η κατανόηση, η αφοσίωση και οι κοινοί στόχοι είναι οι κάποιοι σοβαροί λόγοι για να παραμείνει ο γάμος ζωντανός. Τα παιδιά, αν υπάρχουν, μπορούν επίσης να βοηθήσουν καταλυτικά αν δεν έχει ήδη επέλθει μεγάλη ψυχική απομάκρυνση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters