Nail's Love By Ms

Μαστίχα η μοναδική!

.
Το θαυματουργό δάκρυ της μαστίχας αποτελεί ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν που έχει αναρίθμητες εφαρμογές στην καθημερινότητά μας. 


Μαστίχα η μοναδική! 




Χίλιες και μια χρήσεις
Στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, ως γλυκό του κουταλιού, το γνωστό «υποβρύχιο» ή στο ψωμί και τα λικέρ. Στην ιατρική έχει ευρεία χρήση σε αλοιφές για εγκαύματα, για την παρασκευή ραμμάτων, επιδέσμων και υλικών αντισηψίας. Στον κόσμο της ομορφιάς η μαστίχα χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου, σε σαπούνια κ.ά.

Ανακουφίζει το στομάχι. Η λήψη μαστίχας, ακόμα και σε ελάχιστες δόσεις, μπορεί να θεραπεύσει το πεπτικό έλκος ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματά του έλκους. Είναι αντιοξειδωτική, περιέχει τερπένια, ουσίες οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί επίσης να εμποδίσει την οξείδωση της LDL («κακή» χοληστερίνη).

Έχει αντιγηραντική δράση . Πλούσια σε πολυφαινόλες, σε ισχυρές δηλαδή αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, προφυλάσσοντας τον από γήρανση, καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές καρκίνου κ.λπ.). Eπίσης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο εργαστήριο Xημείας και Bιοχημείας του Xαροκοπείου επωφελείται κανείς περισσότερο των ευεργετικών συστατικών από τη μάσηση της ανεπεξέργαστης μαστίχας.

Προστατεύει και το συκώτι . Διατηρεί το χαμόγελο σας υγιές καθώς το μάσημα της μαστίχας συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων, στην καταπολέμηση της κακοσμίας, της ξηροστομίας και του σχηματισμού πλάκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters