Nail's Love By Ms

Δώστε νόημα στην ζωή σας

.
ΟΝΕΙΡΑ 

«Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε «πως».

Το στρες και ο αποπροσανατολισμός μας καταλαμβάνουν όταν χάνουμε από μπροστά μας τους στόχους της ζωής μας. Η αίσθηση ότι «δουλεύουμε πολύ για το τίποτα», η εξάντληση που προκαλεί η διάσπαση έχουν το αντίδοτό τους σε ένα ξεκάθαρο στόχο που δίνει νόημα σε ότι κάνουμε, με τις καλές και τις κακές στιγμές του.  

Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να βρίσκει ένα νόημα στη ζωή του, μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να ξεπερνάει τα προβλήματα που τον στεναχωρούν. Με άπλα λόγια, πως θα βρει κανείς ένα κίνητρο να σηκώνεται από το κρεβάτι του κάθε μέρα. Το δράμα πολλών ανθρώπων που δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από την ύπαρξή τους είναι ότι δεν έχουν καν σκεφτεί τι είδους ζωή θα ήθελαν να ζήσουν. 

 Και ο πρώτος όρος για να πάψει κανείς να νιώθει χαμένος είναι να ξέρει τουλάχιστον που θέλει να φτάσει. Είναι πολύ σημαντικό να θέτεις στόχους, να ονειρεύεσαι το μέλλον σου και να προσπαθείς να τους υλοποιήσει. Θέστε βραχυπρόθεσμους στόχους για αρχή, όταν καταφέρετε να τους πετύχετε, αυτό θα σας γεμίσει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.  

Ο Νίτσε τονίζει τη σημασία να βρούμε ένα γιατί να ζούμε. «Όταν η ζωή μας γεμίζει νόημα, οι κόποι ξαφνικά δεν είναι κούραση αλλά βήματα απαραίτητα προς τον στόχο που έχουμε ορίσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters